[J*beš RTV] Plačevanje RTV prispevka

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
218
115
43
Notar ne bo problem. Kaj pa ta morebiten obisk inšpektorja s sodnim nalogom, je že dejansko komu prišel domov? Za naprave pa samo rečeš, da so iz Bolhe v zadnjih 14ih dnevih?
Eh, ne potrebuješ nobenega overjanja . Napišeš izjavo, da nimaš svojega in da v svojih prostorih tudi ne uporabljaš tujega radijskega ali televizijskega sprejemnika, da si seznanjen z zakonskimi posledicami neresnične izjave. Podpišeš. Pošlješ priporočeno. Urejeno.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.929
1.730
113
Emona / Carnium
Tudi notarske ure nima in to napiše. Internjet ima, ampak že iz imena razumejo, da ga ni.

matjazy, kdaj nazadnje si poslal in daj še nam mail od tete na RTV.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.516
2.666
113
Jaz sem pošiljal izjavo v začetku tega leta po tem ko sta starša umrla in na dveh naslovih (stanovanje in vikend) ni bilo potrebe po gledanju TV. Vse rešil s čisto navadno izjavo po mailu poslano na naročniško službo.

Mogoče za koga pomemben podatek: če imaš vikend, ga lahko "priklopiš" na glavno nepremičnino in plačuješ samo 1X.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.481
118
63
40
Malo tu,malo tam :)
Odjava RTVja skoraj ni možna razen če posreduješ kup enih dokazil .. Spodaj en mail kaj vse zahtevajo :
Če imaš avto plačaš RTV , Če imaš internet ali mobilni telefon plačaš RTV čeprav ne gledaš

Spoštovani,

prejeli smo vašo vlogo za odjavo RTV sprejemnikov, ki ni popolna. Pravilnik o načinu prijavljanja in odjavljanja sprejemnikov ter o načinu plačevanja prispevka za izvajanje dejavnosti Radiotelevizije Slovenija (Uradni list RS št. 60/24) v 14. členu določa:

- (1)Vlogo za začasno odjavo sprejemnikov lahko poda fizična oseba izključno na odjavnem obrazcu, ki je sestavni del tega pravilnika.

- (2) Sprejemniki se lahko odjavijo za največ 12 mesecev, razen če iz priloženih dokazil nedvoumno izhaja drugače.

- (3) Vloga šteje za popolno, če je v celoti izpolnjena, podpisana in so priložena dokazila, ki izkazujejo utemeljenost razloga za odjavo sprejemnikov.

- (4) Če zavezanec biva v družinski skupnosti in je uveljavljen družinski pavšal, morajo resničnost podatkov in izjave na obrazcu s podpisom potrditi tudi drugi polnoletni družinski člani.

- (5) Vlogi za začasno odjavo je treba priložiti potrdilo o prijavljenih osebah na naslovu.

Ker k obrazcu niste priložili dokazil, vas na podlagi drugega odstavka 140. člena v zvezi z drugim odstavkom 139. člena Zakona o splošnem upravnem postopku (Uradni list RS, št. 24/06 – uradno prečiščeno besedilo s spremembami in dopolnitvami) pozivamo, da predložite:

• potrdilo upravne enote iz evidence registriranih vozil, iz katerega izhaja, da v Sloveniji niste lastnik/uporabnik motornega vozila;
  • - potrdilo operaterjev T-2 družba za ustvarjanje, razvoj in trženje elektronskih komunikacij in opreme d.o.o., Telekom Slovenije, d.d. in Telemach, širokopasovne komunikacije, d.o.o., A1 Slovenija, telekomunikacijske storitve, d.d. o tem, da nimate sklenjene pogodbe za storitev televizije in interneta oz. mobilnega prenosa podatkov na nobenem naslovu.
Pozivamo vas, da dokaze dostavite v roku 15 dni od prejema tega poziva. Če dokazov ne boste predložili v navedenem roku, RTV Slovenija odjave ne bo mogla zabeležiti v evidenco.

Lepo vas pozdravljamo.

sodelavka za upravno-pravne zadeve
Služba za obračun RTV-prispevka, RTV Slovenija, Kolodvorska 2, 1550 Ljubljana

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.231
503
113
ko sem jaz gledal kako se jih znebiti, je bilo, da ne smeš imeti nobene pametne naprave (telefon, tablica...) in računalnika.
pa seveda niti radia v avtu...
sedaj gor vidim, da niti mobilnega prenosa ne smeš imeti pri operaterju...

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
218
115
43
Gledam sedaj ta uradni list iz letošnjega julija, s katerim so res spremenili na 12 mesecev. Doslej je bilo dovolj enkrat na 3 leta, s tem pravilnikom so pa zadeve očitno bolj zaostrili, tudi z vidika načina odjave.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.591
468
83
Gledam sedaj ta uradni list iz letošnjega julija, s katerim so res spremenili na 12 mesecev. Doslej je bilo dovolj enkrat na 3 leta, s tem pravilnikom so pa zadeve očitno bolj zaostrili, tudi z vidika načina odjave.
na Alterju še vedno laufa odjava, v živo je pa malo druga pesem ;)

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
218
115
43
Me pa sedaj zanima, kako po novem v praksi poteka pridobivanje potrdil od vseh operaterjev, da nimaš sklenjene pogodbe z njimi. Se bojim, da v praksi to ni tako preprosto... ali?

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
514
72
28
širne planjave Dolenjske
Me pa sedaj zanima, kako po novem v praksi poteka pridobivanje potrdil od vseh operaterjev, da nimaš sklenjene pogodbe z njimi. Se bojim, da v praksi to ni tako preprosto... ali?
Lej, to si je tista oseba (sodelavka za upravno-pravne zadeve) zmislila in to zahteva, kako boš ti prišel do tega, nje ne briga.....če tega ne dostaviš, pač ni popolna vloga......
Skratka, vsak p....n dim/fikus/sončnica si lahko zmisli neka svoja pravila/zahteve, brez zakonske podlage, "kao" poslovna odločitev podjetja.

• Jezen sem
Reactions: Kamele0N

erikson

Guru
25. avg 2007
22.547
6.288
113
Pošlješ mesečni bančni izpisek, na katerem ni nobenega računa operaterjev? Dodaš na UE overjeno izjavo, da nimaš (strošek 3 evre).

Piton

Guru
11. apr 2022
1.769
-143
113
ksz
To bi bil loh en lep primer za kašnga zagnanga odvetnika.
K to, da maš štrom al pa tv al pa mobilc al pa karkoli, nobenga kurca nič ne briga.
Mende smo vseen u nekem tržnem gospodarstvu in plačaš pač tist kar si naroču - tole me spominja na naročnino na svet knjige.....prej se HIV rešiš k teh pijavk
Če so na RTV tok nesposobni, da ne znajo omejit dostopa do vsebin, je njihov problem....

Druga stvar je, če se smatra, da je rtv držvnega pomena, pol ne vidim pointa, da pošiljajo položnice, naj še nekam zatlačjo miljardo pufa u letni proračun pa je.
Itak mamo že usi prodane ledvice, jajca in kurca za min. 50 let naprej.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.823
1.669
113
Iskajoč brata
Povsod je isto...
Letos Hrvaška dodala 8 mesec na položnico. Tudi če te ni na nepremičnini...
Nekje sem prebral zapis v stilu: Katera norost je tako močno zakoreninjena v glavah ljudi, da je to že normalno. Odgovor: Davki... davki, ki jih plačamo za zazidake, parcelo, omaro.... Sedaj še davek na nepremičnine, potem davek na najemnino, na koncu davek na prodajo, ali ekstra dohodek,.....
Pa je nepremičnina samo primer

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N