Kako je zdaj s tem odvzemom?

roza

Pripravnik
27. jan 2009
63
0
6
Odvzamejo mi B ker prekoračim točke. A lahko grem nemudoma delat za A, pa se vozim z motorjem dok ne preteče prepovedni rok.
(ki je 6 mesecev right?)

Hvala za odgovore.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Na žalost ne velja za prepoved vseh motornih vozil, tako da . . . pojdi na avtobus/vlak/podmonico . . . bomo vsi srečni.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Tudi po mojem je pri nas točkovanje urejeno tako, da tisti, ki pride do konca...

... ni več za na cesto, sploh pa ne kot voznik.

roza

Pripravnik
27. jan 2009
63
0
6
Saj nisem rekel, da sem zapolnil vseh 18 pik, zanima me le kako je s tem, ker sosed pijanček je ene 10x pihnil letos,
pa gre zdaj delat izpit za A. Pa spet mi ni jasno, pred dvema tednoma je zarezal v trobento, da je dobil 7 pik
na že 15 zbranih, pa se hudič še zmeraj fijaka po cesti. Pijan seveda.

B81

22. jul 2007
36.950
10.508
113
Ne smeš se vozit.
Po6-ih mesecih greš delat kategorijo, ki ti je bila odvzeta, ostale veljajo naprej. No, verjetno je še danes tak.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Delat gres lahko takoj izpit se enkrat....vendar ga dobis, ko ti preneha prepoved 6 mesecev.....

BTW: Kam se ze gre zdravniski pregled opravit? U LJ.....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Opa, zelo znan alterjevec je ostal brez izpita.
pozdrav.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Kot začtenik lahko zelo hitro zbereš 7 pik. 2x pelješ po naprimer dolenjski cesti v Lj. 73km/h namesto 50, pa še enkrat 68km/h in si ob izpit, brez da bi kogarkoli kakorkoli ogrožal.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Tudi kot nezačetnik lahko hitro zbereš dovolj pik.

Pelješ enkrat po AC 290 in si ob izpit, brez da bi kogarkoli ogrožal.

sprasujem se.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.982
113
blazko, nekoga si že moral ogrožati, da so te dobili....je pa res, da provida ne leti toliko, tak da se tako hitri voznki ne rabijo bat.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Ne razumete pomoje kaj model hoče.
Skratka imaš veljavno kategorijo B in H. Napihaš. Odvzamejo ti B in H. čakati moraš 6 mesecev, da dobiš izpit nazaj (če ga v tem času narediš). Lahko pa že prej, pred iztekom 6 mesecev, greš delat kategorijo A, katere prej nisi imel in tu sedaj nisi vezan na odvzem tistih dveh kategorij.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Kakor jaz vem, je pa tako da tudi če se voziš naprimer s Tomosovim avtomatikom pijan, potem napihaš in ti za pol leta vzamejo vse kategorije (A, B, C, D....).
Ko ponovno opraviš izpit za tisto kategorijo, zaradi katere si izgubil izpit, dobiš povrnjene vse kategorije.
Vsaj meni je bilo tako rečeno.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Še vedno ne razumeš. Napišem kronološko.
1.1.1978 narediš izpit za avto in tovornjak, imaš torej kategoriji B in C (pač še te mopede zraven, pa pustimo zej to)
1.1.1981 napihaš z avtom in ti odvzamejo izpit, kategoriji B in C, ker imaš samo kategoriji B in C ti drugih ne morejo vzet, kajne?
2.1.1981 greš delat izpit za kategorijo A, opraviš v enem tednu
9.1.1981 greš na občino in ti izdajo vozniško s kategorijo A in od tu dalje se lahko že normano pijan zopet voziš s Kawasaki Ninjo
5.5.1981 greš delat izpit za B (izpit lahko delaš pred iztekom 6 mesecev)
14.5.1981 opraviš izpit za B (pomoje ga tud opraviš lahko, samo dvignit ga prej ne moreš...tu nisem ziher)
7.1.1981 (po 6 mesecih od odvzema) lahko dvigneš še izpit s kategorijama B in C, kjer pa ti bo v vozniški pisalo, da si izpit opravil 1.1.1978 in si na tem področju stari voznik

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Ne razumete pomoje kaj model hoče.
Skratka imaš veljavno kategorijo B in H. Napihaš. Odvzamejo ti B in H. čakati moraš 6 mesecev, da dobiš izpit nazaj (če ga v tem času narediš). Lahko pa že prej, pred iztekom 6 mesecev, greš delat kategorijo A, katere prej nisi imel in tu sedaj nisi vezan na odvzem tistih dveh kategorij.

Si vezan na odvzem tistih dveh kategorij:
Citat:
Pogoji za izdajo vozniškega dovoljenja

147. člen

(1) Vozniško dovoljenje se izda osebi, ki izpolnjuje naslednje pogoje:
– je telesno in duševno zmožna voziti vozilo, kar dokaže z veljavnim zdravniškim spričevalom,
– je dopolnila predpisano starost za vožnjo vozil,
– je opravila vozniški izpit pred pristojno izpitno komisijo iz 173. člena tega zakona,
– je uspešno opravila tečaj o varnem delu s traktorjem in traktorskimi priključki, če zahteva izdajo vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorije F,
– ji ni odvzeto ali začasno odvzeto vozniško dovoljenje ,
– se ji ne izvršuje stranska sankcija prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije,
– ji ni prepovedana izdaja vozniškega dovoljenja v zvezi z varnostnim ukrepom odvzema vozniškega dovoljenja, dokler taka prepoved traja, in
– je zahtevi priložila ustrezno fotografijo.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
OK, se strinjam, da potem to ni mogoče, tko da morm zej prjatla vprašat, kako da se on voz z motorjem, ma pa odvzem...je reku da je tko naredu kokr sem napisov, s to razliko, da je izpit pred komisijo naredil že prej, le izpit dal delat po odvzemu, ampak to naj ne bi spremenilo dejstva, da naj izpita ne bi dobil.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Eno vprašanje ko se že ravno tema giba okoli odvzemov... Če dobiš domov odločbo pač da si storil ta pa ta prekršek IN dobiš denarno kazen IN nevem.. mesec dni prepovedi vožnje. Kdaj se začne šteti ta mesec prepovedi vožnje? Od pravnomočnosti odločbe naprej ali....?

Lp

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
To je pa zelo čudno narejeno.

Kolega je napihal, dobil kazen in mesec prepovedi.Ko je dobil domov pošto, od kdaj do kdaj naj bi ta mesec trajal, mu je ostalo samo še ene 5 dni. To je bilo kako leto nazaj, če so to kaj porihtali pa ne vem.

Dolga leta nazaj, pred tem novim zakonom in njegovimi verzijami pa vem, da si dobil pošto, da ga neseš na občino in tam so ti dali not štempelj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
dobiš tako lepo pisemce od upravne enote od kdaj in do kdaj ti izpit ne velja, nič več ni potrebno nosit izpit na UE, da ti ga poštempljajo
smile-1.gif