kako ocistiti porumenelo plastiko

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne ga no srat s takimi. Dize za tole ne boš nikjer dobil - preverjeno, stare pa jaz ne bi "vrtal", bo zjebal še tisto kar je.
50 mbar regulator je čist lepo dobavljiv in še vedno eden od standardov.
Dize ima Prebil, Glavan v Celju, Mixi,... vsaka klinčeva trgovina za ta nemaen - ne se smešit no.
Nikjer nisem rekel, da ni dobavljiv 50 mBar regulator, vseeno je pa 30 sedaj standard za te namene - ampak kot rečeno, delajte s plinom kar hočete - nočem niti vedet.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Predvsem pa absorbcijski hladilnik nima gibljivih delov in mu praktično nima kaj bit.
Na 12V je grelna moč običajno nižja kot na 220V, ker se smatra da mu med vožnjo pri delovanju pomagajo tresljaji in rukanje.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Predvsem pa absorbcijski hladilnik nima gibljivih delov in mu praktično nima kaj bit.
Na 12V je grelna moč običajno nižja kot na 220V, ker se smatra da mu med vožnjo pri delovanju pomagajo tresljaji in rukanje.
To mi je novo. :oops1:

Dize imajo pa če se na glavo postaviš - enak hladilnik je Dometic RM4200 - sem zgoraj dal primerjavo. Sicer pa je tehnologija stara 50+ let in se ni kaj bistveno spreminjala zadaj - tudi gorilci so vsi glih - bolj ali manj. Karkoli si novega zmislijo (gorilec Thetford) se izkaže za mimosun.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
To mi je novo.
Dolgo nazaj sem tole nekje prebral, vira se ne spomnim.
Ker ljudska modrost pravi, da je tistih 60-70W, kolikor jih kuri na 12V premalo za hlajenje, izkušnje na terenu pa pravijo da med vožnjo prav lepo hladi. Najbrž bo že kaj na tem. Možno pa tudi, da bolj hladi, ker je med vožnjo malo bolj na prepihu ....
Dize imajo pa če se na glavo postaviš - enak hladilnik je Dometic RM4200 - sem zgoraj dal primerjavo. Sicer pa je tehnologija stara 50+ let in se ni kaj bistveno spreminjala zadaj - tudi gorilci so vsi glih - bolj ali manj.
Če ti pravim da tega ni nikjer na lagerju.
Sem imel tak hladilnik in poskušal dobit 30 mbar dizo in ni šans, preklical vse mogoče, kar obstaja teh servisov in prodajalcev. Tudi po spletu iskal v tujini ....
Hladilnik ni ravno enak, je pa vse na isto vižo, hudič je pa v mini detajlih. in gorilci žal niso enaki. Podobni ja, enaki oz. kompatibilni pa ne.
Potem sem obupal in montiral 50mbar regulator, potem je v prikoli pač plinski kuhalnik "malo bolj živahno" gorel :oops1:
Lahko bi pa zamenjal cel gorilnik, samo mislim da se ne splača (76 €).
Tole je vsaj na videz (in po spominu) enak gorilec kot ga ima omenjeni electrolux:
1621415525863.png

Takle gorilec je pa v večini "novih" (novejših) hladilnikih (tudi absorbcijske torbe imajo identično robo):
1621415626247.png

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Dolgo nazaj sem tole nekje prebral, vira se ne spomnim.
Ker ljudska modrost pravi, da je tistih 60-70W, kolikor jih kuri na 12V premalo za hlajenje, izkušnje na terenu pa pravijo da med vožnjo prav lepo hladi. Najbrž bo že kaj na tem. Možno pa tudi, da bolj hladi, ker je med vožnjo malo bolj na prepihu ....

Poglej priponko 45524 Poglej priponko 45525
Med vožnjo ohranja temperaturo in "prav dobro hladi", ker NE ODPIRAŠ VRAT. ;)
Prepih okoli reber in gorilca ima včasih prav nasproten učinek, namreč kvaliteta hlajenja pri absorbciji je odvisna tudi od (dovolj) toplih reber zadaj - zato pozimi zapiramo rešetke, da je dovolj toplo zadaj.
Nekje v povprečju lahko hladilni del zagotavlja med 20 in 30°C nižjo temperaturo kot jo ima okolica pri polni moči. Če ne odpiraš vrat je skoraj vseeno na katerem viru, če odpiraš vrata - ga uporabljaš, pa seveda najprej odpade 12V, precej kasneje 220V in plin, ki sta precej podobna po zmogljivosti - tu se izkušnje razlikujejo, jaz pravim, da je plin "najmočnejši", tako tudi piše na nalepki..

Kaj misliš kaj je tam med matico in cevko na starem gorilcu - ena ploščica z luknjo, ki se ji reče diza. Narediš jo lahko iz vsake piksne pira in z buciko - noben high tech.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
nekje sem bral da mora biti precej naravnost. a to zaradi plamena, al je kej drugega?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
nič dosti...

ena čudna čistila pa UV lampa...

drugega jest nisem našel...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
hja, sej jest to vem.

sam moja pa odpira tista vrata pa skoz notr gleda!

pa ji govorim, da bo bo itak skoz vse rdeč al pa rumenkast, tko kot plastika, da sploh ne bo videla potem...

ne, sej se hecam... zdej ko vem, da sem ga dobr spucal, me ne moti več tok.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
evo, kabel zamenjan, zdej pa da vidimo! :)

lucke ni nobene, edina ki je, pise 12v, tko da verjetno sveti ko je na 12v.

Iskra je mocna, a morem zdej nabavit 50bar regulator, al bo 30 ok?

v dimniku je ena zica, pa na vrhu zavita...20210519_182226.jpg20210519_182045.jpg

Nazadnje urejeno: