Kajenje med vožnjo

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
http://www.siol.net/Svet/Zanimivosti/2008/07/kajenje_za_volanom.aspx

aplauz.gif

To bi morali uvesti že davno!
Sem kadilec, a voznikov-kadilcev ne prenašam! V eni roki čik, v drugi GSM, s koleni pa premikat volan...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
pametno, komaj cakam da bo to prinas...

ko vidim kako babo s cikom in mobitelom...me je kr strah, zame mislim ki sem v blizini..no sej z drugim spolom je isto.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Telefon, cik, flasa vode, cokoladica, sendvic, drive-in mcdonalds, vse je isto, zakaj bi zdej na veliko cigarete kaznovali...?!?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Telefon, cik, flasa vode, cokoladica, sendvic, drive-in mcdonalds, vse je isto, zakaj bi zdej na veliko cigarete kaznovali...?!?

Pariška iz sendviča te ne opeče po mednožju, če ti med vožnjo po nesreči pade ven?

LP,

Milan

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ma naj kadijo zaradi mene samo me pa moti to, da vrže čik potem sozi okno neugašnjen in še to pacienti delajo v teh vročih dneh.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:

Pariška iz sendviča te ne opeče po mednožju, če ti med vožnjo po nesreči pade ven?

ne, samo tako kot cigaret, tako tudi mobitel, sendvič, plastenka, kozarec - karkoli v bistvu zmanjšuje tvojo pozornost. torej, zakaj samo cigareti? dejmo vse komplet prepovedat a ne? pa kazen tudi če z obema rokama ne držiš volana. pa bo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Ne opece, amapak iz osebnih izkusenj, mi je za cik oz. pepel padel, sladoled po majici, pa kaka majoneza tudi, se mi zdi vse skupaj enakovredno. Razen ce neki ne panicaris brezveze. So pa bolj nevarne kake sexi deklice ob cesti, se mal ozres, naslednja stvar k jo ponavadi vidis so zavorne luci skoraj v tvoji havbi....

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Kot kaže sem svoj post začinil s premalo sarkazma.
smile-1.gif

Nevarno je vse, kar odvrača pozornost voznika od vožnje, so pa cigareti sigurno bolj nevarni zaradi:
- frekcence uporabe -poznam precej primerov, ki skadijo dnevno celo škatlico za volanom, a nikogar, ki bi redno dnevno za volanom zmazal več, kot 10 sendvičev s posebno
smile-1.gif

- vročega pepela, ki poleg lukenj v sedežne prevleke verjetno naredi luknjo še kam drugam,
- in, roko na srce, gre za vnos substanc, ki ne vplivajo najbolj blagodejno na zdravje.

LP,

Milan

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Ma naj kadijo zaradi mene samo me pa moti to, da vrže čik potem sozi okno neugašnjen in še to pacienti delajo v teh vročih dneh.

Na enem semaforju bi prov stopil iz avta in mu ga vrgel nazaj v avto.
10.gif

Jaz pa kadim in tudi bom še naprej kadil za volanom, pa če se postavite na glavo.

Mi gre pa tudi na qrac ko vidim koga da vrže čik skozi okno. Zadnjič je to storil nek tovornjakar, jaz sem se pa peljal po nasprotnem pasu. Ja zadel je mojo sprednjo šipo, kaj pa. Joj, če se mi nebi mudilo v službo....

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Čeprav kadim zgolj ne-redno, mi ni nikoli na misel prišlo, da bi kadil v avtu. Še telefoniranja v avtu se izogibam, kolikor se le da.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Eh, jaz tud kadim v avtu, pa bom tud naprej..

Drgač pa-če vržeš cigaret skozi okno in te ustavi policaj, ti lahko napiše kazen okoli 100€ (točno cifro sem pozabil), zaradi onesnaževanja okolja...

like, been there, done that.. Pa je bil smrkec dober in me je v prvo samo opozoril...
cheer.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ma daj nooo kake brezvezne. 99% folka telefonira v avtu, pa nikome ništa, najbolj normalna stvar na svetu (kar tudi je
grin1.gif

kadil sem 10 let v avtu, vozim boljše kot 3/4 nekadilcev skupaj, tak da fok of
nahrung002.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Kot kaže sem svoj post začinil s premalo sarkazma.
smile-1.gif

Nevarno je vse, kar odvrača pozornost voznika od vožnje, so pa cigareti sigurno bolj nevarni zaradi:
- frekcence uporabe -poznam precej primerov, ki skadijo dnevno celo škatlico za volanom, a nikogar, ki bi redno dnevno za volanom zmazal več, kot 10 sendvičev s posebno
smile-1.gif

- vročega pepela, ki poleg lukenj v sedežne prevleke verjetno naredi luknjo še kam drugam,
- in, roko na srce, gre za vnos substanc, ki ne vplivajo najbolj blagodejno na zdravje.

LP,

Milan

dejva drugače pogledat: tisti ki pokadi 10 čikov na uro čisto enako predstavlja nevarnost, kakor nekdo ki je en sendvič 10 minut med vožnjo. Zakaj? Ker če pride do nepredvidene situacije noben od njiju ne more PRAVILNO in PRAVOČASNO odreagirat na situacijo.
Upam si celo trditi da tisti ki ima sendvič v roki in v gobcu predstavlja VEČJO nevarnost.

enako če imaš karkoli drugega v roki. Torej, ali prepovedat VSE, ali pa NIČ.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
"čiki" se zelo lahko in hitro razgradijo v naravi. Bolj škodljivo je metanje raznih plastenk in vrečk iz avtomobilov.

Kdaj je bila nazadnje kakšna večja nesreča, katere vzrok je bilo kajenje?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Vsak šofer misli zase da je najboljši. Tudi tisti, ki telefonirajo, kadijo in vozijo hkrati.

Telefoniranje med vožnjo je kaznivo, prav tako bi moralo biti kajenje, igranje PSP-ja, slikanje sončnega zahoda, listanje po Playboyu ali Men's Healthu. Sem kadilec, pa med vožnjo ne kadim, v bistvu mi niti ne paše.