Kako odstranit štor?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
TRaktor z vitlo (malo večji - najdi kakšnega, ki se ukvarja s podiranjem drevec), lahko stoji tudi do 50m vstran, samo da je pot za zajlo dokaj čista (brez ovir).

Nam je sicer prišel kar z bagerom urediti vse (nasad sliv).

Lp,

UniqUser

Pripravnik
26. sep 2013
212
5
18
Univerza
Polij z bencinom pa zažgi....
tongue-1.gif
.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem odkopal okrog kakšne pol metra globoko štor razcepil s cepini in macolo in ga porezal kakšen meter v zemlji ostalo pa zakril z zemljo pa je problem rešen. Če neboš tam oral ali kaj podobnega te pod zemljo ne bo motil
wink-1.gif

Je pa prišel s komunale s hiapom pa ga ni mogel izpuliti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Mi smo ga z eno močno gurtno na kljuko od avta zavezali (čim višje) in šponali. Je šel ko nož skoz puter.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Pri večjih štorih je ravno sredinska korenina ki jo ne dosežeš problem, ta nasvet kako vsaj delno razpreš panj da lahko prideš do sredice mi je povedal star gozdar in nam je tako uspelo , upam da bo tudi vam.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Naredi z žago v sredini štora zarezo do globine kolikor moreš , vstavi leseno kajlo od akacije ali jekleno in probaj razkalat na pol, sam sem rešil sitoacijo z dvema panjema na tak način.
Bom probal jutri...

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Ja moker je bil res toliko, da je kar špricalo. Ogromno sem opravil s sekiro. Skrhal pa 2 verigi motorke, ga pa sedaj ni več.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Tudi premakne se ne. Vozila pa ne pridejo zraven...

Na motorko montiraj verigo, ki ti je ni škoda in razreži kolikor lahko. Potem naredi zagozde (kajle po domače) iz kakšnega trdega lesa in jih zabijaj v štor. Gre težko - ampak toliko boš že naredil da se bo ostanek štora znašel 10 cm pod zemljo.

Druga varianta pe je kopanje - samo štora s fi 60 cm jest nebi šel na roke odkopavat za sixpack.

Tretja varianta:

cheer.gif

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Avstralci:
<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/Y3h4n4f2_Y8&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/Y3h4n4f2_Y8&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Tega pa ne bom nikoli razumel. Na začetku imajo super situacijo. Tam potegnejo s traktorjem/bagerjem/pick upom pa so zmagali, ampak raje 2 uri s to mašino štor 5 cm pod nivo zemlje hobla?