Izrael - Palestina

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.931
6.004
113
Izraelska vojska pozvala 1,1 milijona prebivalcev severnega dela Gaze k umiku na jug v 24 urah
Izraelcem je jasno, da je logistično to neizvedljivo. Prebivalcem Gaze so dali zgolj navidezno rešitev, da ne bodo izpadli najslabše možno. Čista PR poteza. Grozljivka.
Etnično čiščenje na 'demokratičen' način.

Miljon ljudi cez rusevine naj se v 24 urah stisne k drugemu milijonu ljudi da bi potem bili vsi v polovici Gaze .Še malar ni tega počel.

Če enkrat odidejo, se ne bodo mogli nikoli več vrniti, Izrael bo sever Gaze porušil, zasedel in najbrž po že znanem receptu čez čas začel naseljevati z Judi.
Oz. če odidejo iz Gaze v Egipt ali kamorkoli že (pod pogojem, da bi bilo to sploh mogoče), to pomeni, da so se za zmeraj odrekli še temu preostanku domovine.

btw
Mejni prehodi s Egiptom so stalno raketirani iz strani Izraela.

Poleg tega d*kajo tudi po Libanonu in Siriji (obstreljevanje, raketiranje).
Očitno bi radi razpizdili vse okoliške države.

Sedaj pa si zamislimo, da bi Rusija pozvala prebivalce Kijeva, naj se izselijo (tudi ona zaradi neselektivnega bombardiranja civilnih ciljev). Verjetno bi v tem primeru Rusiji naložili 3647. sankcijo in jo še enkrat izključili iz SWIFT-a (pa tudi, če bi jo morali za kratek čas priklopiti, da jo lahko spet izklopijo).

Zanima me, kdaj začnemo pošiljati orožje in finančno pomoč Palestini, za borbo proti okupatorju.
Kakšna sramota je zahodni svet.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Aja, so bili Palestinci? A zakaj si to sem nasral?
Kameltrajbarji, kamor seveda pašejo Palestinci
pa zakaj? ker so vsi isti, a ne... dddd.
Absolutno so vsi isti, pejdi v kakšno arabsko državo pa ti bojo to sami povedali. Jaz sem jih prav namenoma spraševal kot kaj se počutijo in je bil vedno odogovor, da so sicer državljani te pa te države, ampak so pa predvsem Arabci in muslimani.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kameltrajbarji, kamor seveda pašejo Palestinci

Absolutno so vsi isti, pejdi v kakšno arabsko državo pa ti bojo to sami povedali. Jaz sem jih prav namenoma spraševal kot kaj se počutijo in je bil vedno odogovor, da so sicer državljani te pa te države, ampak so pa predvsem Arabci in muslimani.

a v arabskih državah se počutijo arabce... ja kako si pa to dovolijo??? to so pa res eni kameltrajberji. aja, btw. a amerikanci so potem horstrajberji?

a slovenci v argentini se tudi ne smejo počutit Slovenci al kako je s tem? da vem, če se bom kdaj deportiran, kako morem odgovarjat?

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Izraelcem je jasno, da je logistično to neizvedljivo. Prebivalcem Gaze so dali zgolj navidezno rešitev, da ne bodo izpadli najslabše možno. Čista PR poteza. Grozljivka.
Etnično čiščenje na 'demokratičen' način.

Miljon ljudi cez rusevine naj se v 24 urah stisne k drugemu milijonu ljudi da bi potem bili vsi v polovici Gaze .Še malar ni tega počel.

Če enkrat odidejo, se ne bodo mogli nikoli več vrniti, Izrael bo sever Gaze porušil, zasedel in najbrž po že znanem receptu čez čas začel naseljevati z Judi.
Oz. če odidejo iz Gaze v Egipt ali kamorkoli že (pod pogojem, da bi bilo to sploh mogoče), to pomeni, da so se za zmeraj odrekli še temu preostanku domovine.

btw
Mejni prehodi s Egiptom so stalno raketirani iz strani Izraela.

Poleg tega d*kajo tudi po Libanonu in Siriji (obstreljevanje, raketiranje).
Očitno bi radi razpizdili vse okoliške države.

Sedaj pa si zamislimo, da bi Rusija pozvala prebivalce Kijeva, naj se izselijo (tudi ona zaradi neselektivnega bombardiranja civilnih ciljev). Verjetno bi v tem primeru Rusiji naložili 3647. sankcijo in jo še enkrat izključili iz SWIFT-a (pa tudi, če bi jo morali za kratek čas priklopiti, da jo lahko spet izklopijo).

Zanima me, kdaj začnemo pošiljati orožje in finančno pomoč Palestini, za borbo proti okupatorju.
Kakšna sramota je zahodni svet.
Ps legitimno izvoljena vlada Hamas, je začela po mednarodnem pravu. Pa da bi jih vsaj obvestili, prileteli poklali in vzeli za talce...

Zakaj imaš dvojne vatle?
Govorimo o vladi Gaze z večinsko podporo Palestincev?

Obenem pa so Iranci in ostali kameltrajberji hujskali, skandrirali pri posnetkih napada...
Serjejo pa še po EU, Francija in Nemčija že prepovedale shode...

Ko cigota udariš na isti način, pol pa je to mednarodni zločin...
nehej prosim te....

Točno so vedeli kaj bo.... in to bodo dobili.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
a v arabskih državah se počutijo arabce... ja kako si pa to dovolijo??? to so pa res eni kameltrajberji. aja, btw. a amerikanci so potem horstrajberji?

a slovenci v argentini se tudi ne smejo počutit Slovenci al kako je s tem? da vem, če se bom kdaj deportiran, kako morem odgovarjat?
ti si trdil (tako sem prebral poskus sarkazma), da niso vsi isti

jaz ti samo povem, da so vsi isti in sami zase so mnenja, da so VSI ISTI

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
498
51
28
Slovenija
Arabci in Judje so semitski narod. Oboji imajo enako zgodovino in tudi njihova vera ima skupen izvor. Tudi Judje so bili nomadski narod, ki je živel v šotorih. Že v Stari zavezi piše, da so bili prvi biblijski očaki po poklicu večinoma izdelovalci šotorov in ribiči. Hebrejščina in arabščina sta sorodna jezika. Smešno mi je, ko neumni novinarji pišejo, da se po svetu širi antisemitsko gibanje, potem pa kažejo proteste Arabcev proti Izraelu, torej enega semitskega naroda proti drugemu. Butalci pač. :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Arabci in Judje so semitski narod. Oboji imajo enako zgodovino in tudi vera ima skupen izvor. Tudi hebrejščina in arabščina sta sorodna jezika. Smešno mi je, ko neumni novinarji pišejo, da se po svetu širi antisemitsko gibanje, potem pa kažejo proteste Arabcev proti Izraelu, torej enega semitskega naroda proti drugemu. Butalci pač. :bonk:
No pa sej vidiš, da se razumejo in vejo kako en z drugim...
Zakaj pol tuliš....

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

mistique

Guru
16. jun 2009
14.036
1.841
113
Emona / Carnium
ti si trdil (tako sem prebral poskus sarkazma), da niso vsi isti

jaz ti samo povem, da so vsi isti in sami zase so mnenja, da so VSI ISTI
Kaj to sploh pomeni vsi so isti? Kot so nam kitajci? Vsi isti, dokler ne piše spodaj Brusli? Ali vsi podpirajo način borbe za lastno zemljo, državo?
Ker jaz res ne ločim Judov od Arabcev...tko k gledam poročila pa to. Pa na Čopovi tut ne.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.931
6.004
113
Predlagam da greste vsi genocidnezi v Izrael (če že nočete k Banderovcem), za kanonfuter v idf boste dobri.

In bo končno normalna debata na alterju.

• Haha
Reactions: trance0