Jaguar XF

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
To bi bil eden izmed potencialnih avtomobilov, ko bom menjal sedanje vozilo.
Glede na to, da je ponudba pri nas bolj skromna, me zanima, če kdo od vas ima kakšne relevantne podatke za ta avto.

povezava

Ta avto je sicer že kar nekaj časa pri tem prodajalcu.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Erm... Ta tip XFa sem jaz gledal, pa bom verjetno koncal pri ta starem XJ-ju (3.0 bencin)...

Tale motor "ni kul" - oz., ni tolk kul kot ta novi 3.0D... Da ne omenjam da imajo 3.0D tudi novi menjalnik, ki je neprimerljiv z tem 6-step... V bistvu sta oboje - motor in menjalnik - reciklirana iz ta starega S in XJ.

V primeru nakupa preveri servisno zgodovino - ce je nima, potem bezi stran, se posebej pri teh kilometrih...

Elektronika sicer ni tolk "sucky" kot pri starejsih modelih, ampak dvema znancema, ki ga imata je crknil racunalnik na sredi ceste v mokrem vremenu (enemu pri 45k drugemu pa pri 60k miljah) - kar je cista jeba, med drugim tudi ker racunalnik kontrolira tudi menjalnik (kjer se tako fino pripelje iz centralne konzole) - in glej ga smenta, tudi prestavit nista vec mogla ko je "AMZS" prisel.
smile-1.gif

Bottom line, ce lahko, se stegni do "facelifta" kjer so zamenjali motorje, ali celo do actual facelifta...

Jaz mam pa uc na tocno tem:
http://www.horsepower-motor-centre.co.uk/view.asp?ID=1705

Nazadnje urejeno:

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Res je. Cene pri nas so za primerljiv letnik in primerljive kilometre, bistveno višje.
Če bi ga hotel uvoziti iz tujine je problem, da ima ta motor velik izpust CO2, pa še tretira se pod luksuz (nad 2.500 ccm). Vse to prinese ogromno dajatev in je uvoz nekonkurenčen.

Kakšen renome pa ima kaj ta prodajalec? Ker, če se mu je splačalo tole uvažat, je moral dobiti ogromen popust pri prodajalcu v tujini. To pa lahko pomeni samo eno. Da je z avtom kaj narobe, oz. ima kilometre bistveno "zmanjšane".
To je moje laično razmišljanje. Lahko, da se motim.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.508
10.735
113
v DE se pričnejo dizli od 13:200 €... kmji so okol 150 do 200.000 realno kar je logično, to so avti za vozit, pa stari so tudi že--opa, kmal bodo 5 let.

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Pol pa sploh ni debate. :S

Ce te ful zanima se zmeni na Summitu, da ga pripeljes na pregled, pardon, testno voznjo - in to poves prodajalcu. Ce je vse kul, ok, ni panike, placas ti, ce ni kul placa on.

Ce bo rekel ne, potem se mu najlepse zahvali in pojdi poiskat kaksnega drugega.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja na Summitu so pa strokovnjaki, ja... Sem pred časom želel pri njih en avto vzet na način, da bi mojega vzeli v račun - avto je bil kupljen nov iz salona z nič kilometri, nikoli barvan in zaleten.

No pa ga peljem na pregled in cenitev, mi je majstr prbil, da je bil avto na strehi in barvan. Sem jim rekel hvala lepa za tako strokovnost in se odpeljal.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Glej, se strinjam da so tepci - mojega slovenskega XJ-ja so pred leti gledali, kot da bi z Marsa padel, ampak, takle mamo - only game in town ce hoces "original" serviserja
frown-1.gif

Je pa res, da je edino kar znajo v resnici normalno servisirat ta star Mondeo, pardon, X-type
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Majstr je verjetno preveril debelino laka in ta je za streho precej odstopala.

Dokler se niso uveljavila hladna popravila je bilo za obtolčena vozila nujno barvanje. In temu je še danes tako, če pri poravilu poči lak ali pa gre za drug tip poškodbe. Da je bilo včasih toče in ostalih nezgod veliko manj ne verjemem - danes gre ogromno(!) novih vozil nazaj na lišpanje: bodisi pri proizvajalcu, distributerju, trgovcu... tako da tudi če si imel zaupnika pri lastniku salona je bilo vozilo lahko štrihano brez da bi on to vedel.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.764
1.567
113
Emona / Carnium
O Summit-ovem servisu (Volvo), sploh ne bi zgubljal besed, zato bom z eno samo napisal, kaj si mislim: nesposobni. Tisto o prodajalcih, ki mislijo, da so bogovi, če v kravati cel dan sedijo v družbi Range Roverja, pa je verjetno že za v rubriko: zanimive posebnosti slovenceljskega papka.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Poznam probleme
smile-1.gif
Smo mel sprejemnika od tm...k mu je dopizdilo dretje strank je zamenjal znamko