Je kdo zaposlen preko Adecca?

sad

Guru
24. avg 2007
21.246
9.877
113
In kaj je problem z določenim časom? Namreč vedno več je projektnega dela, pa nima veze, koliko izkušenj ali koliko star si. Oddelaš, pokasiraš in greš dalje. Čeprav, v tem primeru je bolje imeti s.p. ali d.o.o.
Fantje, treba bo razumet, da se časi spreminjajo in če nisi ravno za tekočim trakom, potem...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
In kaj je problem z določenim časom?
Se mi zdi da tebi bolj zdi narobe kot nam. Jaz sem samo razlagal da v današnjih časih določen čas ni samo za neke pokovce brez izkušenj. Glede na to da so nekateri zaradi udobnosti nedoločenega časa pripravljeni delat skoraj zastonj je določenega še premalo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.782
1.564
113
Točno tako, gre za "formalno prepoved zaposlovanja novih kadrov" (ponavadi s strani "preveč" bistrih lastnikov), kar se v podjetjih, ki imajo dela dovolj, delavcev pa premalo, rešuje s "kreativnim računovodstvom" - število zaposlenih ostane enako, zaposluje se pa po bližnjicah tipa Agencija Ž - kar seveda dodatno stane
smirk-1.gif

Btw. v živo sem slišal tudi bistro zahtevo, da podjetje lahko zaposli novega človeka - če prej odpusti 3 druge...
evil.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.782
1.564
113
Okej, še eno vprašanje: v roke sem dobil nekakšen vzorec pogodbe, kjer piše recimo "z osnovno plačo ŽŽŽ EUR". Niti sledu o tem, a je to neto ali bruto. Okej, jasno je, da je to bruto plača (torej t.i. bruto1), zanima pa me, če je kje natančneje določeno, da je to bruto? (ZDR je pri tem povsem nenatančen). Lahko bi bil namreč tudi bruto2...
smile-1.gif

(Pa, btw., ne gre samo za primer v hecu, poznam človeka, ki je leta nazaj na razgovoru za čisto solidno firmo povedal, da hoče imeti 300 jurjev plače, kar je bila takrat hudičevo solidna cifra. In podpiše pogodbo, v kateri piše 300.000,00 SIT. Na plačilni dan pa dobi skoraj pol manj...
grims-1.gif
)

sad

Guru
24. avg 2007
21.246
9.877
113
Vzorec kot vzorec. Če je vse čisto ne bo niti najmanjših težav, da dajo na tvoj predlog noter dodatek, iz katerega je točno razvidno za kateri znesek gre.
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.246
9.877
113
Še nasvet iz lastnih izkušenj: če bodo slučajno kaj mutili okrog te malenkosti, temeljito premisli, če hočeš delat pri takem delodajalcu.
wink-1.gif

Ker potem so te hoteli na suho nategnit.

krEna

Zelenc'
1. apr 2010
1
0
1
Bom kar tole temo uporabila...
Zanima me, če si lahko prek Adecca zaposlen več kot 2 leti pri istem delodajalcu?
Slišala sem, da imaš lahko pogodbo prek Adecca samo 2 leti, nevem pa, kaj se zgodi po tem, kakšne imaš možnosti...
Hvala!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
2 leti. Torej tisto kar piše Apollo 8 ne drži. Po 2 letih za istega delodajalca, na istem delovnem mestu, te bodisi skenslajo ali pa zaposlijo za nedoločen čas. Zakonsko je enako urejeno, kot če delaš direkt za delodajalca. Slednji pač podpiše aneks s posrednikom kjer nase sprejme stroške morebitnih odpravnin ipd. Potem ostaneš pri firmi, še vseeno pa te lahko skenslajo. Pač zmutijo kaj z ukinitvijo delovnih mest ipd.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Delam v firmi kjer dela precej delavcev ki so zaposleni pri raznih agencijah. Treba je razumeti da gre tu za dva odnosa:
1. agencija - firma: tu gre za dogovor da firma najame človeka z določenimi znanji za xxx ur, dni ali let in pri tem plača yyy EUR za uro dan ali leto.
2. agencija - delavec: gre za pogodbo o zaposlitvi med delavcem in podjetjem (agencijo). Pravice in dolžnosti delavca naj bi bile enake kot če bi bil zaposlen pri kateremkoli drugem podjetju.
Normalno je da agencije ne delajo zastonj, vednar delavec načeloma ne ve koliko zanj plačuje firma, niti firma ni nujno da ve koliko na koncu dobi delavec.
Glede zneska na pogodbi: če nič posebej ne piše potem je to gotovo bruto plača.

tony

Guru
23. jul 2007
9.782
1.564
113
Ne, nikakršnih, žal. Ena od slabosti dela preko zaposlitvene agencije je podaljševanje v nedogled.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
2 leti. Torej tisto kar piše Apollo 8 ne drži. Po 2 letih za istega delodajalca, na istem delovnem mestu, te bodisi skenslajo ali pa zaposlijo za nedoločen čas.
To ti misliš. V praksi poznam ljudi ki delajo prek zaposlitvenih agencij že 4-5let. Ena možnost je preimenovanje delovnega mesta, druga možnost pa je da si recimo en dan brezposeln - v obeh primerih gre spet dve leti od začetka. Mislim pa da obstaja še nekaj opcij.