Kako se znebiti vlage?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.033
199
63
Po novem letu, ko je snežilo, sem pustil sovoznikovo okno odprto cca 1 cm, ampak dovolj, da mi je notri letel sneg. Ni ga bilo prav veliko, pa vseeno zadosti, da se je zdaj v kabini povečala vlaga. Zdaj, ko je pritisnil mraz, pa mi čez noč šipe zamrznejo od znotraj. Kako se najbol učinkovito znebiti vlage?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Pri trenutnih temperaturah je opcija samo avto na toplo (garaža), ven pobrat vse tepihe in ostalo kramo ki lahko drži oz. ovira pretok vlage pa v avto postavit el. razvlažilec zraka. 1 dan bo verjetno dovolj da pobere tistih par litrov vode.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
eni pravijo, da pomaga pesek za mačje stranišče

V zoken pa na sajbo.

Baje je on plastic pesk bols

In to je ravno malce manj efektivno kot pa da pustiš po vožnji avto da se prezrači in med zračenjem ohladi. Ker problem kondenzacije vlage na šipah je to da ti avto segreješ in povečaš vsebnost vlage v zraku v vozilu, ko zapustiš toplo vozilo pa se zrak ohlaja in ker je prenasičen z vlago kondenzira na mrzlih mestih (niso samo šipe, ampak tisto se seveda vidi). Če avto po uporabi prezračiš (*velja za razmere kot so sedaj) vneseš v avto suh in mrzel zrak ki nima pogojev da bo kondenziral.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
http://www.radio1.si/42712

1. Gretje nastavi na najvišjo nastavitev, ker vroč zrak vsrka več vlage.
2. Vklopi klimo, saj z njo odstranimo vlago iz zraka.
3. Izklopi kroženje notranjega zraka – mrzel zunanji zrak vsebuje manj vlage, zato je bo svež mrzel zrak lahko vsrkal več, kot če bi stalno uporabljali istega.
4. Malce odpri okna – tudi če boš to storil za le nekaj sekund, boš tako odstranil notranji vlažni zrak z zunanjim suhim.

ali

namesto z dragimi sredstvi za preprečevanje nabiranja vlage steklo premaži z navadno brivsko peno!

ali

v nogavico daš pesek za mačji wc ali riž, ki vsrka ogromno vlage in se stekla sploh ne zarosijo... preverjeno deluje, ko parkiras avto ga daš na armaturno ploščo, ko voziš pa pod sedež

ali

šipe namažeš z sredstvom za pomivanje posode, in ga nato z krpo katera nepušča sledi temeljito zbrišete. to se seveda naredi brez kakršne koli vode. preizkušeno in deluje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Ko boš opravil kako daljšo vožnjo imel na bolj vroče, ter močnejše pihanje, ter okno par cm odprto da bo vleklo vlago ven (klime ne rabiš vklapljat ker itak ne bo delala
wink-1.gif
).

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.618
717
113
zmaga.gif
+ nastavitev pihanja pod noge.

Za par snežink se ni treba obremenjevati.
smile-1.gif

Če ima možnost, ga lahko parkira v ogrevano garažo in pusti odprta okna.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ko boš opravil kako daljšo vožnjo imel na bolj vroče, ter močnejše pihanje, ter okno par cm odprto da bo vleklo vlago ven (klime ne rabiš vklapljat ker itak ne bo delala
wink-1.gif
).
Zakaj ne bi delala? Meni je odlično delovala tudi danes zjutraj pri -10.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
wink-1.gif
).

Nič ti ni bilo vroče, a ne?
evil.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.427
5.703
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
wink-1.gif
).

lučka ti je svetla ja. Kompresor je pa vseeno počival

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.033
199
63
Danes je že skoraj bilo v redu. 15-20 minut, kolikor rabim do službe, gretje na ful, pa seveda klima, sem in tja malo odprem okno (če ni zamrznjeno), pa je zgleda kar pomagalo.
Notranje kroženje zraka nimam nikoli vklopljeno. Da pa bi z brivsko peno mazal steklo? Namazati ni problem, vprašanje je, kdo bi potem to spucal?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.368
9.622
113
EU
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Mislim, da kompresor neha delat nekje pri +7.

Ta je podobna kot tista o letnih gumah, da se jim poslabša oprijem pri plus sedem.
hysterical-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Da pa bi z brivsko peno mazal steklo? Namazati ni problem, vprašanje je, kdo bi potem to spucal?

mal več dela, se pa da:)
sem probal v kopalnici in je res delovalo, da steklo ni bilo megleno.

en3rgie

Pripravnik
16. okt 2007
147
0
16
enostavno raskirej 5l nafte in pusti avto prizgan 8ur z gretjem na max pa bo ko sus
wink-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.932
113
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik luciano pravi:

Ta je podobna kot tista o letnih gumah, da se jim poslabša oprijem pri plus sedem.
hysterical-1.gif

Ne bit preveč pameten. Kompresor zalaufa pri različnih znamkah različno, se pa številke gibljejo okoli omenjene. Tudi če imaš tipko vkloljeno se pri minusu od zunaj kompresor ne vklopi. Sicers se pa pri odprtih vratah lepo sliši kdaj naredi (ali ne naredi) klik ob vklopu. Lahko sprobaš.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.554
437
83
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik luciano pravi:

hysterical-1.gif

Ne bit preveč pameten. Kompresor zalaufa pri različnih znamkah različno, se pa številke gibljejo okoli omenjene. Tudi če imaš tipko vkloljeno se pri minusu od zunaj kompresor ne vklopi. Sicers se pa pri odprtih vratah lepo sliši kdaj naredi (ali ne naredi) klik ob vklopu. Lahko sprobaš.

točno
pri -10 ne more delovati klima, razen, če je ambientalna okrog motorja ne vem, precej v plus
folku to ni jasno, to jim delajo klime do -30 :D
hysterical-1.gif