Kaj s sosedom, ki sredi poletja kuri

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vsi ste..prekleto kapitalisticni

jaz, k sem dete socializma i komunizma..iz casov sve je anse.. bi se priklopil k temu tavarju..ce lahko da dim je to super

ta, k pa kuri pec, je pa mozno sam dvoje
al ma svez kruh, al ogreva kopalnico
oboje bi preveril, se je stanovalka mlada, do 40..in pofukljiva.
če je v pitanju osoba starejsih let..bi poslal gatota

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Poanta je v tem, da vsi ostali okrog ne morejo preluftafi/ohladiti svojih bajt, ne da bi usmradili vse!
Kako da ne? Ni ravno temu namenjena klima?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
To so t.i. imisije, prekomerne posledice izvrševanja lastninske pravice, ki presegajo normalno uporabo. Zdej če je vsakodnevno kurjenje normalna uporaba, boste presodili sami. Imisije so prepovedane, razen če je ustanovljena služnost (tj. določena pravica, ki soseda upravičuje do takšega početja).

Nekaj časa se je govorilo o tem, da naj bi bilo tudi kajenje na balkonih imisija in da naj bi kadilci potrebovali dovoljenje sosedov. Na koncu ni bilo valjda nič iz tega.
smile-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
To so t.i. imisije, prekomerne posledice izvrševanja lastninske pravice, ki presegajo normalno uporabo. Zdej če je vsakodnevno kurjenje normalna uporaba, boste presodili sami. Imisije so prepovedane, razen če je ustanovljena služnost (tj. določena pravica, ki soseda upravičuje do takšega početja).

Nekaj časa se je govorilo o tem, da naj bi bilo tudi kajenje na balkonih imisija in da naj bi kadilci potrebovali dovoljenje sosedov. Na koncu ni bilo valjda nič iz tega.
smile-1.gif
Evo ti nadebudnega pravnika
grin1.gif

Nekaj malega je pa le potegnil, ko je tri leta prvi letnik pacal (ima že tri izpite narejene, civilno pravo bo pa zdaj-zdaj)
hysterical-1.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Kratko in jedrnato, kot je že v naslovu - kaj narediti s tem človekom oz. ali obstaja kakšna "pravna" zaščita ali omejitev na to temo (in policija ipd.)? Gre za to, da en "pacient" takorekoč sredi poletja vsak dan proti koncu dneva "malo zakuri". Seveda ravno takrat, ko večina normalnega folka naokrog lahko odpre okna, da se hiše malo preluftajo, se pokadi iz njegovega dimnika - in če je veter "napačen", kar je skorajda pravilo, se ponavadi vse usmradi.
bonk.gif

Dj mi tvoj ali sosedov naslov, da tvojemu sosedu pripeljem enih deset kubikov odpadkov iz iveric...ZASTONJ

Drugače pa jebo mast kakšne vse idiote mora nosit slovenska zemlja...neverjetno..matr... zgleda da bo imela nova vlada samo en cilj..zgraditi ogromno psihiatričnih ustanov....Zidar comeback

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Ja potem pa preluftajte zjutraj namesto zvečer pa pusti ubogega reveža, da si zakuri centralno peč da bo mel toplo vodo zvečer
rolleyes-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Me zanima, kako je potem pozimi, ko vsi kurijo. Je ta kraj verjetno ves v dimu, če že eden zjebe cel kraj.
Zaenkrat kurjenje v peči še ni prepovedano. A te mogoče moti tudi, ko gre sosed na wc in ima odprto okno???
Slovenska foušija pa res nima meja.

jello

Guru
22. sep 2008
10.329
3.934
113
Pa kaj vam ni jasno. Mi imamo tudi enega takega pacienta, ki sredi vasi kuri stare omare, iverko, pač vse kar pride pod roke. In je vsak večer, še posebej pa pozimi tam v okolici megla in smrdi kot bi žgal bakelit. To v praksi pomeni da zvečer nimaš kaj delat na vrtu, okna pa morajo biti neprodušno zaprta. Celo poletje, vsak večer, razen mogoče enega vikenda letno ko gre tip v toplice. Pri ostalih 500 bajtah se pozimi (ponekod tudi poleti) prav tako kuri, ampak ne smrdi in ni megle. Sem na sreæo ene 400 metrov stran. Gnojnica me tudi ne moti, čeprav jo polivajo redno, smo pa imeli kilometer stran enega ki je nekaj sezon kuril gume v gramozni jami (sin je vulkanizer, pa nimamo kam dat starih gum). Očitno je enemu dopizdilo ker so 2x prišli gasit in od takrat je mir.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa a to živiš v bloku v 10 nadstropju, da se iz njegovega dimnika pokadi v vaše stanovanje?

in ja, mi tud zakurimo vsake tok časa, zaradi vode. Zaenkrat se ni še noben pritoževal. Pa tud blokov ni med bližnjimi sosedi...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
kaj ni tebi jasno?? Eno je, če nekdo kuri v peči, drugo je, če nekdo kuri sredi vasi
grims-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.329
3.934
113
Tretje pa je če nekdo kuri smeti v peči sredi vasi. In po tvoje je dovoljeno kuriti karkoli dokler se kuri v peči. Ne vem zakaj imamo potem take probleme z odlagališči. Eno veliko peč in vse notr zmetat pa ne bo nobenega problema. Tudi megle ne bo, smrdelo ne bo, saj se bo vendar kurilo v peči. Da sem sosed tistemu idiotu si počim metek u čelo najkasneje tretji večer. Veš kako smrdi bakelit? Na kratko zveži kakšen star polnilec pa se ti posvetilo (in pokadilo tudi).

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Tretje pa je če nekdo kuri smeti v peči sredi vasi. In po tvoje je dovoljeno kuriti karkoli dokler se kuri v peči. Ne vem zakaj imamo potem take probleme z odlagališči. Eno veliko peč in vse notr zmetat pa ne bo nobenega problema. Tudi megle ne bo, smrdelo ne bo, saj se bo vendar kurilo v peči. Da sem sosed tistemu idiotu si počim metek u čelo najkasneje tretji večer. Veš kako smrdi bakelit? Na kratko zveži kakšen star polnilec pa se ti posvetilo (in pokadilo tudi).
In kje sem že napisal, da je po moje dovoljeno kuriti v peči karkoli???
grims-1.gif

Glej, debata je o tem, da nek tip zakur v svoji peči za toplo vodo, enga drugega tipa pa to moti, ker se iz dimnika poleti kadi.
Zdej smo pa že pr kurjenju nevarnih snovi.
PS Pa menda se ja ne bi ti poču?? Ne ga srat.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
ksz,
v naši majhi dolinici je cca 15 hiš in približno toliko pacientov. ker noben nima živine, imajo pa večje travnike jih kosijo, drugi dan pa ko je trava še ni suha pa jo lepo zakurijo.
da bi se bedaki vsaj zmenili pa vsi na enkrat to naredili. ne. eden v soboto zjutraj, drugi v nedeljo dopoldne, večina med tednom po 17 uri, nekaj modelov pa najraje zadimlja po 19 uri.
in vsak ima kar nekaj kubikov vlažne trave, tako da eno kurjenje - pošiljanje dimnih signalov traja vsaj dve uri.
in ko zadnji preneha s prekajevanjem doline je čas da začne spet prvi....
načeloma vsakega to moti ampak tako pač mora biti - da se ne zaredi golazen.
če pa bi suho kuril bi lahko ogenj pobegnil....
ukrepati de ne da, ker to pač ni prepovedano

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Lejga jello: doma imam peč na sekance in UKURIM iverice (zdrobljene) in NOBEDEN inšpektor mi NE BO napisal nobene kazni, saj zdrobljene iverice lahko ukuriš , celih pa menda ne bi smel...isto z asfaltom, v kosih NE sme biti ob robu ceste , zdrobljen je pa lahko..zdaj pa razumi našo zakonodajo...

"""Da sem sosed tistemu idiotu si počim metek u čelo najkasneje tretji večer."""Upaj da ne boš nikoli moj sosed...pa ne da bi se jaz tebe bal..daleč od tega mali.

@ cedevita: ali si kdaj ponudil pomoč sosedom pri spravilu trave ali si raje visu na telefonu in klical raznorazne inšpekcije? Meščani--bog vas nima rad

In seveda njihova razlaga: jst se grejem na elektriko
stupid-1.gif
.. od kod elektrika pa itak nobeden nima pojma..JAO JAO