Jankovič in plačilo vrtca

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.078
113
Ali Jankovič (MOL) kaj znižata razred za plačilo vrtca, če imaš stanovanjski kredit?

Pa kako točno je definiran stanovanjski kredit?
A je to tudi kredit za zasteklitev balkona?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Ali Jankovič (MOL) kaj znižata razred za plačilo vrtca, če imaš stanovanjski kredit?

Za nepremičnino. če je v MOL ponavadi upoštavajo.

Bo pa baje sedaj to prevzel CSD in vprašanje, kako bo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.757
113
pri taščici
Da, 1 razred. Mislim da moras potrdilo banke prinesti, oziroma pogodba in poloznice al kako ze. Poglej na net na MOL. Pise vse. Sam imam druge skrbi glede tega. Sem pisal kak dober teden nazaj.
Ja z NY naj bi prevzel CSD. Se pa zna zgodit da ti po telefonu in osebno govorijo drugace kot pise v pravilniku. In ko bodoenkrat se drzali pravilnika bo HOT.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Ko bo prevzel CSD upam, da se bo štel kredit iz katerekoli občine
wink-1.gif

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
...in v katerikoli občini. V KR ne upoštevajo. Sicer pa tudi vrtca skoraj nihče ne dobi. Imamo precej takih, ki so na "prednostni" listi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:

Čisto lahko se zgodi, da na podlagi podatkov (višina obroka, plača) zapišejo, da ocenjujejo, da te ta kredit socialno ne ogroža oz. nima posebnega vpliva in ne znižajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.757
113
pri taščici
Bom videl kako me bodo letos uvrstili. Ce se bodo drzali pravilnika, potem jih bom drugo leto cepil. Denar zapravil za vecji flat, vzel se kakega jurja kredita na 5 let(ce mi ga bodo sploh dali glede na to da sem z vprasljivimi, nizkimiprihodki), potem pa...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Evo iz prve roke. S stanovanjskim kreditom ti znižajo za 1 plačilni razred. Moraš pa dokazat, da prvič rešuješ stanovanjski problem.
Drugače pa uradno iz MOLa :
Citat:
Pri vlogi za dodatno znižanje plačila staršev, zaradi reševanja osnovnega stanovanjskega problema, celostno pregledamo socialno sliko vsake družine posebej. Za uveljavljanje te pravice mora stranka priložiti:

Kupoprodajno pogodbo, iz katere je razvidno, da z nakupom oz. gradnjo te nepremičnine dejansko rešuje osnovni stanovanjski problem (da nima druge nepremičnine, da ne gre za finančno naložbo ter da se družina v to nepremičnino dejansko preseli oz. tam živi)
Kopijo pogodbe z banko o sklenitvi dolgoročnega stanovanjskega kredita (namenskega)
Kopijo plačila zadnje anuitete, iz katere je razvidno, da kredit še ni bil poplačan
Če družina izpolnjuje navedene pogoje, določimo za en plačilni razred nižje plačilo vrtca, kot bi ga starši plačevali na podlagi dohodka in premoženja. Višino anuitete, ki jo starši plačujejo za nakup nepremičnine tako ne odbijamo od dohodkov družine.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Meni pa recimo ne. Obrazložitev, kot napisano zgoraj, je bila, da (ne morem citirat, ker je tega že nekaj let) kredit (stanovanjski, za prvo stanovanje, torej rešitev stanovanjskega vpršanja) ne zmanjša moje socialne varnosti toliko, da bi mi nižali razred. In sem ostal v najvišjem razredu. Lani se je znancu zgodilo enako.

Sem pa zgoraj narobe napisal, prav bi seveda bilo: V praksi se seveda lahko mirno zgodi, da ne znižajo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Meni pa recimo ne. Obrazložitev, kot napisano zgoraj, je bila, da (ne morem citirat, ker je tega že nekaj let) kredit (stanovanjski, za prvo stanovanje, torej rešitev stanovanjskega vpršanja) ne zmanjša moje socialne varnosti toliko, da bi mi nižali razred. In sem ostal v najvišjem razredu. Lani se je znancu zgodilo enako.

Sem pa zgoraj narobe napisal, prav bi seveda bilo: V praksi se seveda lahko mirno zgodi, da ne znižajo.

Če si v top razredu, ti ni hudega. Jaz sem na 50%, kredit z mesečnim obrokom 610€ so mi upoštevali in imam zdaj 40%.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Če si v top razredu, ti ni hudega. Jaz sem na 50%, kredit z mesečnim obrokom 610€ so mi upoštevali in imam zdaj 40%.
enako.....

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
To, da vam upostevajo kredit za stanovanje in zato padete 1 razred nizje, imate samo v LJ. Vsaj tako mi je na nasi obcini rekla, ko sem oddal vlogo za znizani placilo.
Itak bi te zadeve z vrtci morali poenotiti na celotno drzavo, vkljucno z vsemi pravilniki in tockovanji o sprejemu otrok v vrtec. Ker recimo, da se preselis iz enega konca SLO na drugega, seveda nihce ne uposteva, da si prej imel otroka v vrtcu ali pa ce si prej imel 2x zavrnjeno vlogo. Zacnes zopet z nicle.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Vrtec spadajo pod občino in so od občine do občine različno urejeni. Recimo Škofja Loka subvencionira 100€/mesec tistim staršem, ki niso dobili vrtca, kar v Ljubljani tega ni. In zaradi Zokijevih "for" s stalnim bivališčem, smo morali mi lani plačevat si varuško, ki pa ni bila poceni.....

Citat:

Ja. Če rešuješ osnovni stanovanjski problem. Rabiš z banke potrdilo o anuiteti.

Ti pa upoštevajo celotno premoženje. Se pravi še avto, jahto, vikend ipd.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Vem, da vrtci spadajo pod občine, ampak kljub temu bi bilo treba urediti zadeve na drzavni ravni. Tako kot je sedaj, si pa lahko (milo receno) vsaka obcina priredi kriterije za sprejem, kakor ji pase. Mi je sicer problematika precej znana, in ja, tudi jaz sem zaradi tega, ker sem preposten in nimam vez, vec let placeval draga zasebna varstva.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ja, v top razredu so sami bogataši ...
bonk.gif
Malo boljšo plačo imaš, pa si noter.

Saj ne da se pritožujem (gremo letos v šolo in tistih slabih 300€ na mesec je preteklost), pravim samo, da ni nujno, da znižajo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Vrtec spadajo pod občino in so od občine do občine različno urejeni. Recimo Škofja Loka subvencionira 100€/mesec tistim staršem, ki niso dobili vrtca, kar v Ljubljani tega ni. In zaradi Zokijevih "for" s stalnim bivališčem, smo morali mi lani plačevat si varuško, ki pa ni bila poceni.....

Niso fore, edino prvilno je, da imajo prednost stanovalci občine, dokler občina plačuje. Ko bo plačevala vrtce direkt država, pa seveda temu ni več tako.
Sicer pa: najprej bi bilo treba sprejeti predpis, da je občina (brez milosti in izgovorov) zagotoviti vrtec vsem, ki ga rabijo (tako kot je to za OŠ). Naj pač namesto spomenikov, prenavljanja pisarn in asfaltiranja zabačenih cest raje gradijo vrtce.