kako bi se pri nas tole obneslo?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pa se naj naredi firma "javni zavod d.o.o." kateri bo nudil takšna dela, kaj pa je to problem?

Kdo je na borzi in nekaj mesecev sam ne dobi dela, gre avtomatsko na to firmo in začne tam delat.

Darjan, sam tebe pa tale ideja res "tišči". A si med "kandidati"?
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.407
7.076
113
Zakaj bi me tiščala? Jaz bi idejo še izboljšal, ali v čem je moja ideja slabša od "črnogorske" ?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.671
3.184
113
v lokalni ostariji
najprej je potrebno razlikovati med prejemniki, ki so na zavodu (zmožni za delo..) in prejemniki ki zaradi invalidnosti, bolezni itd NISO zmožni za delo.

odpre se podjetje javna dela d.d. in vse ki so na zavodu več kot 1 mesec (oziroma odvisno od delove dobe) se jim ponudi delo v temu podjetju. urna postavka 4,5 eur/h, plačani prispevki. socialnih itd pomoči (kot sedaj) ni.

in se vsak sam odloči ali bo doma sedel pa imel 0 ali pa šel v javna dela d.d. seveda se s tem tudi izboljša socializacija ljudi, izboljša se nadaljna možnost zaposlitve, delovne navade...

hej pa še ker nebi bilo več 100.000 brezposelnih bi se recesija nehala...

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
odpre se podjetje javna dela d.d. in vse ki so na zavodu več kot 1 mesec (oziroma odvisno od delove dobe) se jim ponudi delo v temu podjetju. urna postavka 4,5 eur/h, plačani prispevki. socialnih itd pomoči (kot sedaj) ni.

Utopist. Za 3,5 €/h neto, ti nihče ne da dela.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.671
3.184
113
v lokalni ostariji
lej utopično je ja ampak bi se pa s zavoda zmajali, državo bi manj stalo, ljudje bi delali, trošit bi začeli, nova delovna mesta bi se odprla...

lohka pa gledamo po janševo...

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Saj ideja sama je odlična. Najmanj 80% folka bi takoj sprejelo izziv.
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.146
1.250
113
42
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Citat:

Super ideja. Problem je ker bo spet eden služil pri temu, spet se bo najdu en direktor ki bo politično nastavljen in bo imel 5 jurjev plače. Jaz bi bil z veseljem direktor za 800 eur bruto

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.671
3.184
113
v lokalni ostariji
ne ne javno podjetje d.d bi imelo samo 1 direktorja (FIKSNA neto plača 1200€) in kooordinatorje za razporejanje dela ter računovodstvo (izplačilo prejemkov)

s tem da bi bili koordinatorji itd tudi "brezposelni".

aja pa omejitev zaslužka na 700€ neto seveda da nebi kdo v "prazno" nadure tolkel...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Ja, čuj, al bom delal za 3€, al pa plombo na bajto, izbira je moja in lahka, ...če ti gre za nohte, vsaj imaš možnost ohranit svoje minulo delo in preživet.
Kdor pa ponujeno delo, za katero je zdravstveno sposoben odkloni, takrat pa tudi jst podpiram rubež, pa čeprav sem načelno proti temu, -sedanjemu sistemu.
...seveda bodo spet priviligirani, keri imajo posestva na Balkanu in bodo brez posledic odklanjali delo, ampak ni važno, bo vsaj konkurenca manjša.....

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
aja pa omejitev zaslužka na 700€ neto seveda da nebi kdo v "prazno" nadure tolkel...
Ej, minimalc je manj kot 600€, ....bomo vsi odpovedi dajali in hoteli tu delat,....boš trg dela zrušil
wink-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
ksz... to sem jaz že zdavnaj napisal, pa so se vsi spravli name.
Dokler ljudem daje država denar in v zameno nič ne pričakuje bo pač tako. Če bi magari za vsakih 10€ morali oddelati 1h ...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.671
3.184
113
v lokalni ostariji
capl nč se nau trg zrušu

povečala se bo prodaja posledično tud več delovnih mest...

še enkrat država nej da bolanim, invalidom... ostalim pa naj da možnost da preko javna dela zaslužijo spodobno plačo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:

..

Za ta denar recimo Tuš ostane brez trgovk...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Največja napaka sedanjega sistema je, da jim izplačujejo v gotovini, še boni ne bi smeli bit, zaradi preprodaje,...plačilne kartice, s kero je možno plačat samo položnice, hrano, mogoče še oblačila, itd. , ...nekaj v tem smislu,....še kartica bi morala bit s sliko , pa še nekje zabeležena vsebina vseh nakupov in plačil.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
če daš odpoved ne morš na zavod
wink-1.gif
...bom poskrbel, de v 2dneh dobim odpoved, mal šmarnice v rit, pa pizdarijo naredim, -kaj 2dni, 2uri nimam kej delat
hysterical-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.671
3.184
113
v lokalni ostariji
tole je za delodajalca super se znebi pjančka, dobi novega (ampak ker bo moral plačo dvignt na pošten nivo) in je... no pa še ostalim dvigne plačo...

plače bi se popravle... več bi šlo nazaj v proračun prek davkov... pač krog bi se začel vrtet... itak bi kmal javna dela d.d. imela preveč dela pa premal delavcev (ker bi šli nazaj v fabrike)

mal sanjarjenja ne škodi:) ampak dejansko dobr bi blo kolesje zavrtet....

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Lej to, v 3eh urah imamo osnovo, verjetno bi v naslednjih 3eh dneh dodelali še detajle, -ona plesen gnila, ki je pa za to dobro plačana, pa ni sposobna v nekaj letih zgruntat popolnoma nič in to res, dobesedno NIČ
jezen.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik tis pravi:
ksz... to sem jaz že zdavnaj napisal, pa so se vsi spravli name.
Dokler ljudem daje država denar in v zameno nič ne pričakuje bo pač tako. Če bi magari za vsakih 10€ morali oddelati 1h ...
A ti poiščem tvoje genijalnosti, ki si jih pred leti za Muro in njene delavce bljuval tule gor ?
Kdo te bo pa poslušal, če imaš, danes dokazano dejstvo, popolnoma zgrešeno in, do soljudi, sovražno nastrojeno mišljenje, pa še pojma nimaš, ker sisveto zatrjeval, da ta proizvodnja, ne more preživet. -tolk, za tvojo informacijo, ker js se na tvojem mestu ne bi vun metal in neko priznanje pričakoval, razen za kopi-pejst, to pa res obvladaš
evil.gif