Kaj sledi v takem primeru?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Kaj sledi v takem primeru? Tujec na omejitev 110kmh gazi 216kmh. vir: kurnik

Malo zajokca pred sodnikom, dobi ene 500eur kazni pa gre naprej? Ali kakšne so sankcije za tujce?

60599111.jpg

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jaz sem med Splitom in Zadrom gazil 228 km/h na omejitev 130km/h, malo sem zajokcal pred policajema plačal 600 kun in šel naprej.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Blagor njemu, jest mam avto, ki ima končno le 155km/h, pol veste, da provida/radar meni nič ne more, edino, če se jim gre za prekoračeno hitrost za pičlih 10-15km/h....točno ne vem, kolk je odstopanja.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Potem to pomeni, da če en tujec pri nas vozi recimo kot tale iz zgornje slike, dobi neko pavšalno kazen in piči naprej?
Če pa ustavijo slovenskega državljana pa ga je potrebno olupiti??
grin1.gif

Juhej!
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
jest mam avto, ki ima končno le 155km/h, pol veste, da provida/radar meni nič ne more

bonk.gif
, pa imaš ti še kaj sivih celic?
Samo en primer, na zožanjih, tam, ko gre AC v en pas, kadar se kaj popravlja, policaji zelo radi postavijo radar (škatla), ponavadi je tam tabla 60km/h. Se pelješ ti 60 km/h?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Potem to pomeni, da če en tujec pri nas vozi recimo kot tale iz zgornje slike, dobi neko pavšalno kazen in piči naprej?
Če pa ustavijo slovenskega državljana pa ga je potrebno olupiti??
grin1.gif

Juhej!
smile-1.gif

Hja, tu ni nekega pravila, odvisno od policaja do policaja in seveda kako kršitelj odreagira.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Hja..., najprej sta rekla 5000 podlasic pa sodnik za prekrške naslednji dan. Ampak smo se lepo v miru pogovorili.
Potem sem ju pa čez enih 5 km spet prehitel s 160km/h, ko smo bili vštric sem ju šele opazil
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

pa malo off

pri kolikšni hitrosti približno bi provida ustavila voznika pri nas na ac, oz. pri koliko začnejo trzat na prekoračitev hitrosti? vem da je to odvisno od provide do provide in da je vse kar je več kot 130km/h prekoračitev, ampak nekoga ki se vozil 150km/h verjetno ne gredo ustavljat ali?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Do 150 načeloma ne ustavljajo, če ne narediš zraven še kakšne druge neumnosti (varnostna razdalja, žmigavci, ... ). Tako mi je enkrat razlagal policaj, ki je vozil provido.

Edit: Čeprav enkrat me je hotela spečt primorska modra alfa, ko sem na obalni hitri cesti šel 120 namesto 100. Ampak sem takoj opazil njihovo namero in zmanjšal
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Mel si srečo oz. normalen organ v Škodi(?), ti pa si tudi odreagiral kulturno, predvsem pa z izjemo hitrosti tudi vozil po predpisih, na bolj kot ne prazni AC? Ker izrečena grožnja ni nemogoča + prepoved vožnje za X mesecev. Vsaj lansko poletje sem v njihovih cajtengih zasledil par zgodbic na to temo, večinoma z 12 mesečno prepovedjo in kaznijo 5k-10k kun. Vsi tujci, nihče čez 250km/h.

edit: še odgovor na orig vprašanje - pomojem je fasal enako kazen kot bi dobil domačin, z izjemo pik. Vključno s prepovedjo vožnje za nekaj mesecev.

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz sem slišal da do 140 ne reagirajo nič....so pa enega kolega ustavili zaradi prekratke varnostne razdalje, pa s tem da tip ni šel prehitro.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Jaz sem slišal da do 140 ne reagirajo nič....so pa enega kolega ustavili zaradi prekratke varnostne razdalje, pa s tem da tip ni šel prehitro.

Jp, so se spravl pošteno kaznovat zaradi varnostne razdalje tudi pr nas...

Bratranec je v Avstriji plačal 280€ zaradi varnostne razdalje in če v 2 letih ponovi isto napako ostaja brez izpita
shocked-1.gif

No, to pa so kazni
grims-1.gif
pol pa mi neki jamramo da imamo stroge zakone!?

LP.S

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.682
1.312
113
Glede na to, da je bil tujec na pomurski avtocesti malce laično sklepam, da je bil Romun z Italijanskimi tablicami, kar pomeni, da je EU državljan, kar pomeni, da ne bo samo malo pojokcal in šel domov, tako kot ti ne moreš samo malo pojokcat in it domov npr. v Italiji, kjer imajo našpičene kazni.

Če ga je provida ustavila je itak pečen in je šel pred sodnika, kakor piše v prispevku. Če pa nekega Ukrajinca ali Rusa na pomurki pofočka stacionarni radar, si pa pomojem smrkci lahko samo *** obrišejo s slikco.

No, kaj več bo pa povedal kakšen smrkec
tongue-1.gif
, ki spremlja forum.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.682
1.312
113
Še posebej me pa veseli, ko sem priča racijam na avtocestah, ko ustavijo tele naše Slovenace z ML-kam in raznimi A6, A8 ali pa BMW 5-kami + ITD., stopi ven tist revež v trenerki potem se mu pa še carina spravi na rezervoar
hysterical-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
in zakaj te to veseli?

tudi ti bi imel kaj od tega pa se žal voziš s toledom in ti gre vsak dan na jok

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zaenkrat oldtimerjem samo pomahajo... Zato pa verjetno ti nimaš opravka z organi (takšnimi in drugačnim
evil.gif
)