Je že prekrita

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik harigast pravi:
jaz bi pa rad videl lokacijska in gradbena dovoljenja za komunajzlarske spomenike,predvsem za un kup betona sredi gmajne v lažgošah.

Kje si ti videl kup betona sredi gmajne?
image471.gif
na sliki
hysterical-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Lepa slika
zmaga.gif
pa taki spomeniki pritičejo zmagovalcem, ne pa neki križi pa jamrajoči napisi na tablah: tukaj ležjijo nič krivi pobiti lala..

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Jankovič si table postavlja na mostove, Janša pa na zapor.

Vsak se rad pohvali s svojimi uspehi.
Nekaj je postavitev spominske plošče dogodku (ne osebi), za katerega se je izkazal, da je zelo vplival na našo zgodovino - nekaj povsem drugega pa je narcisiodno postavljanje obeležij na objekte, zgrajene z javnim denarjem osebi, ki je bila takrat slučajno na položaju.

No, ko bo pa Jankoviæ s svojim(!) denarjem nekaj zgradil in dal v javno last, takrat pa naj si postavi spominsko ploščo. Dokler pa si plošče postavlja na objekte zgrajene z javnim denarjem gre pa za navadno ošabno in samovšečno graditev kulta osebnosti.

Temeljni kamen za Mesarski most je položil župan Jože Strgar. To je pisalo na kamnu daleč pred Jankovičem, s to razliko, da mostu ni bil sposoben zgraditi niti z javnim denarjem.

In kje pravim, da je Strgarjevo početje OK?

Našel na brzino:

Citat:
A Roman memorial plaque ("Tabula Traiana"), 4 meters wide and 1.75 metres high, commemorating the completion of Trajan's military road is located on the Serbian side facing Romania near Ogradina. In 1972, when the Iron Gate I Hydroelectric Power Station was built, the plaque was moved from its original location, and lifted to the present place. It reads:
IMP. CAESAR. DIVI. NERVAE. F
NERVA TRAIANVS. AVG. GERM
PONTIF MAXIMUS TRIB POT IIII
PATER PATRIAE COS III
MONTIBVUS EXCISI(s) ANCO(ni)BVS
SVBLAT(i)S VIA(m) F(ecit)
The text was interpreted by Otto Benndorf to mean:
Emperor Caesar son of the divine Nerva, Nerva Trajan, the Augustus, Germanicus, Pontifex Maximus, invested for the fourth time as Tribune, Father of the Fatherland, Consul for the third time, excavating mountain rocks and using wood beams has made this road.

Tudi tale ni postavljal s svojim denarjem.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ja, najbolje, da se nič ne napiše, pa naj se zgodovinarji čez 500 ali 1000 let kregajo, kdaj in kdo je postavil kako stvar.
cool-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, potem pa me čudi, da vztrajno ponavljaš, da ni šlo za osebe.

Obsedenost ne bo pomagal.

Spominska plošča obeležuje dogodek; ne gre za spomenik katerikoli osebi.
A je to res tako težko razumeti?

Umetnik, ki očitno ni na visokem nivoju, je to razumel drugače...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Kdo je tisti debeluh, podoben Gerard Depardieu-ju?
smile-1.gif
David Tasič.
Morda kdo ve, kje je četrti član, Ivan Borštner?
sprasujem se.gif
On se že nekaj časa ne gre več teh igric..me pa prav zanima, kje je jajo dobil dovoljenje, da na javen objekt obeša zasebne table. [cenzura], vse mu pride prav, da ga ne bi čorkirali
rolleyes-1.gif

Pa zraven je dost žalostno in patetično, da si mora sam šraufati tablo za neke "zasluge"
image506.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Ne vem zakaj razburjenje, pač umetniški performans. Ker gre vse z razredčilom dol, tudi ni bilo nobene škode in zato nima smisla težit policajem. Avtor naj pa gre na Minstrsvo za kulturo, da bo dobil povrnjene stroške za barvo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
Janša, umetnik prirejanja informacij, spet v svojem elementu ...

Botteri demantiral Janševe obtožbe

»Mislim da je bil bistveno bolj važen vir za tajno policijo urednik Mladine, Robert Botteri. On je bil tajni sodelavec Udbe,« je včeraj za javnost izjavil prvak največje opozicijske stranke Janez Janša. Na obtožbe predsednika SDS se je danes odzval Robert Botteri, leta 1988 odgovorni urednik Mladine, ki je za TV Slovenija povedal, da je takrat prišlo navodilo z vrha mladinske organizacije, da mora pristati na stike z sodelavcem tajne policije. »Hotel je pridobiti informacije od mene, ravno tako pa sem jaz tudi igral igro in hotel informacije od njega. Ne obstaja niti ena informacija, ki bi jo on dobil od mene, pa ne bi bila javno objavljena v Mladini,« je pojasnil Botteri in dodal: »Kdor misli, da sem jaz bil sodelavec druge strani, mislim da ima velike težave z razumevanjem tistega časa ali pa ima težave sedaj in bi rad spreobrnil pozornost drugam.«

»Lahko rečem to, da se je Botteri nedvomno skrivaj sestajal s sodelavcem tajne policije Milanom Frumnom,« je za Dnevnik TV Slovenija razložil Omerza in poudaril: »Botteri gotovo ni bil tisti, ki je Udbi sporočil, da ima Janša tajni vojaški dokument.« Tudi informacij o tem, da bi bil Botteri redni sodelavec Udbe, Igor Omerza med pregledovanjem dokumentacije za svojo knjigo ni našel.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Dobro se spomnim Botterijevega priznanja, da je sodeloval s SDV ali KOS-om, saj je bilo objavljeni v Mladini... Če se kdo spreneveda, se spreneveda Botteri.
Naj Mladina objavi tisti članek, saj ga imajo v arhivu.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Za Botterija sam resno dvomim.Ravno ko je trajala afera JBTZ sem bil namreč v JLA in na informativnem pogovoru.Podpolkovnik Slaviček-šef 5 armijske oblasti za politički rad in podpolkovnik Mašulovič-šef bezbednosti 5 armijske oblasti sta takrat rekla,da je imel Botterijev oče-ki je bil tudi podpolkovnik resne težave v službi zaeadi sina.Takrat so povpraševali vse Slovence kako in kaj.Nihče ni imel pojma kdo ke zdaj ta Jbtz,ker slovenskega tiska nismo dobivali.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Janša je sam sebi odkril ploščo za časa življenja.

Kdaj bo še kip?

Drugi odstavek pa je čista patetika.

Jaz si bom tudi postavil ploščo in omenil dogodek, da sem bil leto pred osamosvojitvijo na izletu, kar je v končni fazi skozi različne oblike privedlo do osamosvojitve.

Človek se smeši, to so zadeve samodržca, brsak po zgodovini, arhivih in provocira z nekimi neumnostmi.

Nekemu, očitno komunistu, gredo človekove pravice močno na živce...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ampak ta dogodek je vseboval osebe... ki so napisane na plošči, nekateri tudi z netočnim imenom.

Saj ni važna točnost imena, važno je, da se ve, za koga je šlo...
grin1.gif
saj če recimo piše 'daki' se ve, kdo je to bil...roka pravice ga nikoli ni dosegla