Kako pa ti voziš?

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Kolikor so nas učili mora tisti, ki je na notranjem pasu, če ne more varno na zunanjega odpeljati še en krog.

saj ga moraš, ker drugač če boš na silo šel ven boš druzga ruknu in boš ti kriv.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Kolikor jaz vem, se najprej pomakneš na zunanji pas in iz zunanjega iz krožišča (pri tem seveda uporabiš smernik). Direktno iz notranjega ne greš nikoli ven, ker te potem en iz zunanjega bočno nasadi.
Direktno iz notranjega fizično ni mogoče zapeljat ven, vedno greš najprej na zunanjega. Razen če bi tega nekako preskočil ...

Saj ne vem če se delate norca ali kaj drugega.
crazy1.gif
Kar je mišljeno pod "direktno" je to kar sem na spodnji sliki narisal z zeleno črto in to je storil tale s subarujem in ja, to počne večina folka. Seka direkt ven. Kot sem že omenil, je to lažje in lepše za peljati, ker se pelješ "naravnost" ven, se avto ne nagiba, ni treba zavirati... ni pa to pravilno!
yql-scubar.jpg

Vržem spotoma še tole http://nuckinfuts.blog.siol.net/2012/03/
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Potem imaš pa na eni strani pravila, na drugi pa dvopasovna krožišča s priključki tako na gosto, da ni šans za kako razporejanje. Pa vsako krožišče drug riše, ki si po svoje spet razlaga vse.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ksz

Ce se tukaj vozis vsak dan si cisto dobro vedel kje bo sel subaru ven, pa tudi ce ni imel zmigavca.

Ravno zaradi takih vozim tukaj samo se po zunanjem pasu, briga me kaj si drugi mislijo, meni se gre da varno pridem naokoli.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
najlepše je, da se ti greš vozit "po zakonih", velika večina pa tvoj manever na notranjo stran (pa čeprav samo 20 metrov-npr. lesce) izkoristi za merjenje tiča in dviganje egota s tem, da ta zmagoslavno prehiti po zunanjem pasu. in te morda za nagrado še onemogoči, da bi varno zapeljal na zunanjega.
ah ja, slovenija, od kod lepote tvoje
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Potem imaš pa na eni strani pravila, na drugi pa dvopasovna krožišča s priključki tako na gosto, da ni šans za kako razporejanje. Pa vsako krožišče drug riše, ki si po svoje spet razlaga vse.

Tričetrt krožišč v sloveniji je sigurno takih, da jih pravilno sploh ne moreš prevoziti. Bolj ali manj služijo šopirjenju predvsem manjših občin, kao ena njihovih največjih investicij
bonk.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Žal je tako,da si ga izsilil takoj ko si pripeljal v krožišče,subaru je bil ob tebi in ni mogel lepo na zunanji pas in lepo v izvoz.
Torej najprej si ga ti izsilil potem pa še on tebe.

Podobno se je meni naredilo ko mi je tako zapeljal šleper,če nebi ustavil bi šel pod kolesa.Bil sem tudi v mrtvem kotu in mi ni mgel opaziti !
Zato je res treba gledati na pravila.Teli krožni so kar jeba.

Še eden.
uf-1.gif

In ne primerjaj šleparja inu avto. Mimogrede - šleperju je celo "dovoljeno", da "seka" krožišča - kaj mislite zakaj?

Mogoče nisi dobro prebral moj post? Ja šlepar je dolg ane? Ampak da gre vseeno direk iz notranjega na izvoz brez žmigavcev ?

Kot sem napisal je problem tisti drugi pas,ker je obvezena vožna,če greš na drugem izvozu ven ! Potem pa dobiš na prvem nekoga,ki te izsili ! Me prav zanima,kolk jih čaka,da se ne vključi v rondo,če je nekdo na notranjem ??

Če ne uporabi žmigavca (če sem pravilno razbral iz postov odpiralca teme), kot ga ni ta v Subaruju, potem je on kriv in je tu voznik v Subaruju odreagiral napačno! Če bi pa prižgal žmigavec, takoj po tem izhodu/vhodu, pri katerem je odpiralec teme zapeljal v krožišče, do tega ne bi prišlo, ker bi ga spustil in počakal, da gre mimo, šele potem pa zapeljal v krožišče...
To da pa gre direkt iz notranjega pasa ven, brez žmigavca pa je itak prekršek. Itak 90% ljudi ne uporablja žmigavca...recimo ko je pas za levo ali desno se samo postavijo, žmigavca pa niso nikoli vključili....
Jaz bi za neuporabo žmigavca dal kazene ene 500€. Prvič, ko bi ga dobili bi se zabeležilo v bazo (predvidevam da policija ima bazo, kdo je bil kaznovan in kdo ne, oz. kakšne prekrške je kdo storil), da je storil ta prekršek (neuporaba žmigavca), drugič pa kazen 500€.
Ker tisti, ki ne misli uporabljat žmigavca, naj se jim tudi pobere tisto levo ročko ven iz avta...ponoči pa naj tako vozijo s kratkimi lučmi, ko jih =be
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Mene pa neuporaba zmigavcev pri tistih ki vozijo "naravnost" v rondojih sploh ne moti. Mi dovolj jasno nakažejo s smerjo vožnje

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Model s subarujem je naredil napako, ko je znotraj meja Slovenije sploh šel na notranji pas in ni odvozil vse po zunanjem.

Tako je avtorju teme omogočil, da se je le ta lepo vključil na prazen pas, on mu usluge ni vrnil in mu svojo hvaležnost zdaj on kaže s to objavo.
Jaz bi nabil nekam konstruktorja krožišča. Potem pa naprej.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Macola20 pravi:
Oprosti ampak ti nimaš pojma kako se zapelje v krožno križišče. Subaru je že bil v krožnem križišču in ima prednost pred tabo. Ti izsiliš njegovo prednost in se mu postaviš ob bok, ga zablokiraš, da bi on lahko zamenjal pas in šel pravilno iz krožišča.

Potem se pa še čudiš kaj delaš narobe, da se ti to dnevno dogaja. V krožišče bi lahko zapeljal ko bi bil Subaru še 5-10m naprej in ne bi bilo nobenega problema.
Kaj je potem namen večih pasov v krožišču?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Zdaj se me spravil na idejo. Mogoče so pa težave, ker sploh niso krožna, ampak ravna, pa mi tega ne vemo in se poskušamo voziti v krogu, kjer ga sploh ni!?
17758-icon_confused.gif

Bom Sharka1 in Zemljana še v to temo povabil - bo mogoče kaj bolj jasno potem.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Takih primerov kot je tale:
AGGb65.gif

imam dnevno na cesti kar nekaj. Sicer res ne tako ekstremnih, da bi te izrival kot tole na posnetku, je pa večina takih, ko sekajo iz notranjega direkt na izvoz v krožnem. Vključno z policaji, ki naj bi bili vzor.

Tale iz zgornjega posnetka mi je potem še mahal, češ, kaj mi ni jasno.
stupid-1.gif

Sem original video pretvoril v gif, glavnina se vidi.

Zdaj pa - ali jaz delam kaj narobe in se moram naučiti voziti v krožiščih ali pa si tale v subaruju zasluži najmanj šamar?

Cela drama.... imaste pa eni res cajta, da greš iz tegale delat filmček in dajat na net

Če si malo več na cesti imaš takih brezveznih situacij nekaj na dan

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
drama? če bi pa nesrečo povzročil, bi bilo pa drkanje s poročilom, drkanje s popravilom in si po nepotrebnem nekaj dni brez avta + skakanje naokoli...čemu? zato ker ne pozna cpp? a vsi tako delate v službi? ne upoštevate pravil + navodila šefa?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Takih primerov kot je tale:
AGGb65.gif

imam dnevno na cesti kar nekaj. Sicer res ne tako ekstremnih, da bi te izrival kot tole na posnetku, je pa večina takih, ko sekajo iz notranjega direkt na izvoz v krožnem. Vključno z policaji, ki naj bi bili vzor.

Tale iz zgornjega posnetka mi je potem še mahal, češ, kaj mi ni jasno.
stupid-1.gif

Sem original video pretvoril v gif, glavnina se vidi.

Zdaj pa - ali jaz delam kaj narobe in se moram naučiti voziti v krožiščih ali pa si tale v subaruju zasluži najmanj šamar?

Cela drama.... imaste pa eni res cajta, da greš iz tegale delat filmček in dajat na net

Če si malo več na cesti imaš takih brezveznih situacij nekaj na dan

Jasno, da je takih situacij večkrat na dan. Tokrat je šlo čez rob, sem bil precej pissed off.
Glede filmčka - mi ni vzelo več kot 5min vse skupaj. Kamera => PC => online pretovrba v .gif. Keks.
grin1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Še enkrat ti napišem, če kaj spremljaš promet, si videl da je Subaru prišel iz Mengša in ker ni bil v zunanjem pasu, je edina možnost, da gre proti Kamniku. In vse kar bi moral narediti je, da spustiš gas za par sekund in mu omogočiš varen izvoz. Ne, ti moraš hitro skočit v krožišče, ker en celo pelje po notranjem pasu.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.688
3.294
113
On ima pravico zapeljati v krožišče, če drug vozi po notranjem pasu... Razen seveda, če tisti že menjuje vozni pas. Lahko pa bi tudi tisti na notranjem pasu malce zaviral...

Nazadnje urejeno:

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Seveda ima pravico, ampak potem naj ne *****. Sam se vozim tukaj vsak dan in se nisem imel take situacije. Zato ker dobro vem kam grejo tisti iz notranjega pasu, tako kot je vedel Generik, in malo pocakam. Za varnost na cesti je potrebno tudi malo razmisljati in uvidevnosti do ostalih.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ti mali rondoji z dvema pasoma so
bonk.gif
, ker so izvozi na vsega 20m. Enostavno ni časa, da bi varno menjal pas in dol zavil.