Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Ali so potem npr. skandinavkse države zavožene, glede na to, da imajo progresivno davčno stopnjo - recimo na Norveškem imajo še vedno 'davek na luksuz', torej zopet kaznujejo tebe, job creatorja.
In še - so ZDA s svojimi nizkimi davki na kapitalske dobičke (ie davki, od katerih imajo največ bogati) potem to, čemur se moramo približati?
Priblizati se moramo temu, da drzapa poskrbi zgolj in samo za tisto, cemur je namenjena.
Edini pravi razlog za drzavo/vlado je to, da zasciti clovekove pravice s tem, da ga zasciti pred fizicnim nasiljem. Policija, da te sciti pred kriminalci, vojska, da te sciti pred tujci (ok, to je ze malo irelevantno za nas), sodisca, da scitijo lastnino in pgodbe pred tistimi, ki te hocejo ukrasti ali joh ne upostevati - dauredi nesporazume z racionalnimi pravili, in objektivnimi zakoni.
Vir moci katerekoli vlade je "dovljneje za vladanje" tistih, nad katerimi ima vplic in moč. Vlada ni (sorry) (vladar), ampak sluzabnik in izvrsevalec volje drzavljanov, in nima nobenih pravic razen tistih, ki jo ji volilci podelijo za specificen namen.
In, sorry, ti vecina folka, ki jih mi izvolimo pozabi - samo poglej kaksne tepce imamo ne samo na oblasti, ampak tudi v opoziciji. Vsem je ratalo nekje pozabit, da so oni ti zaradi nas, in ne obratno... In da je edini nacin, da resijo sami sebe in vse tiste, ki so na njihovi placilni listi to, da oberejo in poberejo vse tiste, ki "njim" prinasajo dobicek. Bolno.
Jaz od vlade ne pricakujem, da bo poskrbela zame, ampak samo, da mi bo omogocila (s tem, da izvaja smiselne zakone in zagotavlja mir), da poskrbim sam zase. Vse ostale funkcije, ki jih je vzela nase - od upravljalca "druzbenega" (bruh) premozenja, preko "zagotovljenje" (z samo par meseci cakanja, itak) medicinske oskrbe naj vrne tja kamor spadajo - v upravljanje in last tistih, ki so zanje sposobni skrbeti - in na koncu koncev, tistih, ki so iz njih sposobni nekaj narediti.
Ja, OK, glede na to, da je pri nas (klinc, na svetu) ocitno vsaj 50% ljudi, ki pricakujejo - ze vec, zahtevajo! - da bo za njih poskrbel nekdo drug mora obsrzati dovolj storitev, da folk ne bo crkoval po cestah, ampak karkoli vec kot to naj da pa v upravljanje tistim, ki se s tem ukvarjajo poklicno, ne pa politikom, ki so danes minister za Obrambo, jutri za Okolje in Prostor, par dni kasneje pa zunanji minister. Dajte se no hecat no - pol sveta laufa na osnovi strokovnjakov in tocno dolocenih poklicev, mi pa enega klovna postavljamo na vse mozne pozicije, ki jih imamo na razpolago.
Zato se mi po novem jebe za Slovenske volitve - ne glede na to za koga volimo na koncu privlece s seboj trop nesposobnih retardirancev, ki so prepricani, da so oni sposobni upravljnja s cemerkoli, od zdravstva do jedrskih elektrarn
. Ki se pokori vsaki populisticni floskuli, ki ji jo servira leglo kretenov v upravah sindikatov (ki so zame se vecji "teroristi" kot Tajkuni), ki skrbi samo zato, da bo prezivela naslednjih par let, ne pa da za trenutek pomisli na to, kako bodo njihove aktivnosti vplivale na drzavljane in drzavo cez, recimo, 10 let.
Ko bo pa nekdo prisel in rekel:
"Pripravljen sem na tezke odlocitve. Take, kjer me bodo nekateri ljudje na kratki in srednji rok sovrazili, ker jim bom vzel "pravice", ki si jih ne zasluzijo. Kjer bom znizal davke (ker mi ne bo treba vec napajati 6x prenapihnjenega drzavnega aparata), povlekel drzavo ven iz stvari kjer ji ni mesto, in kjer bom na mesta svoj ministrov in svetovalcev postavil ljudi, ki se s tem profesionalno ukvarjajo, in ne polizanih lakajev, ki so clani moje stranke."
So, in short: [cenzura] this shit. Jebe se mi za drzavo, ki si samo grabi dodatne "naloge", ampak se obstojecih ni sposobna uravnavati tako, da nanje pogleda s trezno glavo. Odjebi bancni sistem na nivoju lastnistva pol bank v drzavi - naredi eno, uradno drzavno banko, ki bo delala za 0, ostale pa prodaj. Odjebi telekomunikacije in letasko druzbo - naj to uravnava trg. Odjebi "nanny state", kjer za "uboskca" (ki ze ji tako ali tako krade preko socialnih transferjev) posbrbi drzava, ker "mora", je "socialno" in ker "je bogi". Kjer 60.000 (!!!!!) judi laufa "drzavo" 2 miljonov...
Samo za primerjavo:
Wallmart ina 2.2 mio zaposlenih. 2012 je imel - get this $469.162 MILJARD prometa.
Slovenija ima malo cez 2 mio drzavljanov. GDP je $49.54 miljard.
Glede na nase morone (ki evidentno ne znajo poskrbeti za finance) bi bilo najboljse, da prodamo vse kar se da, naberemo skupaj denar, kupimo Tesco ($42.36 miljard vrednosti), in lepo vsako leto poberemo dobicek (lanski promet: $114.352 miljard). Slovenija je lahko lepo lastnik, ki pusti Phillipu Clarku mir in prostor, da po svoje laufa posle (ocitno jim laufa), drzava pa pobere profit (minus investicije, ki jih rabijo za poslovanje), plus NORMALNI davki, ki jih bo dobila s tem, ko bo sedez Tesca prestavila v Slovenijo, potem se pa lahko tukaj gremo socialno drzavo v tri pizde materine, kjer je edina potrebna kvalifikacija lokalnega politika da pusti folku ki ve kaj dela proste roke.