Kaj je zdaj s xenon kiti?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik predator pravi:Tudi original ksenon z nastavljivo višino luči zna včasih zaslepiti, ker ne more sistem tako hitro divgat/spuščat luči kolikor je grbinic na cesti.
Original xenon ne prilagaja nastavtve luči grbinam na cesti, ampak le obremenitvi avta (posedenosti zadka). Tudi namen tega, da je avtomatska regulacija obvezna, ni sprotno prilagajanje cesti ampak prilagajenje obremejenosti avta. Mimogrede, to avtomatsko regulacijo so izumili že pri avtih brez xenona) ...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
No eto še en + zakaj imeti "fake" ksenon
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:

A H7 tole? Če mi lahko zrihtaš take, ki svetijo vsaj 3 leta in to po ceni 2€ za komad, se priporočam za cca. 500 komadov.

Kam pošljem predračun za 500 kosov?
cheer.gif

lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Zdaj samo še vprašanje, katere dlje zdržijo in jih grem takoj kupit
wink-1.gif

night breaker držijo od 3-6 mescev za xtreme power pa nimam pojma.

Nightbreaker žarnice imam odkar so ven prišle. Pa še vedno svetijo, kot nove, tud svetilnsot jim še ni padla.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Spotoma:
koliko K-jev ima "normalen" xenon kit? Oz za normalno svetlobo, ker modri oz že kar vijolični kiti me ne brigajo...?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
KSmZ
smile-1.gif

Xenon kita potem ŠE nisem kupil, sem vstavil lomilke noči od Osrama - niso slabe, niso pa ne vem kaj.

In tako se danes lepo za mano pripelje vojaški Puch (al pa MB, je mel nišan) pa vidim da me neki moti na njem - seveda, xenon lučke je imel
shocked-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
glih danes mi je crknala ena osram NB po 19.000km. drugo sem pa menjal po cca. 9.000km. Navadne ki so bile v avtu ko sem ga kupil (novega vw polota) pa so svetile vsak komplet po cca 50.000km. po 50.000km so postopoma v razmaku nekje 5.000km crkanle obe, sem zamenjal z istimi na servisu in so zopet zdržale 50.000km. potem sem dal noter NB in zdej v 20.000km sem zamenjal že 1,5kompleta=)

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Eno vprašanje za vse, ki vam žarnice tako hitro pregorijo. Ali imate prižgane luči, ko vžigate avto?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
da, ker jih ne morem ugasnat. t.i. "dnevne luči" ubistvu ko zaverglam se luči ugasnejo potem pa nazaj prižgejo. pa pri navadnih osram žarnicah ki sem jih prej imel notri ni blo nobenega problema.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Enako. Med vžiganjem motorja ugasne vsa "navlaka" v avtu. Ko zabergla, pa vklopi AR, luči itd.
Stare žarnice so bile notri, ko sem avto dobil. Potem sem instaliral NB, pa so čez 1/2 leta šle.
Sedaj so notri spet ta stare in gorijo normalno. So... No more NB for me... TNX...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Jst sem dobil nightbreakerce na uradnem VW servisu pred uradnim pričetkom prodaje pri nas (so me pač vprašali al dajo klasične halogenke ali pa malo boljše -> sem mislil da mislijo silverstarke) .. no delata še vedno obe, sta pa res montirani v dolge luči in torej nista vedno v uporabi! Za kratke luči pa imam silvestar in življenska doba teh je cca. 1 leto.

Aja, 1 leto je nekako tudi priporočena doba za vse halogenske žarnice, namreč njihova svetilnost je močno odvisna tudi od časa uporabe. Nova halogenka sveti precej bolje kot stara / rabljena; tako da s tega stališča če crkne žarnica po enem letu nimam nič proti, če je do takrat opravljala dobro svoje delo. Tudi gume je treba menjati po parih letih tudi če imajo dober profil ane?

Drugače pa fake xenon v lučeh brez leče vs. dobra halogenska žarnica ni tako zelo velike razlike kot nekateri pravijo. Razen da luči pri xenonu svetijo povsod naokoli (skoraj tudi nazaj), v pogledu naravnost pa ni opaznih presežkov. Pri lučeh z lečo dopuščam da temu ni tako!