Kako izvoziti kontakte iz Nokie na Samsunga?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Mobitel ima m: Rokovnik
Zame najbolj preprosta rešitev
tongue-1.gif

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ok verjamem da obvladaš, daj malo bolj počasi napiši prvo varianto, imam Nokiji E71 in E72, kontakte sinhroniziram preko OVI-ja, imam pa tudi PC Suite. Kako sedaj najbolj simpl da mi ne bo vsega mešalo?

a imaš različne kontakte, opravila, sestanke itd. na telefonih? Ali iste? Sam uporabljam pc suite, greš pod sihronizacijo>nastvaitve (ključek), nastavi po svoji želji in klik na sihronizacijo. V outlooku boš imel imenik pod stiki, ostalo pa tak kot je v telefonu, sestanki, opravila itd.
Najlažje je vse urejat v outlooku, pa potem pokneš na telefon. Če že imaš nokio, lahko tudi uporabiš OVI spletno stran in imaš tam vse stike, koledar itd. Recimo kot backup ipd.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja pri Nokiji E72 že uporabljam sinhronizacijo preko OVI-ja! Ampak tisto mi sedaj ne bo nič pomagalo na Samsungu! Glede kontaktov (imenika) imam pri vseh notri vpisane SAMO številke, nobenih naslovo, mailov. Gre pa mi na K da ko sihroniziram te vizike iz Nokie da mi vse skupaj pomeša z Outlook mail naslov, kontakti in vsem ostalim...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sinhroniziraj z Gmailom. Daleč najbolj enostavno. Potem pa kar na računalniku malo urediš imenik in ga sinhroniziraš z novim telefonom.

Poleg tega imaš potem stalno backup na internetu. Tako da ni "klasičnega" jamranja: "Zgubil sem telefon, a bo na novi SIM kartici še vedno moj imenik?
bonk.gif
"

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kako naj to izvedem z Gmailom? Do sedaj ni bilo problema ker sem imel na OVIju vse kontakte in ostalo
smile-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
jaz bi se lotil na sledeči način (z Outlookom)

1. obstoječe kontakte iz Outlooka "izvozim" - backup - shranim nekam
2. pobireš VSE kontakte iz Outlooka (seveda po tistem, ko sem siguren, da ja "backupirano")
3. sinhroniziram NOKIO z Outlookom (via PC Suite ali OVI)
4. via PC Studio (Samsungov) sinhroniziram novi Samsung
5. pobrišem vse kontakte iz Outlooka (seveda preverim ali je vse na Samsungu)
6. iz backupa iz točke 1. uvozim spet v Outlook

vem, da je jajc - samo kaj bolj pametnega se ne spomnim (glede Gmail pa nima izkušenj)

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Zakaj bi kompliciral - v outlooku narediš samo novo mapo kontaktov in nokio sinhroniziraš s to mapo in potem enako s Samsungom. AvtoFun hodiš kaj okrog LJ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No vidiš ravno to je mene zmotilo da ti vse skupaj zmeša, nisem pa se spomnil da bi exportiral, brisal itd..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Zakaj bi kompliciral - v outlooku narediš samo novo mapo kontaktov in nokio sinhroniziraš s to mapo in potem enako s Samsungom. AvtoFun hodiš kaj okrog LJ?

Žal sem iz MB, nekih načrtovanih poti proti LJ pa tudi nimam. Pa saj mislim da toliko trd spet nisem da mi nebi to uspelo naredit
smile-1.gif
Ti mi samo povej kje in kako naredim to NOVO MAPO in kako potem v PC Suitu/Sinhronizacija označim da mi samo s to mapo sinhronizira! Hvala

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Preden se razpišem: kater samsung imaš in kater program za sinhronizacijo (vsi samsungovi programi ne omogočajo sinhronizacijo podmap v outlooku)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nimam še ga, bom pa v kratkem nabavil Samsung B7722, kaj bo zraven nimam pojma. Najbrž klasični Samsungov Studio ali kako se imenuje...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Super ampak koliko berem za Samsungov OS ni supporta
frown-1.gif
Ampak sem že uredil preko PC Suita! Kot ne nekdo svetoval, sem pod STIKI ustvaril novo mapo in v PC Suitu sem to mapo označil za sinhronizacijo. Potek sinhroizacije sem omejil samo na eno smer torej iz telefona na PC (prej sem imel oboje) in sedaj je lepo preneslo kontakte. Upam samo da bo bodoči telefon imel zraven SW kjer bom lahko izbral sihronizacijo glede na podmape v stikih!

Lp

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pardon, avtomatsko sem sklepal, da gre za Galaxya in za katerega od bolj razširjenih OS-ov.
redface-1.gif

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Super ampak koliko berem za Samsungov OS ni supporta
frown-1.gif
Ampak sem že uredil preko PC Suita! Kot ne nekdo svetoval, sem pod STIKI ustvaril novo mapo in v PC Suitu sem to mapo označil za sinhronizacijo. Potek sinhroizacije sem omejil samo na eno smer torej iz telefona na PC (prej sem imel oboje) in sedaj je lepo preneslo kontakte. Upam samo da bo bodoči telefon imel zraven SW kjer bom lahko izbral sihronizacijo glede na podmape v stikih!

Lp

Mal se boš še igral, ker Samsung Kies zna sinhronizirati le z privzeto mapo stiki.
bonk.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No saj tudi ni problema, bom pač stike iz privzete mape pobrisal ter not kopiral telefonske in ko bo opravilo končano bom zopet nazaj kopiral stare stike ter brisal telefonske!
smile-1.gif
Drugače pa ja, Galaxy, Wave, ni problema bi ga takoj imel če bi bila dual sim...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No ker smo že toliko o tem Outlooku in o stikih bi vprašal morda eno neumno vprašanje... Kakšna je sploh finta teh stikov? Ok, mi je jasno, notri so maili, telefonske in podatki. Sedaj ko gledam imam 200 stikov, nisem pa niti enega stika sam ustvaril. Koliko opažam imam stik od vsakogar ki sem mu mail poslal oz. s katerim sem kadarkoli komuniciral preko mailov. Do sedaj sem mislil da je finta stikov v tem da ko začneš pisat mail in napišeš npr. prvi 2 črki da ti vrže ven vse opcije, sedaj pa ko sem jih za poskus vse pobrisal so vsi ti maili še vedno nekje v spominu. Torej če ne rabim tistih podatkov jih lahko mirno pobrišem ali...?