Citat:
Aljaž Košir
Follow · 16 hrs · Edited
Evo vam gestapo kmetauzarsko! Ka vas mot ce se folk k u tem uzivamo vozmo z motorji, kolesi po gozdovih in gozdnih poteh! Za tiste ko ne veste je na sliki napeljana žica v višini vratu namenjena za prerezanje le tega! Kaj če bi si človek dejansko odrezau glavo? Nebi mel tega na vesti! Gamad ste, upam da vas karma vse žive požre šupki nevoščljivi!
No ja, nezakonito je tudi preganjanje s kroskami, 4-kolesniki in becikli po gozdu in travnikih.Citat:
Uglavnem javnost bi bilo treba obveščat da so take zadeve nezakonite...
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Itak je 90 odstotkov možnosti, da bo na bodice zapeljal sam oz. nekdo od bližnjih. Kot tisti idioti v ZDA, ki stražijo pred vrati s shotgunom, na koncu pa odpihnejo glavo ženi.
Glej: kupi gozd, ga ogradi pa mi zaupaj Št. parcele. Verjemi da boš dobil za vrat inšpektorja ki bo zahteval odstranitev ograje.Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Ja se strinjam ampak zato pa so ograje ane.. Jst tudi če pustim vrata od bajte odprta lahko pričakujem kakega 'obiskovalca', pa čeprav je to moja lastnina in naj ne bi noben hodil noter. Zato pa sem vesten in zaklepam vrata in ograjo okoli bajte. Pri gozdovih in travnikih pa se lepo na vsake par deset metrov v tla zabije en štil in okoli napelje električnega pastirja. Ne rabiš nobenih visokih vložkov za tako rešitev. Verjemi, da bodo motokrosisti in ATV riderji našli drugo 'žrtev' kot pa se šli jebat z ograjo..
Ja da zaščitiš svojo lastnino. Probaj pustit oklenjena vrata bajte, je enako kot če pustiš gozd neograjen. Pač, dandanes se lastnina ne spoštuje več in zato moraš nekako pač zavarovat tisto kar nočeš da ti drugi vzamejo (ali uničijo). Pastirja pač daš in označiš z rdečim trakom, da je vidno. Je še najcenejša in najboljša opcija. Žičnata ograja je sicer za ziher, ampak so pa ogromni stroški. Je pa res, da se potem znebiš tudi raznih nedeljskih pohodnikov in gobarjev in zeliščarjev...Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ahh... zakaj bi nekdo moral delati ograje okol njiv in travnikov??? Tole z električnim pastirjem je tud neumno. Spet neka žica. Stvar je enostavna. Po privat parcelah se ne sme voziti in zadeva je končana. Ne podpiram takšnih žic, da ne bo kdo takoj napadal.
Ne razumem pa, zakaj "mularija" kupuje razne crossarje ATV-je ki so res terenska vozila, potem se pa nimajo kje peljati. V bližini imam enega takšnega "specialca", ki je "poln znanja" o vsem tem, vozi se pa po travnikih. (seveda ne svojih). Pa gostilniške hvale, kako tišči na ful. Na proo pa ne upa... tud takšno ne, ki je bolj poravnana, malo ovinkasta in kakšen skok. .itd. Amater na cross progi, ki jih je kar nekaj v SLO, ne zdrži 15 min in izkoristi 20% moči motorja. In če ponoviš dvakrat ..trikrat imaš vožnje vsaj za en teden pol kufr. Ampak, najlažje se je po travnku peljat.
Ja pa kaj misliš, da boš s tem ko bo nekomu odtrgalo glavo dopovedal? Šel boš lepo sedet in to je to. Folka pa prevzgojit ne moreš, sej vidiš kake ovce so! In nevem, če mislite vsi da boste imeli svoje stvari kar lepo nezaščitene in jih ne bo noben tikal ste malo smešni.. Sej še včasih ni bilo tako, kaj pa šele dandanes..Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Verjemi mi, da je ograjevanje 28 GERK-ov oziroma 30 ha zaradi tega, da nekomu dopoveš, da naj ne uničuje njive, gozda, travnika vse prej kot poceni štos + za vsako parcelo bi rabil baterijskega električnega pastirja in baterije. Nismo mi Madžarska, da bi imeli 1000 ha v enem kosu, da bi to bilo izvedljivo.
Bo treba malce bolj na vzgoji mladine delat, ker kakšne komentarje sem prebral na FB pod tisto objavo, smo z mladino že zelo globoko zavozili...
Preorji cesto. Smreke pa naokoli zasadi tako na gosto, da še peš komaj skos prideš.Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Da ne po nesporazuma - žic čez poti ne podpiram, gozda ograditi ne smem - voznika ATVja pa tudi ne smem nahoblati - kaj mi preostane?
Citat:
To je posledica jebene permisivne vzgoje in pomanjkanje alfa samca v družini - feminizacija. Sama pizdarija.
Dandanašnja pankrtaža pozna samo pravice. Ko se bo vojna začela, bodo boščki.