Izrael - Palestina

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Glavno da maš ti šiptar podlago. Najprej so jim angleži kej dal, nato pa židi, sami niso sproducirali nič
Pa ta ni vidu tega brazilca od bliz in filozofira. Pusti ga no... Me zanima tema o njegovem dokumentarcu ko mu na vrat primitvc postav nož in se dere....
pa to so mamini sinčki...

Ampak točno je scenarij tak... najprej so tile naši hamasovci opravičeval pokole in jih dajal v nek kontekst stinjeni ob rob...
Zdej pa tulijo z konvenkcijami in nekim mednarodnim normamo in pravom...

Naši mavrični angelčki, polni sočutja, ki jih vznemirja drugačnost, kef je potem IN...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in map

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Pa ta ni vidu tega brazilca od bliz in filozofira. Pusti ga no... Me zanima tema o njegovem dokumentarcu ko mu na vrat primitvc postav nož in se dere....
pa to so mamini sinčki...

Ampak točno je scenarij tak... najprej so tile naši hamasovci opravičeval pokole in jih dajal v nek kontekst stinjeni ob rob...
Zdej pa tulijo z konvenkcijami in nekim mednarodnim normamo in pravom...

Naši mavrični angelčki, polni sočutja, ki jih vznemirja drugačnost, kef je potem IN...

ce bi ti kdaj zamudil priloznost za oglasanje, ti ne bo noben zameril, ne skrbi.

naselbine... ze kaj vemo?

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Z vojnami so začeli leta 1948, ko jim ni bila všeč odločitev ZN. Izgubili so tisto vojno in vse druge, ki so jih začeli s svojimi sosedi. Skupaj z zemljo.

torej... niso soglasali z nacrti ZN. In ker so bili eno muslimansko pleme, so jih pac ignoriral. dejstvo.

posledice so znane. a oni nimajo pravice do obrambe?

sicer, pa, zakaj ZN stalno protestirajo proti naselbinam. le zakaj, ce je vse izraelsko?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
očitno ti ne veš, so in bodo...
ps
še več jih bo zdaj...

Sej ste limal zemljevide....., a nisi prečital?

:valjamse:

ps še vedno bodo nucal vodo ki jo destilirajo Izraelci in štrom, ki jo proizvedejo Izraelske elektrarne...
ker un nč ne zna!

ja povej ze, kaj je namen naselbin? kaj si taka prpa.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
torej... niso soglasali z nacrti ZN. In ker so bili eno muslimansko pleme, so jih pac ignoriral. dejstvo.

sicer, pa, zakaj ZN stalno protestirajo proti naselbinam. le zakaj, ce je vse izraelsko?
Sej zdej se branijo......
ps bolj ali manj napadejo...
pol pa cvilijo...

pa zato je tak halo tukaj

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Kot rečeno, imeli so priliko za nekaj, zdaj ne bojo imeli nikdar več nič.

Realnost bo tudi ZN dohitela.

Seveda! Imajo pa dolžnost požret posledice. Do tega dela še niso prišli.

• Všeč mi je
Reactions: optiplex

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kot rečeno, imeli so priliko za nekaj, zdaj ne bojo imeli nikdar več nič.

Realnost bo tudi ZN dohitela.

Seveda! Imajo pa dolžnost požret posledice. Do tega dela še niso prišli.

aja, zdej vi ze vec veste kot ZN. dobr pol, to je pa pol vrhunec svetovne politke, nad ZN. S takimo pa res nimam jest kaj debatirat.

• Haha
Reactions: aljoman

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
aja, zdej vi ze vec veste kot ZN. dobr pol, to je pa pol vrhunec svetovne politke, nad ZN. S takimo pa res nimam jest kaj debatirat.
ZN nima itak več veljave, vse članice, ki jim kej ne paše dajo veto. To je že miljonkrat povedano.....
Z svet, ki je nam blizu razume Izrael in ga podpira...

Ti ki žviš klele bi reku si za v pleme... pa kdo ti brani, da boš srečen.

• Všeč mi je
Reactions: endvatri

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
sej ti tud ves, sam nimas jajc napisat. ker tisti tvoji so oh in sploh nic krivi in najvecji revezi, ker jih teroristi maltretirajo.
počaki no, sej rešujejo problem....
šele par dni je voda zaprta. Poglej rusko specialno operacijo, tako dolgo sigurno ne bo trajalo...

Izrael ima vse pod kontrolo, ne skrbi... Zakaj te tako skrbi za Izrael. Res da so bili v štartu leseni. Ampak sedaj so šele začeli z reševanjem problematike.
Malo potrplenja...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ZN nima itak več veljave, vse članice, ki jim kej ne paše dajo veto. To je že miljonkrat povedano.....
Z svet, ki je nam blizu razume Izrael in ga podpira...

Ti ki žviš klele bi reku si za v pleme... pa kdo ti brani, da boš srečen.

Je zahodni svet tudi meni blizu, ne skrbi.

na zivce mi gre pa hinavscina zahodnega sveta v tem konfliktu.

ti navijas za zide, ker so na drugi strani muslimani, in navijas za ua, ker so na drugi strani komunisti rusi. vseeno ti je, kaj je vzrok, celo nimas jajc, da ga priznas.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.879
-1.353
63
Kot vsi musliči tam dol. Pasli kamele, ena lepinja na kamnu pečena in 2 litra vode na dan. Sem že v tej temi napisal. Storilnost 0. Ko so židi pršli so komaj zrihtal vse za kmetovanje, namakanje infrastruktura itd. Še danes bi bli tam kot so bli da ni blo židov. Čisto neproduktivni. Kot naši cigoti
No pa si prišel do srža problema. Ko ni bilo židov dol, je bil mir.