Kaj menite o stavki kamionarjev?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Nihce ne joka da jih je prevec ampak da so cestnine nenormalne in ceprav imas delo ne mores prezivet ker te stroski ubijejo.
Povecat voznine se ne da, pa tega si verjetno tudi nihce ne zeli.
Glede na to, da so cestnine enake za vse (kot rečeno: tujcem je treba na meji udarit pavšal za normalne ceste - ne obvezen za vse, ampak obvezen za tiste, ki bi se vozili izven AC), je to čista laž. Seveda se da, seveda v tolikšni meri kolikor bi bila za dvig kriva višja cestnina. Ostalo je potem spet stvar tega, kako dobro znaš delat.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
mogoče pa bi si policaji izposodili od vojske nekaj patrij in bi imeli potem skupne strelske vaje
sicer ne bi streljali na talibanske oslovske lojterske vprege ampak na malce bolj sodobne tarče...
bi si akterji , ki bi terorizirali državo ( ker takšne blokade niso drugo kot teroriziranje državljanov )dobro zapomnili

Kaj joces, se vedno se lahko vozis po lokalni cesti, nihce te ne sili na AC pa te blokada ne bo ovirala in obenem tudi ne bo uncikovita.Kamion pa placuje nadomestilo za uporabo cest potem pa po njih ne sme niti vozit ampak obvezno na AC in nabit astronomsko cestnino.KRAJA!
Ce se pa ze gremo "vojno" pa bi se dalo tudi kako protitankovsko mino nastavit, in buldozer bi hitro odnehal
grin1.gif

Plačano ima AC vinjeto, torej se hočem tam vozit. In nihče nima prvice, da me pri tem ovira - od policije pa pričakujem, da ga odstrani, če bo to počel. S katerimkoli sredstvom.
Cestnine so kraja? Malo si poglej, koliko kamioni uničujejo ceste. Realno razmerje med cestnino za OA in kamion je vsaj 1:5000. In ne, to ne pomeni, da mora recimo kamion letno palačt 500.000 evrov (ker je letna vinjeta cca 100). Lahko je tudi 50.000 evrov, pa vinjeta za OA 10. ali pa 5000 in za avto 1€. Se pač določi razmerje, absolutne cifre pa prilagodi tako, da je končni izkupiček enak.

daj ne nabijaj s temi razmerji z osebnimi avtomobili. placa naj se koliko se unici cesto. Torej kamion placa x krat prevec, v temi vinjetami tudi nikoli ne bi zgradili cest.
Ce pa hoces cestnino z 500000 EUR na leto bos pa tudi kruh in solato kupoval po 10 EUR/kg in bencin po 3 EUR.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Ali se samo meni zdi Vlačič nesposoben? Kamionarji zahtevajo 15% popust in on jim ponudi 12,5%. Pa kakšno pogajanje je to, da jim daš 80% zahtevanega??!!!? Ma škoda besed...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vlada se boji protestov in bo raje z davkoplačevalskim denarjem uredila zadevo. Itak jim dol visi. Denar ni njihov saj ga prispevamo davkoplačevalci, oni so tam zato, da ga razumno zbirajo in prerazporejajo.

Jaz še vedno menim, da je edina rešitev odločnost vlade, striktno kaznovanje, učinkovita izterjava kazni in poostren nadzor nad tujimi prevozniki (tehnična ustreznost vozil, tahografi itd). Mogoče bo prvič protest, naslednjič pa bodo krepko pomislili ali se jim splača spet plačevati kazni.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Saj jim vedno pisejo kazni.
Kaki davkoplacevalski denar?
Kaj so pa prevozniki? A niso davkoplacevalci? Hocejo da tudi njim nekak ostane ne da samo drzavo hranijo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
denar jim ostaja ne govorit, da ne ker če delajo z izgubo so bedaki. Delajo veliko na način denar na roko, plača šoferja po navadi bosanc je minimalna ostalo na roko..... ti še naštevam malo?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
daj ne nabijaj s temi razmerji z osebnimi avtomobili. placa naj se koliko se unici cesto. Torej kamion placa x krat prevec, v temi vinjetami tudi nikoli ne bi zgradili cest.
To že ves čas pišem. In ker kamioni cesto uničijo 30.000 do 50.000 več kot osebni avto, naj v takem razmerju tudi krije stroške popravila (ne gradnje!), kar je vsaj polovica vrednosti cestnine. Zdaj si pa sam zračunaj.

In ne, cene ne bi toliko zrasle. Cestnina bi bila recimo lahko 10x višja, pa bi cena prevoza zrasla (LJ-Koper, recimo) za dobrih 100 evrov - Pri recimo 10 tonah mleka. 100 evrov na 10.000 litrov mleka je pa (sveda gre za zelo približen izračun, ampak se vsaj približno vidi, koliko bi bile te bavbav podražitve, s katerimi strašijo ljubitelji kamionarjev) 1 cent na liter mleka ... Da ne bo koga pobralo od tega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Teorije zarote na tak ali drugačen načein. Genetsko modificirana hrana, zarote kapitala, dvig cen zaradi cestnine, atentat ne Kennedyja ...
Ugibam, da vsi ti tudi Nigerijcem denar nakazujejo ...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:To že ves čas pišem. In ker kamioni cesto uničijo 30.000 do 50.000 več kot osebni avto, naj v takem razmerju tudi krije stroške popravila (ne gradnje!), kar je vsaj polovica vrednosti cestnine. Zdaj si pa sam zračunaj.
To je gotovo res. Res pa je tudi, da je verjetno povprečni slovenski lastnik kamionov preko davkov za te ceste prispeval precej več kot nekdo, ki vozi osebni avto in ima 1000 do 3000€ bruto plače.
Jaz zagovarjam princip, da je treba pavšale (=davke) nižat (sploh, ker jih tujcem ne moreš kar tako nabiti) in plačevati čimveč skupnih (=državnih) stvari po dejanski porabi.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
torej bi ti davek računal tako če danes kupim celo belo plačam celi davek, če pa te štruce ne pojem, pa bi mi naslenji dan odbili delež davka?
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Ali se samo meni zdi Vlačič nesposoben?
Vlačič JE nesposoben.
Dejansko odkar je on gori, se na prometnem ministrstvu stanje samo še slabša.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Vlačič JE nesposoben.
Dejansko odkar je on gori, se na prometnem ministrstvu stanje samo še slabša.
Se strinjam. Bi pa še dodal, da je velik kup gnoja prejel od prejšnje garniture. In prejšnja od še prejšnje. In ...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
A sem jaz to danes dobro slišal na dnevniku, da se kamionarjem ob snežnih razmerah ne bo potrebno izločati iz prometa? Pa a so malo fuknjeni al kaj jim je, že tako je kriza ko zapade par cm snega z osebnimi vozili, kaj šele s tovornjaki.
bonk.gif

Cestnino so jim znižali, dnevna tarifa za 12,5% dol, nočna za 20%.
Trošarine na dizla so jim tudi zmanjšali.

In kdo bo to vse noter prinesel, ja mi vozniki osebnih vozil.....sux
marš pa taka država in sistem...fuj :bruh:

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/vlada-in-avtoprevozniki-so-zvozili/210792

Nazadnje urejeno:

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Naj uvedejo da v primeru da obstaneš v snegu s kamionom, pa da nimaš prave opreme (slabe gume, brez ketn), tud firma res mastno plača. Ker ponavad so itak šefi tisti ki forsirajo do onemoglosti, šoferji bi dost raje ta čas prespal v topli kabini pa na jutro počakal...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj je tu vlačič naredil. Tepli so se za dnevno tarivo nočno pa takoj sprejeli
bonk.gif

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik predator pravi:
A sem jaz to danes dobro slišal na dnevniku, da se kamionarjem ob snežnih razmerah ne bo potrebno izločati iz prometa?

edino pravilno, tisto o samoizlocanju je neumnost, ki se je spomnajo samo v SLO,
policija mora biti pristojna in odlocit in urejat izlocitve
LOL, samoizlocitev
bonk.gif

Citat:
Uporabnik predator pravi:
Cestnino so jim znižali, dnevna tarifa za 12,5% dol, nočna za 20%.

ja, drzava je bla pozresna in jim nabila cestnine, ki so med najvisjimi v Evropi,
sej enako je naredla tudi z vinjetami
uf-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Nasprotuješ tudi prepovedi vožnje vsako nedeljo, državni praznik ali dela prost dan od 8:00 do 21:00 za TV katerih masa presega 7,5t ?
Samoizločitev je ena boljših stvari, katera bo nažalost ukinjena. Glede na tvoj komenatar sklepam, da vse kar je edinstveno v SLO je brezvezno (tipično razmišljanje zate evrokrem).

Če je njim država znižala cestnine naj tudi nam zniža ceno vinjet pa se ne bom pritoževal.

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
povej kej v EUju se morjo kamioni samoizlocit, ???

kot je ze en napisal, kamionarji so pod pritiskom delodajalcev
in pol so nekateri obtozeni, da so se izlocli brez potrebe, ker je kolega brez problema prsu na cilj

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ne zanimajo me ostale članice EU, ker živim v SLO.
Ja večina jih lahko pride na cilj, če se pa samo 5 tovoranjakov ustavi na SLO avtocestah, po možnosti še tam kjer ni odstavnih pasov, se v državi zgodi prometni kolaps.
Če je delodejalec tak moron in izvršuje take pritiske naj se sprejeme zakon, da se mu zapleni tovoranjak in mu ne bo nikoli več prišlo na kraj pameti, da se znaša nad šoferji.

Zadeve so simpl k pasulj, samo tovarnjakarjem se nihče ne upa upreti. pussy-ji

Nazadnje urejeno: