Kaj pa WOK??

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Enkrat sem šel čez celoten Gurmanski kotiček.....nič? Glede na to, da me je prejšnjo zimo wok maltretiral dokler ga nisem poštekal si predstavljam, da je še pri kom podobno. Čiliji, dobro meso, nudli, to je vse skupaj odlično v woku. Še kdo?
 
Nazadnje urejeno:

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Wok uporabljam v glavnem za pripravo raznih chop suey variant. Zelo dobri rezultati, kljub temu da imam vse na indukciji (baje je boljše na odprtem ognju).
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Jaz največ delam rezance......je pa zelo fino tud kaj ocvret v voku, ker nima kvadratnega prereza kot lonec navadne oblike in se nuca manj olja. Kak recept?
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Mene pa zanima ce lahko kdo priporoca kaksen vok? Sem ravno v nabavi enega pa se je pojavila ta tema?
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Lahko si kupiš teflonskega od Tefala, lahko si kupiš litoželeznega z emajlom v Mercatorju ali merkurji, jaz pa sem po nekaj poizkusih našel tegale: http://www.amazon.co.uk/Heavy-...mp;sr=8-1-fkmr0
Tole je vok, ki dela. Najprej si preberi komentarje kupcev, da se odločiš. Imaš pa na You tubu navodila, kako ga pripravit. Enega tanjšega, prav tako carbon steel sem najprej kupil, pa se je preveč napel na plošči in tudi vročine ni dobro držal. Tale je debelejši in dela. Rabiš pa za pravo vokanje dobro napo, če razumeš....he he he. Verjetno je Teflonski vok bolj komot samo temperature pa baje ni dobro navijat na teflonu. Jaz sem zadovojlen, še posebej, ker me je prišel nekje 25€ s poštnino. Pa malo se mi da zezat s temi stvarmi, čeprav sem parkrat skoraj izgubil živce, ko sem delal prve jedi.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Razlika med ravnim in okroglim dnom je ogromna....hehehe....
rolleyes-1.gif
Ravna je za nas nesrečnike brez plinskega štedilnika. Če imaš plin si privošči okroglega s podstavkom in uživaj!!!
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Pri kolegu sva testirala wok iz zgornjega Amazon linka na njegovi indukciji. Wok deluje še bolje, kot na navadni steklokeramični.Če želiš si poglej še ostale, so pa dragi od znanih firm in predvsem niso iz karbonskega jekla. Woki so original ali iz karboskega jekla ali litoželezni....a je tudi pravi litoželezni kitajski wok tako tanek, da ne moreš verjet. Enga zelo poceni sem za test kupil, samo se ne segreje dovolj nad ploščo in sem ga podaril kolegu - drugač je tud super. Ta pleh, ko je prežgan in utečen postane skoraj kot teflon. Je pa treba zadevo po navodilih preparirat, kot vsako podobno ne-rostfrai posodo, če ne se bo hrana prijela in zarjavel bo takoj, ko bo videl vodo.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kupi katerikoli okrogli jeklen vok. Le da paše, probaj pa nesi nazaj. Namenskega pa poišči preko tistega, kjer si kupil ploščo. Poglej najprej v kitajski špecariji v Šentvidu. Če si malo tehnika pa naredi kak model tvoje plošče pa pomeri na voku v trgovini.
 

igi

Guru
13. okt 2007
5.622
1.217
113
Celje
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
kupi vok, ga sprobaj, če ti ni všeč, imaš pravico do reklamacije v 8 dneh po nakupu, ne da te vprašajo zakaj. Če ti je všeč ga pa obdržiš.

A bejž no? od kdaj že?

To NE velja za fizične trgovine. Edino če kupiš preko spleta...