Kako najbolj osovraženi?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nekaj se je govorilo kako letos še posebaj xtra smrdimo hrčkom,...

Lokacija Istra, 5 dni, brez ene pripombe. Sladoledarji govorijo slovensko, po kafičih hitri in prijazni, za napitnino se lepo zahvalijo,
ni jim težko malo popričat, sma z enim kelnarjem zabluzla o letošni sezoni kako ima "prognozo", skratka midva sma se počutla
105% zaželjena, pa moja družba tut ne razmetava z denarjem da bi nas zato bli tako veseli. Skratka lepo pozitivno presenečen.
Receptorji ful face, sem prvo noč prišel "prizadet" na recepcijo, pa mi reče "Janezu, da te eskortiram do sobe, nikad nečeš nači sam,..."
Pa me je ded pospremo do sobe.

Edino kaj mi je malo blo čudno, sem imel apartman ze plačan pri agenciji, pridem dol in kasnim 2 dni (višja sila), agencija je
poklicala da naju nebo, so rekli da ni problema, pa so nama odrentali apartman. Dobila v roku 5ih minut hotel ****, zajterk + večerjo.

Cena kave, sokov, piva 10% +/- od naših, odvisno kako fancy hočeš sedet.
3x pica, 2x čevapi, 4x pivo, 2x radenska 340KN. Meni se to zdelo zastonj, sem 2x čekiral račun, če se je kje vsekal,
pa je blo vse gor, z njegovim 2dl pivom ki smo počastli kelnarju.

Pozitivno presenečen. Sem pa slišal, da bi naj bli bolj teæni južneje, pag, hvar,...

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
jah jst tud dol nisem imel še nobenih problemov.zdej če prideš dol z takim odnosom kot ga imajo tukaj nekateri na forumu si lahko vesel če prideš brez šljive iz kafiča.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Bil dol na stalni lokaciji. Letos so še bolj prijazni kot prejšnja leta. Pa z istrani nisem imel nikoli nobenih problemov. Sem imel slabe izkušnje pa z dalmatinci na Hvaru.
Smo šli na kavo in sladoled. Plačili, še malo podebatirali in odšli iz terase. Pa kelnarca odpre vrata lokala in se za nami skoraj zadere "hvala vam lijepa" in potem "Nasvidenje" v slovenščini. Pa čeprav so bili drugače šiptarji. Se trudijo, ni kaj reči
cheer.gif

Lokacija - Červar, Poreč

Vesna

Pripravnik
3. maj 2009
38
0
6
Ni obstanka :)
Mhm, jaz tudi mislim da je velika večina še vedno prijaznih, ustrežljivih in predvsem normalnih. Poreč za prvi maj - 90% slovencev, vsi so bili takšni kot opisuje malcomX.
Mislim, da je to sovraštvo samo v politiki ali pa če se najdejo kakšni posebni zagovorniki oziroma ljudje, ki iščejo konflikte, potem zna bit vroče.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Šiptar se bo vedno 10x bolj potrudil od ostalih - naučil se bo par fraz v 10 najpogostejših jezikih in vedno nosil nasmešek.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Šiptar se bo vedno 10x bolj potrudil od ostalih - naučil se bo par fraz v 10 najpogostejših jezikih in vedno nosil nasmešek.

To je bil zdejšni primer. Drugače pa so tudi čisti istrani, pure hrčki čisto prijazni. Nič vzvišeni. Mislim, da se počasi začenjajo zavedati, da nismo tako škrti.
Smo pa gledali neko reportažo po TV in je nek turistični delavec rekel "da bi barem bilo slovenaca 20 milijona, hrvatska bila bi spasena". Nekaj podobnega
hysterical-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Dobro je to povedal. Sej pa sem opazoval, kako se kaj pije "zvečer"... Italjani, 6 dedov, naročijo 6 piv in so za šankom 45 minut.
Nemci isto, stem da mogoče naročijo 2 rundi. Slovenčki tolčemo jack kole redbull vodke, runda na 10 minut. :/

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Dobro je to povedal. Sej pa sem opazoval, kako se kaj pije "zvečer"... Italjani, 6 dedov, naročijo 6 piv in so za šankom 45 minut.
Nemci isto, stem da mogoče naročijo 2 rundi. Slovenčki tolčemo jack kole redbull vodke, runda na 10 minut. :/

to je verjetno bolj posledica, da niste v isti starostni kategoriji

jebach

Pripravnik
3. maj 2009
160
0
16
Hrvati me že nekaj let ne vidijo dol. Moji dousti so povsem drugod kot spodaj! Še sreča, da nisem kupil vikenda dol, ko so mi ga ponujali. Takrat bi storil usodno napako! Niti centa jim ne dam!
zmaga.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

to je verjetno bolj posledica, da niste v isti starostni kategoriji

Nema veze starostna kategorija, veze ma, da slovenci znatno več trošimo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik jebach pravi:
Hrvati me že nekaj let ne vidijo dol. Moji dousti so povsem drugod kot spodaj! Še sreča, da nisem kupil vikenda dol, ko so mi ga ponujali. Takrat bi storil usodno napako! Niti centa jim ne dam!
zmaga.gif

Na Tajskem?

Da opravičiš svoj nick, ker drugače kot z $$$ v rokah ga verjetno ne moreš?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
458
83
45
dolenska
Meni se tudi zdi, s aslovenčki mal več potrošimo v trgovinah, kafanah,.... Samo zjutraj ponavadi vidim ece, ki spijejo kavo+takratkega, pol pa v trgovino po kruh in ostalo. Ko je jutranja ura mimo, se slovenc "slučajno " usatvi v gostilni. Pa siguren pade več rund. Jah, vsaj v naši klapi je tako. Pa še v trgovino hodmo po pir.
Mislim, da malo prirejajo tiste podatke, ki kažejo koliko kdo potroši.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Meni se tudi zdi, s aslovenčki mal več potrošimo v trgovinah, kafanah,.... Samo zjutraj ponavadi vidim ece, ki spijejo kavo+takratkega, pol pa v trgovino po kruh in ostalo. Ko je jutranja ura mimo, se slovenc "slučajno " usatvi v gostilni. Pa siguren pade več rund. Jah, vsaj v naši klapi je tako. Pa še v trgovino hodmo po pir.
Mislim, da malo prirejajo tiste podatke, ki kažejo koliko kdo potroši.

Ga ni švabskega primerga gostov, ko se najdejo 4je švabi, pa da bi "na brzaka" tresnili 4 runde jegrov. Mi gremo
"po kruh" se vrnemo z 30 minutno zamudo in rdečim noskom
smile-1.gif
Vem da ko grem z mojimi "samo nekaj pogledat"
pa da smo trije, sigurno padejo 3 runde amara/jegra/vekije; kar je pač na sporedu tisti dan
smile-1.gif
Pivo kvečemu pijemo
ob kosilih, večerih doma na terasi, po kafanah pa strogo žganico, mogoče če gremo na "kavo", pol pade kak hajniken
al pa ožujsko če smo že doli, pa še tam ni kak "takratki" izključen, prec daj tu račun pa še hitro 3 jegre zraven za na pot.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
846
113
Prišo z Poreča. Ne duha in sluha o kakšni slabši postrežbi etc. V restavracijah ultra prijazni, po kosilu je padla še runda na račun hiše. Kavice in šnopček. tud kelnarca se je pošalila malo na naš račun. Ji pribjem, ka majo to za ene strupene "morske plodove", mi ona nazaj, "Ma to je možda u Sloveniji, tu nije".... se je smejala. še vedno sem živ
smile-1.gif

Pri nas je drugace ista pesem, pri kavicah padejo vedno kake tri runde jegrov za želodec. tega pri švabah ne vidiš.

Res sem bil pozitivno presenečen. Lani sem letoval v dalmaciji (makarska). Ista pesem, za istro 4 leta nazaj tega nisem mogo rečt.

Nazadnje urejeno:

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
846
113
A vidiš, če bi mi dal GPS koordinate kje se nahajš, bi že znavigiral tja. Smo pa bli v Plavi laguni... en dan tudi v zeleni na obsiku, tam se je kar trlo MBjevcev... same znane face, a tebe ni blo videt, zdaj pa mam za par pirov več v žepu
smile-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Se popolnoma strinjam da so hrcki leto izjemno prijazni. Bil na Rabu in nimam nobene pripombe, tako v hotelu izredno prijazni vsi od sobarce do kelnerjev, na recpciji sploh, tako tudi v kaficih, se celo trudijo slovensko. Res pohvalno.
aplauz.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
A vidiš, če bi mi dal GPS koordinate kje se nahajš, bi že znavigiral tja. Smo pa bli v Plavi laguni... en dan tudi v zeleni na obsiku, tam se je kar trlo MBjevcev... same znane face, a tebe ni blo videt, zdaj pa mam za par pirov več v žepu
smile-1.gif

V Albatrosu sma bla, nalivala sma se ga pa v English-u. Vsako večer
cool-1.gif