Kako odstranit štor?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Doma imamo 2 štora, odrezano je sicer čisto pri zemlji, tak da nič ne štrli ven, ampak vseeno bi se radi znebili tega, vsaj enih 5-10 cm pod zemljo, da bi preko rasla trava (ni treba korenin ven vlačit) ker sta precej velika (od češnje in breze). Se da s čem namazat, da bi zgnilo ali nam preostane samo, da izžagamo ven?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Kramp,lopato,sekiro.

Pomaga tudi ketna in kakšen traktor
grin1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Odvisno od katerega drevesa je. Kak macesnov zna biti hudo trdovraten. Kak od jablane pa ne toliko.

Jaz lepo okoli in okoli odkopljem, požagam korenine, še malo odkopljem, žagam, kopljem, žagam in potem popizdim, ga z verigo priklopim na šlep kljuko od avta in ga izpulim. Prva, popustiš, prva, poustiš ( da ga omajaš) in ar naenkrat je zunaj. Sosedi se pa valjajo po tleh od smeha
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.161
6.970
113
pri taščici
Kakšen premer debla je v igri?
Lažje je štor dobiti ven dokler je še deblo.Se samo s kako kombinirko malo pokoplje okrog njega, potem pa samo pošteno opre v njega in ga s štorom vred dobiš ven.
Za kako kemijo ne vem,(okolje?) ostane ti polivanje z bencinom in zažiganje
wink-1.gif

Lahko pa vzameš kramp, odkoplješ do željene globine, vzameš motorko in staro ketno (ki še vedno reže in je ni toliko škoda) in odžagašpod nivojem terena. Ampak takoj je vsaj kako urco dela

Če pa se boš lotil kopanja štora s kakim strojem pa računaj še kak kamionček za zasip

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
LAhko pa ga čimglobje odkoplješ. Potem pa uporabiš smodnik. Tako je delal pri nas en sosed. Edino paziti moraš pri količini smodnika, da ne boš iskal trest v radiuso 1 km.
smile-1.gif

Oče podira, če drevo ni preglomazno tako, da še stoječe drevo odkoplje, poseka korenine in potem zadeva lepo kontrolirano pade.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Eksploziv definitivno odpade, ker je to sredi mesta in 3m od bajte
grin1.gif
Pa okoli so gredice, potke, okrasni zidovi itd. tak da tudi nebi rad celega koreninskega sistema ven vlačil, bo več škode kot koristi.

Je pa od češnje 60 cm premera, breza pa nekje 30 cm. Torej kaka kemija ne obstaja? Očitno bo res treba malo odkopat okoli in odžagat teh 10 cm. Hja, veselo na delo, pol pa enega z motorko za rokav pocukat.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
En ti naj z bagerom z roko segne do štora pa ti ga z eno potezo ven rukne, sicer pa traktor in zajla, ali pa malo rovarjenja na roko
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja, ne vem če bi šlo tak enostavno, češnja je bila res ogromna (zato je tudi padla), korenine so tudi 5m proč debeline 5 cm, skratka ne upam kr tak vlečt ven.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
554
113
42
povsod malo
Eden znanec ga je toliko časa z motorko žagal, da je od njega ostalo no samo žaganje
grin1.gif

Drugače pa traktor reši problem hitro in enostavno.
1x smo ga pa kar z avto dvigalko ven vrgl najprej odkoplješ okol in okol požagaš korenine, daš en tramček za podlago zabiješ nekaj kovinskega v štor in goniš/pumpaš tisto dvigalko ko nor in zraven
nahrung002.gif

Miniranja pa res ne priporočam nikjer ker to tudi že probaval pa so nas skoraj trske ubile pa smo bili cca 20m stran

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Torej kaka kemija ne obstaja?

Ni ravno kemija....

Ampak ker si že tik zemlje odrezal bi moral nekje dobit 5-10 cm debel "kolut" od drugega drevesa, na štor nasipat micelij, dat gor kolut ovit s polivinilom in čakat.

Ene dve leti bi nabiral gobe, katere bi "pojedle" štor.
cheer.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej se že zdaj na češni drevesne gobe delajo, ampak so prepočasne
grin1.gif
Neke štorovke bi moral gor dobit, da bi še kaka korist bila od tega.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Lahko tudi jurčke.

Poglej na rastline.com, tam se eni ukvarjajo s tem.

Kolega je to naredil na velikem hrastovem panju in je ratalo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
60 cm ne boš potegnil ven še posebej če ej v naselju pa ne veš če je še kaj v bližini.....jaz sem imel doma podobno pa sem si vzel eno popoldne ga z krampom odkopal in vse požagal...je pa veliko dela

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
žal res samo kramp, motorka pa sekira. Potem pa mogoče res na koncu ketna pa avto, če prideš zraven. Jeba je štore ven pipat, sploh če si ga odrezal pri zelji. Če ga je kaki meter ven, pol je bistveno lažje

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tudi jaz se pridružujem vsem, ki so predlagali kombinacijo krampa, sekire in morda motorke. Sem že kar nekaj štorov spravil ven in če je odrezan čisto pri tleh, te sicer čaka malo več zajebancije, ampak je pa čisto izvedljivo. Samo ko imaš opravka s sekiro, pazi na noge. Meni je odletela od korenine in k sreči pristala v zemlji par centimetrov stran od stopala...

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Jaz imam pa drug problem (na vikendu). Podrl sem vse, štori me ne motijo...problem pa je, da iz štora poganjajo novi poganjki. Predvsem akacija al kako se že reče tistemu trnovemu drevesu. To da štor gleda iz zemlje me sploh ne moti...moti me, da hudič požene nove veje in čez leto ali 2 bo spet vse zaraščeno. Torej kako ''uničit'' štor, da ne bo več novih poganjkov??

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
S kurilnim oljem. Če je večji štor, naredi z motorko par utorov ali bazenček, polij s kurilcem, da mal not pozauga in če čas prižgi.
Lahko tudi poliješ okol, samo potem niti trava ne raste tam, par let.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.161
6.970
113
pri taščici
Dvomim da dobiš v mesto bager ki bi ti 60 cm štor "z eno potezo" zruval.
30 cm še, 60 cm je pa druga pesem.
Probaj nasvet dekce (boš porabil precej kurilca) ker je štor še svež in vleče gor.
Lahko ti slikam kako vleče orehov štor 3 mesce po poseku.
Je kar reka od njega
kramp motorka in stara ketna pa six pack za dva cel popoldan