Kako 1TB NTFS spremeniti v FAT32 ?

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Torej, zunanji disk 1 TB bi rad iz NTFS spremenil v FAT32. Imam Visto, preko katere vem, da ne gre, zato iščem alternativo.

thx

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Čisto nič nimam gor, je namreč nov zunanji disk, mislim pa ga priključiti na DVD player (preko USB-ja), ki podpira FAT32, ne pa NTFS.
Praviš, da bi s tem programom šlo, čeprav 1 TB ?

drugače hvala.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Ja, ja, gre brez skrbi.

Kar bo znala bit težava pri fat32 je velikost datotek, ko boš nalagal, ker je neka omejitev.
Več kot toliko velike datoteke ne moreš dat gor. Zdaj pa res ne vem koliko je to.
Naj kdo drug pove.
Lp

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Za LINK se ti zahvaljujem, samo ne vem, če bom pogruntal, kako s tem programom to narediti
confused-1.gif

Upam, da je ta pravi za dolpoteg: pmagic-hdd-3.2.bz2

Drugače pa imam namen dati na disk tudi DVD fajle, tako da tisto okoli omejitve tudi mene zanima.

Nazadnje urejeno:

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
moram bootat s CD-ja, čeprav želim v FAT32 spreminjat zunanji disk ?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
Omejitev za FAT32 do 4Gb datoteke. Sicer ti pa močno priporočam, da narediš eno manjšo particijo fat32 (za dvd player) in eno večjo nfts (za vse ostalo).

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Omejitev za FAT32 do 4Gb datoteke. Sicer ti pa močno priporočam, da narediš eno manjšo particijo fat32 (za dvd player) in eno večjo nfts (za vse ostalo).

Se pravi, da se lahko za DVD-je na zunanjem HDD pod nosom obrišem. Da o HD materialu ne govorim
frown-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Probaj tegale , ne rabis nobenih CD jev pect in bootat :
FAT 32 Formatter

Torej odpri tole
in vpisi v ukazno vrstico : fat32format f:
namesto "F:" vpisi crko tvojeg diska !!!

Evo se korak po korak:
- iz zipa potegni fat32format.exe na namizje
- START MENU / Zazeni ... , vpisi cmd , klikno OK
- v okno , ki se pojavi, potegni z misko prej omenjeni fat32format.exe
- dopisi presledek in crko diska, ki ga formairas (pa se dvopicje na konec)
- tipka ENTER
- se potrdi z Y
- fertik

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
ISO datotek in HD filmov večjih od 4Gb na FAT particijo res ne boš spravil.... ampak močno dvomim, da ti dvd player te formate sploh predvaja? Zato ti pa priporočam, da narediš dva particiji (eno fat in eno ntfs).

jest5

Guru
18. avg 2007
25.968
-8.669
113
Citat:
Uporabnik ajvanho pravi:
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:

Se pravi, da se lahko za DVD-je na zunanjem HDD pod nosom obrišem. Da o HD materialu ne govorim
frown-1.gif
DVDji so večinoma iz večih manjših datotek, tako da ne bo težav

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
http://downloads.partedmagic.com/3.2/pmagic-3.2.iso.zip

tole potegni
uno je za linux
grin1.gif

To posnemaš cd kot "iso" sliko
in potem ponovno zaženeš računalnik da se ti boota iz cd-ja in tam samo OK(2x al 3x) klikaš dokler ne prideš noter
potem pa spodaj ikonca za urejanje diskov

redorange, super lepa ti hvala za tolele (itak sem ti že 5* namenil). Res je, da mi v začetku ni bilo nič jasno, ko mi je po vstavljenem CDju za ta program Visto zamenjal pingvin, ampak dejansko je tudi za take (kot se jaz) program lahko razumljiv in mi je uspelo prav to, kar sem želel. Da mi na DVD playerju ni treba vsak dan neprestano menjavati ploščke, ampak imam na disku goooooooooooooooooro materiala za mojega princa, ki je obseden z risankami.

Nekateri na drugih forumih pravijo, da zna DVD player preko USB zunanjega diska predvajati samo v globino enega poddirekotorija, zato sem za foro posnel kar nekaj različnih stvari za preizkus in do 4 poddirektorija zadeva povsem normalno deluje
zmaga.gif
, nobenega zatikanja, da pa bo veselje še večje, tudi DVDji se veselo predvajajo, tako, kot je jest5 dejal, VOBi v enem DVDju so maximalne dolžine dobrega GB in zaenkrat sem super zadovoljen. Škoda le, da mi DVD player ne podpira .mkv datotek.

Stein, tudi tebi hvala za pomoč, vendar sem ubral pot, ki mi jo je predlagal redorange
priden.gif