Kako dobro poznate sosede?

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Je pa še nekaj: maš folk ki ima čist preveč časa in firbca naokoli da je groza, pa niso le penzionisti
tongue-1.gif

Lp.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
na žalost smo vedno bolj odtujeni.. ljudje pozabljajo da je dober sosed več vreden kot žlahta! pa kaj potem če terciarijo stare mamce... lepo pa bi bilo da bi mlajši bili bolj "skupaj"...

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Mi imamo z sosedi odnos živjo, živjo.... Več je moteče. Ker nekateri imajo cele orgije, se obiskujejo, ropotajo itd....
Mene bi to motilo. Če me vpraša že kdo kako, rečem dobr in grem.

U bistvu ene petkrat rečeš isto pa neha spraševat.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
V svojem kraju ali krajevni skupnosti se kar vsi dobro poznamo..če ni vikendaš, kateri pride samo poleti za par dni, se cela krajevna skupnost pozna med seboj...pa kar shajamo..ni nam hudga
smile-1.gif

Ko pa sem še študiral v ljubljani in živel v privatnem stanovanju, pa v 4 letih nisem spoznal niti enega soseda, ker se ljubljančani držijo bolj zase...niso dlih odprtega duha..moj sosed je bil beričevič, kateri je imel kužeke...pa do tragedije sploh nisem vedel kdo je to...Kužeki so bili pa zelo krvoločni...

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Zakva težek, če se mi ne da lajn poslušat in jamranje all the time. Pa da mi v nedeljo na vratih zvonijo... Lej ... preprosto imam premalo cajta, da bi se ubadal z sosedi. Dvakrat na leto ko pobirajo za rdeč križ po 5 eur....

to je to...

Drgač pa bi poslušal, kva je guna rekla, pa kva je ta naredu, kdo je bovn...
Pa še jamranje, nš je brez šihta, nikjer šihta ne dobi...

hvala lepa...

Se spovnim ko so vrtine vrtal za TČ, je prišla soseda kva delamo, sem reku nafto iščemo.... pa je blo mir.
Z vsemi se pozdravimo, kar marsikomu v KS ne rata...

To je to...

Nazadnje urejeno:

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik midi pravi:
V svojem kraju ali krajevni skupnosti se kar vsi dobro poznamo..če ni vikendaš, kateri pride samo poleti za par dni, se cela krajevna skupnost pozna med seboj...pa kar shajamo..ni nam hudga
smile-1.gif

Ko pa sem še študiral v ljubljani in živel v privatnem stanovanju, pa v 4 letih nisem spoznal niti enega soseda, ker se ljubljančani držijo bolj zase...niso dlih odprtega duha..moj sosed je bil beričevič, kateri je imel kužeke...pa do tragedije sploh nisem vedel kdo je to...Kužeki so bili pa zelo krvoločni...

Saj .. zato pa so najbolj nerazgledan narod v državi ... Kvakajo ti pred TVjem, da o športu niti ne omenjam ... ko je kaki štajec na štartu, je polno žaljivk s strani močvirnikov oz njim podobnim po šprahi .. ko pa ljubljančan športa, pa cela slovenija navija zanj ... Razlika očitna ... aja ... da pa greš po lj tako, pa vprašaš nekoga kje je kaj ... in že oči suče okoli "še en turist" ..

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
No tisto s kofetkanjem je mal tako, edino zimske "preje," ko so babnice en večer v tednu prišle vse skupj na čvek ,jasno je bila vsaka enkrat gostiteljica, s sabo so imele ročna dela.... prav tako so se tudi desci dobili na čveku vsakič v drugi hiši,ob nedeljah popoldne je bil obvezen tarok v eni od hiš... Ta del folklore se je izgubil, na sosese se pa še vedno lahko zaneseš bolj kot na svoje . Naša generacija je v glavnem še ohranila sosedsko boterstvo krščencem, ker to je bilo v preteklih časih zelo pomembno če bi se staršem kaj zgodilo bi za otroke poskrbeli sosedje, vsak otrok je imel po enega botra iz vsake sosednje hiše, ....

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Eh izgubilo se je marsikaj. Pustimo starce in njihove šege. Sosed je pač sosed... Konflikti hitro ratajo če si domač z njimi. Za gostilno ali obiske imam druge ljudi služba, kolegi itd...

Mislim, da naša generacija je nekompatibilna z navadami naših starcev, tudi tempo lajfa ni tak kot so ga bili oni vajeni ob 6h na šiht ob 14h dam.

Skratka zanesem se lahko le na prave prijatle in družino... Na sosede jest nebi stavil. Ne rečem pa da kake problematike ne rešimo skupaj. Vendar imam recimo soseda čez cesto, ki nebi za širšo cesto dal decimetra zemlje, sem raj jest notr meter porinil... To je še tista stara miselnost, da bo zarad decimetra zemlje izgubil funkcionalno parcelo oz utrpel miljonsko škodo...

Celo posvaril je a ti boš pa kr pustil, sem mu reku, če bi bil vsi taki kot ti, se dva fičota nebi mogla srečat. Je bil pogovor hitr končan.. Tko da živjo, živjo..

najboljša stvar, ki jo imamo med sosedi, nikol skregan, nikol se mi ni treba pretvarjat....

Če je to čudaško potem pa ne vem....

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
"Vendar imam recimo soseda čez cesto, ki nebi za širšo cesto dal decimetra zemlje, sem raj jest notr meter porinil... To je še tista stara miselnost, da bo zarad decimetra zemlje izgubil funkcionalno parcelo oz utrpel miljonsko škodo..."

Grunt je grunt!

To imajo zgleda še v krvi. Vse lahko gre, samo grunt je pa svet!

Verjetno lahko šteješ za srečo, da se vama meje ne stikajo.
wink-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Jab1 ... ja, ali pa ko ti 70-letni sosed, ki je tako starokopiten, da bolj ne najdeš nobenega, pa vse dela po starem načinu, slednjo travico, ki leži na travniku, jo bo pograbljal, "kopa" se v denarju, skop pa tako, da si niti radenske ne more kupiti. Sem bil enkrat pri sodedi za veliko noč, ko se je pokalo ... smo rabili pijačo ... vina je mel za tisoče litrov, radenske pa nikjer, sem mogel jaz iti po njo k nam ... Pa ko sem enkrat pri njemu pomagal silos delati, smo šli na obed, pa je gledal kolko bo kdo pojedel ej ... Sem se zakadil v pečeno pišče, na koncu pa mi rekel: "Na, krompir jej, meso pusti." ... Da sem direkt dobil občutek, ali se norca dela ali resno misli ... glede na to, da je tele, je že resno mislil.
smile-1.gif

Da ti niti ne povem ... razen z nami, je drugače z čisto vsemi v tožbi zaradi zemlje, s katerimi pač meji ... vsi mu nekje zemljo "kradejo".
smile-1.gif

Saj meti sosede na podeželju je super ... problem je samo, ko prideš z nekom v spor zaradi zemlje. Saj se tričetrt sosedskih prepirov začne zaradi zemlje.
En polek nas je svojemu sosedu preoral cesto, ker je mel na eni pa drugi strani ceste njivo. Cesta je res bila na njegovi zemlji, ampak da si tako neumen, pa narediš to ... bedaki.

Pri nam v goricah imajo eni haložani 2 metra na naši parceli gorice postavljene, pa kaj zdaj, naj jih majo. Vsi ti omenjeni zgoraj, bi temu vse trse ven popipali pa sohe stran zmetali.
smile-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
glej morebitni spori se rešijo, včasih je treba stopit korak nazaj in ne brcat prvo žogo....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Torej, kaj veste o vaših sosedih? Ugotovil sem, da o le-njih sam vem zelo malo, pravzaprav me niti ne zanima, kdo so in kaj so, dokler me pustijo na miru in niso moteči. Imaš pa ljudi, ki vedo o sosedih ama vse od a do ž...so kot živa enciklopedija za celo ulico oziroma bolje rečeno mestno četrt. Kam sodite vi?

Pa ne sedaj razumeti, kot da sem jaz uibr kul, ker se ne menim kaj dosti za sosede...mislim, da je dobro, če človek malo bolje pozna okolje, v katerem živi, ve približno, kaj se dogaja okrog njega.

Eden od sosedov sicer izredno spominja na lovca, ki oprezuje za divjadjo. Stavim, da ve več o meno kot jaz sam.
evil.gif
Se pa vsaj vlomilcev ni za bati kaj dosti...

Nikoli ne bom pozabil nasveta moje mame. Rekla je, soseda spoznaj, se mi ne laži in ga ne spoznaj preveč. Ne hodi k njenu na kavo, pivo, večerjo....

Še kako prav ima !
smile-1.gif
)

Podobne teme