Kako izsilit odškodnino od zavarovalnice?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Torej, recimo da se poškoduješ (gisp ali longeta), kako sedaj dobiti odškodnino od zavarovalnice? Je dovolj potrdilo od zdravnika? Je to treba potem poslat na zavarovalnico?

In še - ali je treba vedno jih prisilit da plačajo, ali se sami od sebe spomnejo?

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
če si zaposlen pošlješ še bolniški list (tako je bilo pri meni) poleg izvida z urgence. sami plačajo, ni treba nobenga nič silit

mogoče bi bilo boljše, če bi napisal v Zavarovalništvo, pa bo dr.cifra točno povedal

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
K ste glih pr temu, od ene oškodnine sm dobil prvo ponudbo, odvetnik se že pritožil, druga ponudba bo pol večja ane?
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Če si bil zavarovan boš dobil (lahko varira znesek lahko pa točno znan, odvisno od zavarovanja in poškodbe).
Če pa nisi bil zavarovan pa bo težka s izsilitvijo

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Če si samo dodatno zavarovan potem ni nič denarja kajne? Je treba bit nezgodno oz. življenjsko?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Če misliš dodatno zdravstveno (okrog 22E/mesec) potem pozabi o odškodnini). Če ne bi bil zavarovan bi 25% zdravljenja sam plačal - ne pa kasiral

Če imate možnost se kolektivno zavarujte- Je lahko tudi več kot 50% ugodneje od individualanega nezgodnega zavarovanja. - vsaj pri meni je tako (5,25E/mesecza dnevno odškodnino od ~5-15 evrov(odvisno od rizičnosti delovnga mesta). Če vzameš odvetnika dobiš seveda 15E
evil.gif
)

Nazadnje urejeno:

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Če si samo dodatno zavarovan potem ni nič denarja kajne? Je treba bit nezgodno oz. življenjsko?

Ja.

Razen seveda če ne govorimo o prometni nesreči..V tem primeru lahko pokasiraš izz naslova odškodninskega zavarovanja.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Od koga?
upravljalca javen površine, oziroma privat stanovanja, oziroma firme če si se v službi polomil.

Če pa je pjen s kolesom se zvrnil bo pa težko kaj od cestarjev dobil

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Če te nekdo zgazi ali se zaleti vate, dobiš nekaj od njegove zavarovalnice, to sme mislil.

Če si poleg še nezgodno, dobiš tudi od tam.

Pa to, da od nezgodnega dobiš 15 tisoč E, če si nogo zlomiš, so buče.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Dobiš če si za toliko zavarovan. Nekatere imajo joške in riti (v tujini) zavarovane za abnormalne vsote...

Dobiš seveda od vseh zavarovanj katere imaš sklenjene in krijejo posledice tvoje ensreče (seveda če ni kak sum goljufije zraven)
Jaz sem dobil odškodnino iz AO zavarovanja povzročiteljice, nezogdnega zavarovanja na mojem motorju in nezgodnim v službi. če bi imel še življensko in kako pravo plastično akrtico bi pa še tam dobil

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Torej, recimo da rabiš desno roko zaradi določenega posla. Imaš svojo firmo in to desno roko bi rad zavaroval - kaj to pomeni? Da boš vedno, ko se boš že samo urezal dobil odškodnino? Kako sploh to zavaruješ?