A je takle? Jaz sem ga nabavil rabljenega za prikolo, vgradil po navodilih nekoliko novejših Dometicov, imel, 5 let bp
www.Avto.net
www.avto.net
Hočem ti dopovedat, da v primeru plinske rabe, rabiš fiksen priklop plina, vse ostalo je igranje ruske rulete.
Pri 12V imaš toka cca 7 A, na 220V pa 0,5 A.ja, to sem opazil ja, da so eni kabli debelejši. k se mi zdi, da sta glih una dva, k sta samo dva, debelejša, pa mi ni blo logično - bi za 220V prej pričakoval da so debelejši kabli.
Glih tok (ne)varno, kot priklop kuhalnika ali kot priklop absobcijske hladilne torbe.Caravan Camper RV Fridge Model Changes Electrolux Dometic by obriens
Caravan Campervan RV Fridge Model Changes Old Electrolux Dometic for New Dometic by obriens campingwww.obrienscamping.co.uk
Dobro preglej stran in na dnu boš našel kateri je ustrezen tvojemu.
dometic rm4200
Avstralec ti prodaja tesnilo za nekih 46$. https://www.doorseal.com.au/electrolux-ram24-with-flap-single-door-fridge
Ajde tako bi mogoče šlo, ampak po prevozu bi moral mirovati, če ne bo laufal, par ur.
Nočem niti vedet, kako boš priklop izvedel.
Tam je vse zvezano s trdimi cevmi.ja ja, ni to v planu!
sam kako pa je to zvezano v prikolicah? so kakšni drugačni priklopi - bolj fiksni?
spojka za mehko cev - katera je to točno?
Ja, lahko tudi tako.Ma daj ne serjita - na obstoječo trdo cev za priklop plina natakneš gumi šlauh za plin iz zategneš s šelno (objemko). Cev naj bo primerno dolga, da ne boš omejen s prostorom - jaz bi dal par metrov, na koncu 30mBar regulator in na jeklenko.
Ko plina ne rabiš, zviješ cev in jo z vezico pritrdiš zadaj na hladilnik.
Ma daj ne serjita - na obstoječo trdo cev za priklop plina natakneš gumi šlauh za plin iz zategneš s šelno (objemko). Cev naj bo primerno dolga, da ne boš omejen s prostorom - jaz bi dal par metrov, na koncu 30mBar regulator in na jeklenko.
Ko plina ne rabiš, zviješ cev in jo z vezico pritrdiš zadaj na hladilnik.
Če 50 mBar zamenjaš s 30 ne bo nekega velikega problema, če kontra bo preveč "švasal". Itak pa je razlika zgolj v velikosti luknjice na dizi. Moj 23 leten je že bil na 30 mBarov.Tam je vse zvezano s trdimi cevmi.
Ja, lahko tudi tako.
Mimogrede, velika verjetnost je, da je tale hladilnik za 50 mBar, bi moralo zadaj nekje pisat.
Mene je dotični Electrolux na 30 mbar prav lepo hecal, na 50 je delal kot singerca.Če 50 mBar zamenjaš s 30 ne bo nekega velikega problema, če kontra bo preveč "švasal". Itak pa je razlika zgolj v velikosti luknjice na dizi. Moj 23 leten je že bil na 30 mBarov.
Ne ga no srat s takimi. Dize za tole ne boš nikjer dobil - preverjeno, stare pa jaz ne bi "vrtal", bo zjebal še tisto kar je.Inlet presure 500 mmH2O = 50 mBar.
Ampak kot rečeno, sedaj je standard 30 mBar in vprašanje če ni kdo že zamenjal dizo. S 30 mBar nič ne zgrešiš, če bo plamen premajhen z eno iglo rahlo povečaš luknjico na dizi, ali pri Prebilu za 20€ kupiš novo.
V kotih je bolj rumen. Verjetno je plastiko zribal s kakšnim Arfom in gobico, da je lepše videti.zadaj priše pri mojem MOD: ram24c, ko googlam, nič ne najdem.
ampak tale v oglasu ima precej lepšo plastiko. od česa je odvisna porumenelost?
Mimogrede, priključna doza:
Poglej priponko 45519
Tole lepo odpreš in se bo točno videlo, kako priklopit.
12 V načeloma ne bo rabil, uporablja se za med vožnjo. Razen če boš.
V kotih je bolj rumen. Verjetno je plastiko zribal s kakšnim Arfom in gobico, da je lepše videti.