Kaj je s pošiljko?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
To sledenje je v bistvu kr neki,...vsaj kar se poše Slo tiče,.... če bi ti dejasnko prejel priporočeno pošiljko in kitajcu napisal da je nisi prejel, ali bi on lahko preveril pri naši pošti če je bilo vročeno?

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Priporočeno se sigurno 99% da preveriti... Navadne pošiljke sem pa že večkrat videl da se tracking dejansko nikoli ne zaključi...
lp

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Priporočeno se sigurno 99% da preveriti...

teoretično DA, vendar če si opazil ima naša pošta vse še na papirju in kako naj kitajc preveri preko nemčije/švice/avstrije kjerkoli pač pozuje pošiljka,..da si ravno ti prejel pošiljo,..bom vzel enkrat neko malenkost in doplačal 1euro za tracking ter reklamiral,..me prav zanima kaj bodo ugotovili?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Sej smo mu ze zgoraj povedali, da se ni bilo v slo, pa se kr trmari.

Nič ne trmarim. Samo do sedaj na slovenskem trakingu še nisem opazil pošiljke, dokler ni bila res v Sloveniji. To se mi je zdelo čudno, nič drugega.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Jaz sem zadnje 3 pošiljke dobil tracking do dostave vrednost vseh pod 10€ china stuff. Trenutno jih je še nekaj na poti je pa ena prispela v slovenijo pred 15 dnevi pa je ni od nikoder. Res da piše dostava do 16 januarja ampak so tiste 3 prispele v slovenijo kasneje kot ta ki še ni dostavljena.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
ja lej mene zanima kaj se zgodi če npr poštar (bog ne daj so zelo pošteni ampak hej...) ponaredi podpis in vzame moj paket vreden 100 eur,...kako in na kak način bomo to reševali s kitajci?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Za take je najboljše, da se vsedejo na letalo in si gredo kupljeno preko spleta sami iskat. Pa še stroške pošiljanja si bodo prišparali.
rolleyes-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Pri meni poštar pogosto ponaredi podpis, kadar gre za te kitajske priporočene pošiljke. Ampak jih pusti na okenski polici (za kaslejc so prevelike).
Po trackingu je seveda vidno, da je bila pošiljka prevzeta.

Vendar pa si tega ni še nikoli drznil s pošiljkami iz Slovenije...

Na nekatera vprašanja tukaj:
Če je pošiljatelj poslal pošiljko kot pravo priporočeno (registered), seveda lahko Kitajc preveri, če je bila vročena. Za ne-priporočene na trackinga ni več, ko enkrat zapusti Kitajsko. Morda se kvečjemu še vidi, da je prispelo v SLO, kjer pa se potem izgubi vsaka sled.

Tako (žal) deluje naša pošta. Na primer v Rusiji pa je čisto vsako pismo sledljivo...

22. jul 2007
13.583
1.767
113
124
Sicer zadnje čase s tem podpisom s prstom na telefon je vse skupaj krneki.
tongue-1.gif

Še sam svoj podpis ne prepoznam več ko se podpišem
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
467
83
Jah sej nisi edini. Nikol nimaš občutka kako bo prst zdrsnil, kako vlažen je. Pol pa še on mal premakne.
Ali pa da pisalo, ki je enkrat precej trdo drugi dan pa neka mehka guma.