Jebemu in Pošta Slovenije

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pošto, katera je bila oddana 3.1.2014 je poštar dostavil v nabiralnik danes, 16.1.2014. Vso zmečkano, kot da je bila kravi iz riti ven potegnjena...
Potem izpadem bedak, ker nisem reagiral na vabilo... Saj je bilo istočasno oddano večim naslovnikom, vsi (razen mene) so dobili vabilo naslednji dan...
In sedaj naj imam zaupanje v Pošto Slovenije... Ko čakam paket iz Kitajske... Ko še ene klinčeve dopisnice ni sposobna dostaviti v roku...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Meni je danes poštar paket, vreden sicer samo 30 eurov, pustil pred vrati... Zdaj pa ne vem, dva sma bila doma, pa nisma slišala zvonca, pa tud pes ponavadi začne lajat, ko kdo pozvoni...

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pošto, katera je bila oddana 3.1.2014 je poštar dostavil v nabiralnik danes, 16.1.2014. Vso zmečkano, kot da je bila kravi iz riti ven potegnjena...
Potem izpadem bedak, ker nisem reagiral na vabilo... Saj je bilo istočasno oddano večim naslovnikom, vsi (razen mene) so dobili vabilo naslednji dan...
In sedaj naj imam zaupanje v Pošto Slovenije... Ko čakam paket iz Kitajske... Ko še ene klinčeve dopisnice ni sposobna dostaviti v roku...

No-no, na podlagi enega primera pa res ne more leteti slaba luč na pošto.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Imamo tudi mi občasne probleme z dostavo pošiljk, še posebej v poletnih mesecih ko zaposlijo veliko študentov... Res katastrofa ...

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
201
43
Do sedaj brez problemov s pošto.
Pa še kot študent sem bil zaposlen nekaj let nazaj :D

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Si pa res občutljiv, zaradi enega primera takoj v luft pa na alter jokat.
Kar pa se Kitajske tiče, a veš koliko je od Kitajske do sem in kaj se vse zgodi po poti? Potem je pa slovenska pošta kriva...
rolleyes-1.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ej niso sam naši šalabajzerji
V začetku Novembra poslano iz Dominikane prišlo ta ponedeljek.
Razglednice, ki sem jih poslal iz J. Afrike v času SP v fuzbalu so dobili skupaj z čestitkami za Božič in NL 2010.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Sem glih nekaj podobnega napisal v eno drugo temo. Če gledam na vrednost samega paket pri meni, ni bilo ne vem kaj oz. že spet kakor za koga ampak v to se ne bom spuščal. Gre se mi za to, da ker je sam paket edinstven oz. vsebina edinstvena in bo nekomu predstavljalo veliko sentimentalno vrednost, ker bo darilo.

Sploh ne razmišlja in samo noter zabasat, sej bo šlo, itak je mehko.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Poštar bi moral prinesti pošto, pa četudi reklame (če jih ima in so namenjene distribuciji)?
Kolikokrat ga vidim, da se mu ne da prečkati ulice in gre lepo po drugi strani mimo. In potem 1x tedensko dobim zbir pošte. Tudi priporočeno pismo sem že čakal nekaj dni, potem sem kontaktiral pošiljatelja in glej no glej... Pismo je bilo založeno na pošti. Glede na to da imam poštni nabiralnik in ni bilo obvestila v njem... Je poštar jokal, da je nevarna cesta jada jada jada. Da imamo z druge strani tudi vhod, ki meji na mirno ulico. Ni blema, smo namestili tja nabiralnik in obvestili upravnico pošte o tem. Guess what? To pa ne gre tako pa oh in sploh. Dokler ni dobila bolj ostrega klica od svojega nadrejenega. Potem je šlo. In zanimivost naprej? Tisti poštar, ki je najbolj stokal noče dostavljati pošto v nov nabiralnik, ostala dva pa sta zelo hvaležna za to (kar sta tudi povedala).
Ti pa tudi Pošto Slovenije zagovarjaš tako kot ženina teta (ki dela na njej)... Nikdar nič krivi, dokler se ni na lastne oči prepričala.
Očitno bo spet treba pritožbe pisati. Sam jaz jih ne bom upravnici (ker očitno bolj slabo zaleže) ampak na višji nivo.
Tako da tole je res malo too much...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.758
6.527
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Standardi kakovosti

Kumulativni podatki prenosa pisemskih pošiljk korespondence v notranjem poštnem prometu za obdobje marec – december 2013 so naslednji:
• v enem delovnem dnevu je bilo prenesenih 97,0 % pošiljk,
• v dveh delovnih dneh je bilo prenesenih 99,7 % pošiljk,
• v treh delovnih dneh je bilo prenesenih 100,0 % pošiljk.

Pojdi na pošto in izpolni reklamacijo.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Poštar bi moral prinesti pošto, pa četudi reklame (če jih ima in so namenjene distribuciji)?
Kolikokrat ga vidim, da se mu ne da prečkati ulice in gre lepo po drugi strani mimo. In potem 1x tedensko dobim zbir pošte. Tudi priporočeno pismo sem že čakal nekaj dni, potem sem kontaktiral pošiljatelja in glej no glej... Pismo je bilo založeno na pošti. Glede na to da imam poštni nabiralnik in ni bilo obvestila v njem... Je poštar jokal, da je nevarna cesta jada jada jada. Da imamo z druge strani tudi vhod, ki meji na mirno ulico. Ni blema, smo namestili tja nabiralnik in obvestili upravnico pošte o tem. Guess what? To pa ne gre tako pa oh in sploh. Dokler ni dobila bolj ostrega klica od svojega nadrejenega. Potem je šlo. In zanimivost naprej? Tisti poštar, ki je najbolj stokal noče dostavljati pošto v nov nabiralnik, ostala dva pa sta zelo hvaležna za to (kar sta tudi povedala).
Ti pa tudi Pošto Slovenije zagovarjaš tako kot ženina teta (ki dela na njej)... Nikdar nič krivi, dokler se ni na lastne oči prepričala.
Očitno bo spet treba pritožbe pisati. Sam jaz jih ne bom upravnici (ker očitno bolj slabo zaleže) ampak na višji nivo.
Tako da tole je res malo too much...

Si mogoče razmišljal, da se preseliš na drugo stran ulice
sprasujem se.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Zaradi poštarja?

Sej ni čudno, da je Slo v qrcu, če večina tako razmišlja......

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Pregovor:
Če ne gre gora do Mohameda, naj gre Mohamed do gore.
Ali domač:
Naj gre krava do jasli, če jasli ne gredo h kravi.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Si mogoče razmišljal, da se preseliš na drugo stran ulice
sprasujem se.gif

Meni se zdi še boljša rešitev, da se zmeni, da mu vsa pošta ostane na pošti, pa si jo hodi sam iskati.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Pa še plača naj na Pošti potem...kaj bo matral Pošto no....kok je imel un bajs plače, 8000€ + 13/14 + nagrade....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.747
9.958
113
40
MB
ksz

neizogibno je da se kaka pošiljka založi, sploh pisemska

a drugače ste vsi pri svojem delu 100 % brez napak ?
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Meni je ena od dostavnih služb (Ni DHL, nekaj na U) pustila drag DSLR objektiv pri sosedi, ker me ni bilo doma. Ob tem ni ni pustil nobeno obvstilo ali kaj. Zvečer mi je na vrata potrkala soseda, da ima en paket zame iz tujine (WTF???). BTW: Sosede sploh nisem poznal, ker sem se komaj tja preselil kot najemnik.

bonk.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Če še nisi opazil v eni od podobnih tem, pošte ne zagovarjam, ampak samo realno predstavim stanje, ker si marsikdo sploh ne predstavlja, kako stvari potekajo.
Konkretno za tvoj primer pa ti povem, da MORA poštar vsak dan priti do tebe in ti prinesti pošto, če pa te ni, so reklame sigurno. In če le teh ne dobivaš vsak dan je to resna kršitev delovnih obveznosti. Pritoži se, tu ni kaj. Pritoži se na pošto, sigurno bo prišlo do določenih ukrepov, ni treba takoj na poslovno enoto. Če pa ne bo učinka, ampak verjamem da bo, pa pojdi naprej. Kolikor lahko razberem iz tvojega pisanja je problem le v enem poštarju(najbrž stalnemu), ostali pa so zadovoljni?
Kje pa je to sicer? Lahko na zs.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Meni je ena od dostavnih služb (Ni DHL, nekaj na U) pustila drag DSLR objektiv pri sosedi, ker me ni bilo doma. Ob tem ni ni pustil nobeno obvstilo ali kaj. Zvečer mi je na vrata potrkala soseda, da ima en paket zame iz tujine (WTF???). BTW: Sosede sploh nisem poznal, ker sem se komaj tja preselil kot najemnik.

bonk.gif

Imel enak primer.Ampak, ta [cenzura] od pošte( sem že pozabil, kdo je bil prevoznik) mi je pustil paket v vrednosti 170€ kar na poštnih nabiralnikih v bloku vsem na doseg roke.Ko sem šel slučajno preverit za normalno pošto, ga zagledam na nabiralnikih, pogledam in vidim, da je zame. Če je bil ta prevoznik [cenzura], sem bil pa sam še večji bizgec
bonk.gif
, ker nisem prijavil , da nisem dobil paketa.
Me zanima, kako bi se potem odvijalo. je verjetno voznik kar sam nakracal " podpis " prejemnika in gotovo.