Izrael - Palestina

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Hamasovci srbom ne sežejo do kolen...po umorih
Poglej priponko 73390
Vsi okoli nas so pokveke ane....mi smo pa tanjboljši , v bistvu smo na prvem mestu in menda najhujši pijančki....sovražnikov kot kaže sploh ne rabimo, se bomo sami.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.664
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
F8dDEtAXEAAa65a.jpg

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne rabiš se. Vsi verniki so fanatiki. Čez glavo preveč je, če prilezeš v tujo deželo in potem tam furaš svojo religijo, ki si jo v svoji siromašni oprani glavi privlekel s seboj v deželo kjer jo ne poznajo in nočejo. Seveda vedno ampak res vedno, sledi širjenje in celo vsiljevanje tega sranja. Če ti ne paše živeti brez svoje religije, spokaj od koder si prišel pa se tam klanjaj alahu in ostalim opicam.
Lepo si opisal vso zgodovino osvajanja obeh Amerik in Pacifiških otokov. Samo Alaha zamenjaj s Kristusom, drugo vse drži.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Kaj so počeli moji starši, ti vsevedni bedak? Ničesar, kar bi se morali sramovati, v nasprotju s tvojimi.
Tudi tukaj se kaže določena omejitev, ki jo imamo bodisi na individualni ravni, bodisi kolektivno. On bi se moral sramovati, ja, vendar zgolj iz vidika tvojih etičnih norm (ali pričakovanj). On enostavno ne premore mehanizmov, da bi zaradi navedenega začutil sram. Nismo vsi enaki, zgolj zaradi podobnih YDNA in mtDNA. Še vedno so pridobljena prepričanja močnejša (kar je evidentno iz vsebine te in številnih drugih tém).
No, podobno je z razumevanjem drugih kultur (npr.: arabcev, muslimanov, perzijcev, marsovcev,...). Razmišljamo in (hvala Alter Akbarju) pametujemo iz vidika lastnih norm, z zelo površnim poznavanjem norm, kulture, razlogov in razmišljanja "sovraga"...

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
V komentarjih polno omejenosti. Sicer duhovito, vendar, če bi se želeli malo zresniti, bi lahko kot civilizacija počasi naredili distanco med svastiko, železnim križem in drugimi simboli, ki si jih je tretji rajh izposodil in njihovo predrajhovsko zgodovino in pomenom.

Mi je bil pa hecen ta komentar, le da bi jaz črto potegnil horizontalno in Izrael postavil na mejo z Mehiko...da jim ne bi bilo dolgčas.
1697363676493.png

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Matey in aljoman

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.535
-3.646
113
Lažnivec. Tam so živeli kristjani celi 40 odstotkov njih je bilo,pa so zaradi muslimanov morali oditi iz Svete dežele
Torej? tam so živeli kristjani in muslimani - potem so muslimani kristjane izgnali, da so tam živeli muslimani, Potem pa so se pred 100-timi leti tja začeli naseljevat židje. Če ne veš, židje niso kristjani.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.313
2.947
113
Lublana
Obišči stran
Torej, kot ti razlagas, Hamas bije pravicno vojno, saj je Izrael nastal z naseljevanjem Zidov pred cca 100 leti. Tam so ziveli muslimani..
Ja in ne. Kaj je bilo nekoč nima neke veze. Hamas so čisti Islamski poden in ne počnejo čisto nič pravičnega. Komu pripada tista zemlja tam bdoli mi je pa tudi čisto vseeno. Dol gre za vojno med religijami zabitih ljudi, ki niso vredni živeti. Ne eni ne drugi.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.313
2.947
113
Lublana
Obišči stran
Lepo si opisal vso zgodovino osvajanja obeh Amerik in Pacifiških otokov. Samo Alaha zamenjaj s Kristusom, drugo vse drži.
Seveda sem lepo opisal. Lepo da si dojel, morda boš zdaj celo razumel. Že od nekdaj trrdim, da je priseljevanje in s tem vsiljevanje svoje kulutre in religije popolnoma nedopustno. To velja za čisto vsakega! Obe ameriki sta lep primer kaj se zgodi, če pustiš prišlekom, da živijo na svoj način in se ne želijo prilagoditi življenju in kulturi staroselcev. Kdaj vam bo to kapnilo v vaše zabite betice? Prišleki v evropo nebi smeli živeti na način, kot so živeli v svojih smrdljivih luknjah od koder so prilezli. Ne bi smeli naprej furat svojo zblojeno religijo in nikakor zahtevati kakšnih svojih pravic. Če prideš v Nemčijo postani nemec, če na švedsko postani šved....Če te ne sprejmejo je s tabo nekaj narobe, ne z državo kamor si prilezel.