Kaj menite o stavki kamionarjev?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Tovorni promet je treba preusmerit na železnice.

Železničarji itak nimajo drugegega dela kot čuvat dva parkirna mesta svojih direktorjev na KOLODVORSKI ULICI 11. Tam namreč cel dan dežura en delavec za dva parkinga.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
pokaži mi enega privatnika, ki se strinja z tako visokimi davki
smirk-1.gif

kamionarji se ne strinjajo, da jim dražijo cestnine, trošarine in to tudi pokažejo s stavko.

Se popolnoma strinjam
Kamionarji oz. avtoprevozniki imajo vso pravico stavkati, če jim kaj ni všeč. Tega jim nihče ne more prepovedati oz. onemogočati. Naj naredijo transparente in naj grejo pred parlament ali pa pred vlado - kot delavci Mure naprimer.

Da pa blokirajo ceste in nam ostalim onemogočajo uprabo javne infrastrukture je pa nedopustno in pri tem je edina ustrezna rešitev policija in kazni za vsako malenkost.. Če se prav spomnim jih je na ta način vlada JJ enkrat na hitro pomirila. Kaj pa mislijo, da so, da bodo upravljali z našim časom in z našimi pravicami...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
tovorni promet je preusmerjen na zeleznice koliko se da.

Direkcija je šele v juliju objavila javni razpis za analizo izvedljivosti prenosa na železnice - kar je seveda zadostni dokaz, da tvoja izjava ne drži.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
zeleznica mora biti konkurencna in potem lahko dobi vec tovora.Na silo ne gre nic.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
smirk-1.gif

kamionarji se ne strinjajo, da jim dražijo cestnine, trošarine in to tudi pokažejo s stavko.

Se popolnoma strinjam
Kamionarji oz. avtoprevozniki imajo vso pravico stavkati, če jim kaj ni všeč. Tega jim nihče ne more prepovedati oz. onemogočati. Naj naredijo transparente in naj grejo pred parlament ali pa pred vlado - kot delavci Mure naprimer.

Da pa blokirajo ceste in nam ostalim onemogočajo uprabo javne infrastrukture je pa nedopustno in pri tem je edina ustrezna rešitev policija in kazni za vsako malenkost.. Če se prav spomnim jih je na ta način vlada JJ enkrat na hitro pomirila. Kaj pa mislijo, da so, da bodo upravljali z našim časom in z našimi pravicami...

ce hoces s strajkom kaj doseci, potem mora biti uncikovit. To da se bos pred parlamentom nekaj drl, oni za stenami se pa ti bodo smejali je brezveze.
Kako so pa strajkali v Italiji,Franciji?
Zaprli so kompletne avtoceste, kdo se je pa hotel izmuznit pa pajsar v sajbo.
grims-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
kar se zeleznice tice: vcasih so imele vse fabrke industrijske tire pa danes? ogromno tirov so "razjebali"... konec koncev bi tudi v šparov logistični center vozili robo z vlakom... pač bi morali narediti železnice bolj zanimivoe.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
in če jo je kakak bi bla razlika.
kot da se bo kdo pri nas zmigal in posredoval

Jaz sem se ze dvakrat zmigal in vedno se bom.

lp
Lahko deliš način miganja z nami? Namreč me zelo zanima. Sam sicer, če vidim, da je še daleč do sprostitve, zavrtim 113 vendar do sedaj še nisem doživel ukrepanja na mestu. Sem pa vedno sporoči vse podatke in če so potem reagirali naknadno (verjetno itak ne) ne vem. So pa med njimi tudi tujci, ne samo slovenski bedaki.
Baje je pa en voznik enkrat rahlo ponorel in se mu je tovornjaka smejal, dokler ni privlekel motorke iz prtljažnika.
evil.gif

Še on topic: baje je nekdo na enem forumu napisal, da tovornjaki dlje časa in lepše gorijo kot avtomobili.
nahrung002.gif
Če hočejo stavkat, naj tako, da ostalih ne jebejo v glavo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
smirk-1.gif

Se popolnoma strinjam

ce hoces s strajkom kaj doseci, potem mora biti uncikovit. To da se bos pred parlamentom nekaj drl, oni za stenami se pa ti bodo smejali je brezveze.
grims-1.gif

Ali pa tako kot so naredili se mi zdi na Portugalskem... razhajkali barikade kamionarjev z buldožerji... Saj več kot nekaj jih ni bilo potrebno... So se potem kamionarji sami zelo hitro odmaknili, ko so videli da z državo ni heca...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glede na o, da smo v tej temi že prišli do tega da je večina njih kmetov v belih zoknih s pomanjkljivo izobrazbo potem niti ni čudno da ne vedo, DA SE NJIHOVE PRAVICE NEHAJO NATANČNO TAM, KJER SE ZAČNEJO MOJE. In ena izmed pravic je neovirano gibanje po državi z uporabo državnih cest, kjer zapore niso posledica višje sile, nezgode, kontrole prometa ali rednih vzdrževalnih del.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Poklicem 113 in sporocim podatke. Mislim, da sicer ni bilo se nobenega efekta, a ce bodo vsaj enega dobili, se bo mogoce stanje zacelo izboljsevati.

lp

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
smirk-1.gif

Se popolnoma strinjam

grims-1.gif

Moral bi na pravega naletet da bi mu pajsar v betico vrnil. Koji k. so oni da bodo drugim lastnino uničevali?!

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
grims-1.gif

Naj najdejo efektiven način brez, da bi z njim omejevali pravice drugih in brez, da bi kršili zakone. Ko jih je.be. Vsaka kršitev - kazen. Tudi meni niso všeč vsi zakoni in vsi davki in vse bedarije, katere mi država nalaga pa to še ne pomeni, da bom šel molotovke na vlado metat al pa, da bom nadlegoval vse okoli sebe.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kaj pa ko cariniki stavkajo ali pa policisti
confused-1.gif

pa sodniki?
oni tudi ne nadlegujejo ljudi okoli sebe
sprasujem se.gif

aja oni lahko, ker so izbraženi in ker nosijo črne nogavice
zmaga.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Kdaj so nazadnje stavkali ceriniki ali pa policisti in s tem posegli v tvojo pravico do uporabe infrastrukture?

Ko so sodniki stavkali so delali enako kot prej - premalo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj bi jaz tudi drugace organiziral stavko.
En teden ustavit vse kamione, vso dostavo ce kdo zeli vozit pa pajsar v sajbo.
Potem bi se videlo kaj pomeni transportna panoga ko bi zmankal kruha in mleka, potem bencin in cez par dni verjetno vecini ne bi bilo potrebno v sluzbo...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Dej ti razlozi zakaj pajsar v sajbo?! Jaz se strinjam, če zelite pokazat kaj pomeni transport pol pac nehate vozit. Ampak to da zelite se druge silit v to z uporabo pajsarjev pa ocitno kaze na to, da imajo probleme z dajatvami le nekateri. Ker ce bi ostali vozili potem stvar le ni tako huda. Jaz verjamem da so vam romuni konkurenca. Samo kaj a naj potem slovenija "raketira" tekstilne tovarne na kitajskem ker so bolj konkurencne od mure?

In upam da ce pride do stavke in ce se bodo uporabljali pajsarji da bo kdo od izsiljevalcev sel sedet za nekaj casa

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
saj bi jaz tudi drugace organiziral stavko.
En teden ustavit vse kamione, vso dostavo ce kdo zeli vozit pa pajsar v sajbo.
Potem bi se videlo kaj pomeni transportna panoga ko bi zmankal kruha in mleka, potem bencin in cez par dni verjetno vecini ne bi bilo potrebno v sluzbo...

... potem bi se videlo, da je takim, ki to počnejo edini recept metek sredi čela. Le kakšen bedak meni, da ima pravico biti nad ostalimi?