Izrael - Palestina

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

veš tako si napisal, kot tisti, ki napišejo, nisem rasist ali nacionalist ampak črnuhe nimajo kaj početi pri nas. Kaj se nekaj opravičujete, če tako razmišljate? Pač ste/smo kakršni pač ste/smo. Ampak mnogi imate stalno potrebo se nekaj pretvarjati

se opravicujem, sem zdele se enkrat prebral, pa so me locila malo zmedla, sem narobe razumel.

sorry!

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.928
6.001
113
Taisti Netanjahu:

V davnih časih do sredine 90-tih je res izgledalo, da bodo Palestinci in Izraelci mirno sobivali na tem prostoru, to je v Gazi in na Zahodnem bregu Jordana. Vsi so se držali sporazuma iz Osla (Rabin, Peres, Arafat) in določena ozemlja so prihaja v roke Palestincev (Jeriho, Betlehem,...). Skratka izgledalo je res idilično.

Toda v Izraelu je bila ena manjša opozicijska skupina Likud, ki jo je vodil Bibi Netanjahu in je je predstavljala najbolj militanten del Izraelcev, pretežno ilegalnih naseljencev na Zahodnem bregu. Seveda so imeli tudi Palestinci dvoje gorečneže, Hamas.

Po atentatu verskega gorečneža na Rabina leta 1995 so se pa stvari spremenile, v Izraelu je postal dominanten Netanjahu, ki je ustavil izvajanje sporazuma iz Osla. Na Zahodnem bregu, ki bi naj postal Palestinska država so začeli načrtno naseljevati naseljence, iz nekdanjih 50.000 je število naraslo na 700.000. Seveda so pobrali najboljšo zemlo Palestinskim kmetom, živijo pa v utrdbah, nemalokrat podobnim srednjeveškim burgom na hribih. Iz mojih lastnih izkušenj pa lahko povem, da je potovanje vseld teh naselbin po Zahodnem bregu dokaj zamuden posel, poln nenavadnih ovinkov da ne prečkaš izraelske meje.....

Podobno kot v izraelu je tudi na Palestinski strani po letu 2007 prevzel oblast bojeviti ancionalistični Hamas. In sedaj smo pač tam, kjer smo. 5 miljonov ljudi je stisnjenih v geto ali taborišče (2,2 M) ali pa na nerodovitnih tleh Zahodnega brega (3,8M). Obojim pa streže po življenju Izvoljeno ljudstvo.

Lahko se samo pripravimo, da kot posledica neizvajanja sklenjenih sporazumov vsaj s tiho podporo EU, pričakamo množičen eksodus teh 5 miljonov. No obstaja pa še ena preprostejša rešitev, kakršna se je nekoč neuspešno izvajala nad Izvoljenim ljudstvom.
Ultra desničar Netanjahu in Hamas

Anyone who wants to thwart the establishment of a Palestinian state has to support bolstering Hamas and transferring money to Hamas,” Netanyahu told his Likud party’s Knesset members in March 2019. “This is part of our strategy"

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.524
-3.616
113
Mirsi govorimo, o tem da jih podpirajo in navijajo zanje, u bistvu bi jih pa potamanili...
a boš sedaj razumel napisano....
Aha zdej razumem. Torej je isto kot z našimi ukrofili, ki navijajo za ukrajince, v bistvu pa z pošiljanjem orožja ustvarjajo pogoje, da se tam pobijajo med sabo, s prepovedmi pogajanj samo podaljšujejo vojno, tako da je ukrajincev od takrat, ko so že sklenili mirovni sporazum, pa ga je zahod zminiral, že pol miljona manj.
In še jih bomo podpirali - do zadnjega ukrajinca.

map

Guru
6. jul 2008
7.857
1.963
113
najrajš na babi
no, to ni odgovor na vprasanje.

povej, kej dozivljajo?

sem ugotovil, da ste vsi taki frajerji, da noben noce priznat, da ga tud zidi serjejo, in da so oboji krivi za vse tole.

optiplex se vedno ni odgovoril, kaj je namen naselbin. a mogoce ti ves?
Napajo se z mednarodno pomočjo in lenuharijo, ter 25 ur na dan na pizdarije mislijo. Nekako tako kot naši cigani. Izjema je tistih 17.000 od 2,5 miljona ki so dejansko delali in to v Izraelu. Aja pa otroke znajo štancat, tako kot naši cigani

• Haha
Reactions: msenjur

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Aha zdej razumem. Torej je isto kot z našimi ukrofili, ki navijajo za ukrajince, v bistvu pa z pošiljanjem orožja ustvarjajo pogoje, da se tam pobijajo med sabo, s prepovedmi pogajanj samo podaljšujejo vojno, tako da je ukrajincev od takrat, ko so že sklenili mirovni sporazum, pa ga je zahod zminiral, že pol miljona manj.
In še jih bomo podpirali - do zadnjega ukrajinca.
Spet skačeš v Ukrajinio. Ukrajinc se bo boril dokler bo sam hotel in ne ko bo teb všeč. Tudi Čečeni so se, pa so po mednarodnem pravu tvoji omiljeni stovkl in pobil vse kar leze, nastavil marionetno vlado.

Rusi takoj lahko končajo konflikt, ker jim ne gre prav dobro na terenu, glede nato, da so to svojo avanturo opisali kot specialno operacijo. Dejansko pa so mislili, da ker so tako hudi, bo tako kot na Krimu. Če bi pa Ukrajina poslušala ZDA, pa bi danes že blo rešeno, jebiga norca so se delali, saj nas Rusi ne bodo napadli in so vaje le vaje ter paranoja Gringosov..

To plačujejo še danes. Ampak upajmo na najboljše. Mogoč ko dobijo malo bolj podobno orožje kot Izrael, bo lažje.
se strinjaš...

Srbom pa svetujem, da naj ne poslušajo preveč svojih "bratov", ker fehtajo v EU za sredstva, vojaško pa hitro roke dvignejo, samo da iz Jadrana prileti par raketic...
Zadnja eksibicija pa je na meji burlenske še bolj pa odziv Vučiča. Sicer ga je že lastni folk naštudiral in mu povedal da njegov radikalizem samo prinaša neuspeh za neuspehom...

ps, da se razumemo, sem mnenja da je ameriška največja napaka Kosovo. Ampak sranje je prišlo do faze, ko se je razpletlo kot se je.
Sam ne mi ti o mednarodnem pravu, ko zagovarjaš kmera, ki je pravkar zaprl nobelovca za mir, ker je govoril proti volji vašega Carja...

tukaj si pa smešen in videt dokaj obupan.

map

Guru
6. jul 2008
7.857
1.963
113
najrajš na babi
75? Kaj so pa pred tem počel, da so preživel? In pred časom ko ni bilo židov tam.
Kot vsi musliči tam dol. Pasli kamele, ena lepinja na kamnu pečena in 2 litra vode na dan. Sem že v tej temi napisal. Storilnost 0. Ko so židi pršli so komaj zrihtal vse za kmetovanje, namakanje infrastruktura itd. Še danes bi bli tam kot so bli da ni blo židov. Čisto neproduktivni. Kot naši cigoti