Ne vem kaj mislis s fursom ker prvic slisim da bi izvajali izterjavo za tretje osebe. Glede policije pa je stvar jasna - ce ne mores dokazati elementa naklepa (da je ze v startu bil namen da ne placa) potem ne gre za goljufijoJaz imam s temi izterjavami prek sodišč slabe izkušnje. Enkrat mi je sicer uspelo, največkrat pa ne, al je osebek firma šel v stečaj, al je pa sodišče tolk glupo in nesposobno, da je za delno plačan račun kupec izjavil da ga ni prejel, sodišče pa ...
Edin kar je sigurno, da prek sodišča boš imel še dodatne stroške.
Mi je pa žal ker se takrat nisem pozanimal, so mi enkrat omenili, da obstaja varianta in da je najlažje in najbolj sigurno izterjavo vršiti preko FURS (davčna), al pa celo prijaviti kazensko ovadbo za namen goljufije in ko dolžniku potrka na vrata policija se marsikdo userje.
Torej oskodovanec mora dokazati, da ni imel namena placat?Ne vem kaj mislis s fursom ker prvic slisim da bi izvajali izterjavo za tretje osebe. Glede policije pa je stvar jasna - ce ne mores dokazati elementa naklepa (da je ze v startu bil namen da ne placa) potem ne gre za goljufijo
Jaj oa kupuje če nima? A ni to namen?Tozilstvo mora dokazat da je bil namen goljufanje. Ne gre za goljufijo ce nekdo ne placa ker mu zmanjka denarja npr