Kako preprečiti solze pri rezanju čebule?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Google vrže ven svašta, zato raje tu vprašam (in upam na kvalitetne odgovore):

Kako se izogniti solzenju pri rezanju čebule?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Google vrže ven svašta, zato raje tu vprašam (in upam na kvalitetne odgovore):

Kako se izogniti solzenju pri rezanju čebule?

Ventilator mej poleg všaltan, da hlape s čebule odpihne vstran od oči.
wink-1.gif
Al pa jo nareži na hitro na večje kose, pol pa idi za par min bek.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Za male količine ni problema, ampak ko je pa potrebno narediti golaž za 50 oseb zna bit pa težava... jst sem našel rešitev v multipraktiku... pač seseklja vse...

Če ne sem pa tut jst slišal to s plavalnimi očali, ampak probal pa še nisem, ker malo dvomim, saj pomoje bolj draži sluznico v nosu, zaradi česar pride do solzenja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Za male količine ni problema, ampak ko je pa potrebno narediti golaž za 50 oseb zna bit pa težava... jst sem našel rešitev v multipraktiku... pač seseklja vse...

Če ne sem pa tut jst slišal to s plavalnimi očali, ampak probal pa še nisem, ker malo dvomim, saj pomoje bolj draži sluznico v nosu, zaradi česar pride do solzenja.

ma ne plavalna očala, maska in si rešen - ampak to samo če moraš res 5 kil čebule zrezat

itak pa mi pa ne pade na pamet, da bi si karkoli dal gor za tisti 2 čebuli, ki jih rabim za kosilo za 4. Oster nož in malo ročnih spretnosti pa ni časa za solze.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Reci gospe naj zraven žveči.
Ne zajebavam, preverjen recept. Deluje tudi pri ribanju hrena. Nisem verjel dokler nisem poskusil ...
(ampak je treba res ves čas intenzivno žvečit; ne ono lagano ...)

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Načeloma ja. Lahko tudi škljoca v prazno.
Najbrž pa ni dobro žvečit čebulo ali hren ...
grims-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ajd čebula (čeprav zna taka lepa domača pošteno ugriznit) ..., ampak hren ribat na suho je pa pizdarija.

Sploh, če je izkopan v gmajni
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Ajd čebula (čeprav zna taka lepa domača pošteno ugriznit) ..., ampak hren ribat na suho je pa pizdarija.

Sploh, če je izkopan v gmajni
smirk-1.gif

pač ti spuca malo sinuse, jaka muda (sem dežurni ribač hrena za vsako veliko noč, tako da mi ni tuje)

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Jst čebulo razpolovim po dolžini in potem tiste polovice kakšnih 4x razrežem po širini, potem grejo pa itak same narazen. Za večje količine pa seveda uporabiš sekljalnik.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Usta si napolni z vodo ter jo imej med rezanjem čebule v ustni votlini pa bo dosti boljše, preverjeno.
Ja, fino, rad bi te videl s polno gofljo vode, ko seckaš 5 kil čebule!!!
bonk.gif