Kako nalepit vinjeto, da je zamenljiva?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Hej vsem...

Torej, kako nalepit vinjeto, da bi jo lahko zamenjal? Ravno kupujem avto in bi si potem nalepil letno vinjeto na nov avto...

- samolepilna folija?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Saj veš, da je potem vinjeta neveljavna? Upam, da goljufe čimprej polovijo in kaznujejo..... Alo DARS???

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
koliko, po svoje maš prav, drugače pa sem pošteno kupil vinjeto, KI JE MOJA LAST!!! In z njo lahko delam, kaj hočem... Tu se ne gre zato, da bi se naokrog vozil s ponarejeno vinjeto, je pa mi brezveze kupovat novo, če bom avto prodal...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Kupil si vinjeto na kateri jasno piše da ni prenosljiva.

Obstaja že neka tema, kjer je nekdo opisoval, kako se je trudil in trudil in res v nulo napravil zadevo gor čez neko folijo, pa so ga darsovci vseeno ujeli ob prvi kotroli. Stvar je v tem, da se tisti srebrni krogec v primeru da vinjeta ni direkt na steklu menda čisto drugače odseva in to je točno tisto kar oni skozi daljnogled iščejo - pravi odsev!

In ko te dobijo boš fasal kazen, kot da vinjete nimaš. Pa si lahko pameten kolikor hočeš.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Eh ni tak hudo z darsovci. To s folijo ni najboljsa resitev, ker se na soncu zacne zvijat in pol je zato cela vinjeta valovita. Govorim o mocnem soncu, poleti, ko jecacto zunaj. Labela pa tudi stece pri takih temperaturah. Poznam se eno ali dve varianti, ki ju na zs povem, ce kdo rabi in sta po moje boljsi

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
870
63
28
z industrijskim fenom gre dol v 5 min. Drugače pa dvigni ceno avta za 110€ pa imaš rešeno.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
koliko, po svoje maš prav, drugače pa sem pošteno kupil vinjeto, KI JE MOJA LAST!!! In z njo lahko delam, kaj hočem... Tu se ne gre zato, da bi se naokrog vozil s ponarejeno vinjeto, je pa mi brezveze kupovat novo, če bom avto prodal...

Nihče ni rekel, da ni tvoja last. Lahko jo poješ, lahko si jo nalepiš na rit, še raje na vsako ritnico po dve, za tvoj denar, s tvojimi žulji prigaran in odtrgan od ust, skratka karkoli lahko narediš z njo, ampak brez pravilno nalepljene nimaš na avtocesti kaj iskat. Zato ne vem zakaj bi sploh kompliciral, se pač voziš brez, prekršek je enak, kazen pa tudi.

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kazen je menda 500€. Sem tudi jaz studiral ampak sem jo danes kar direkt na sipo nalepil brez vmesnih folij. Ne da se mi stiskat riti vsakic, ko bom videl darsovce z daljnogledom

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.100
113
Točno tako je nek znanec naredil, so ga ustavili z UV lučjo posvetili na vinjeto slikali iz obeh strani, nato pa jo bp. odstranili z pomočjo žiletke, kazen 500 eur + novo vijeto je moral kupiti. Vinjeta je sicer bila originalna a obdelana.
No vidiš če si pa brez nje je pa 150 eur kazni.

Kupi eno tedensko pa se vozi.
Če te pa dobijo pa je kazen samo 150 eur.
Se pravi Win win zate.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Nazadanje ko me je darsovec hotel ustavit, mi je na cestninski pred motor skočil, tele zahojeno. Komej sem se ga ognil, ustavil pa nisem ker se sred tistih pasov na cestninski ne morem oz. ni preveč varno. Sem samo gas stisnil in črta. Nikoli nič domov prišlo. je pa kle na dolenjskem neki hepan na darsu. Neki šmrkavec z meter in čevap višine. Prfuknjen do amena, kr pred avte in motore skače.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
nabil bi ga, vsaj malo. Drugače mu žal ne bo kapnilo.samo je fajn imet kamero.