Nacionalna pripadnost in zavest je sicer precej moderen izum (19. stoletje), prej so bile pa bolj verske in druge ločnice povod za genocidnostha, zanimivo! kje bi bili mi, ce bi se sli takole?
Zato pa smo mi majhni preživeli...
Nacionalna pripadnost in zavest je sicer precej moderen izum (19. stoletje), prej so bile pa bolj verske in druge ločnice povod za genocidnostha, zanimivo! kje bi bili mi, ce bi se sli takole?
Ja, tudi jaz sem slišal veliko takšnih zgodb.Na Pohorju so jim v mrtvi sezoni oddajali apartmaje - več škode kot koristi! Čistilke so jokale kakšne svinje so - vsi drugi okoli njih pa ničvredni psi!
pa spet se pobijejo med sabo, te države so z razlogom problematične, ko ti begunci hodijo.Nisem veren, pa vseeno vem, da se Bog sramuje Izraelcev kot tudi Palestincev. Prebral ogromno zgodovine in hotel priti do nekega zaključka glede Izrael-Palestina. Moj zaključek je bil, da si noben ne zasluži tiste zemlje in je treba vse izselit. Tudi kristjane. Bi lahko imeli tisti del Zemlje kot skladišče in party prostor. Mogoče naredimo tam prvo mednarodno "državo". Tja začasno damo begunce iz kakšne vojne, mnogo idej.
To pises bolj za hamas kot palestince na splosno.Mogoče tudi občutek vara in nam mediji servirajo samo eno stran, to ne vem, se nisem nikoli zanimal, ampak palestina in palestinci so predstavljeni kot krvoločneži, kar precej posnetkov se vidi, kako zmaličijo trupla izraelcev, tudi ta nedavni dogodek na partyju na meji je še en tak dogodek, ki skoraj svodi že v stereotip palestinca. Pa je res? Mogoče. Mogoče so tudi Izraelci enaki, ampak ne vem, vidimo pa kot Izraelce neke bolj taktične osebke, z bolj "znanstvenim" pristopom do situacije. Se mi pa vse skupaj ne zdi niti malo podobno s situacijo UKR vs RU, kot nekateri tu želite prikazati.
Je res, ampak hamas je palestinska zadevščina... So pa izrodki, vsaj sodeč po videnem. Verjamem, da so do tega prišli po letih zatiranja ipd, ampak v takšni luči kot se zdaj kažejo, so padli na nizek nivo, od koder verjetno ni več vrnitve.To pises bolj za hamas kot palestince na splosno.
No pac, preveckrat potegnemo kr neke vzporednice na cel narod.Je res, ampak hamas je palestinska zadevščina... So pa izrodki, vsaj sodeč po videnem. Verjamem, da so do tega prišli po letih zatiranja ipd, ampak v takšni luči kot se zdaj kažejo, so padli na nizek nivo, od koder verjetno ni več vrnitve.
Jaz se niti ne čudim, da je to tako.No pac, preveckrat potegnemo kr neke vzporednice na cel narod.
Tako je sodelovanje z njimi....Avstrija in Nemčija zaradi nasilja ustavljata razvojno sodelovanje s Palestinci
zatiskanje oči pred realnostjo, ki prihaja za Palestince, se je začelo
Kje pa smo mi?ha, zanimivo! kje bi bili mi, ce bi se sli takole?
Z vso silo hoče z nami primerjat....Kje pa smo mi?
Plus politična kriza v Izraelu.....idealno za poenotit narod in da nehajo protestirat proti vladajočim...Nekaj v tej zgodbi ne štima...izrael je najbolj varovana država na svetu. V konfliktu so nonstop in so na to nonstop pripravljeni. Oboroženi so do zob, imajo vse možne sisteme, da se obvarujejo pred tem kaj se je recimo zdaj zgodilo.
V preteklosti smo videli neštetokrat, kako iron dome leteče petarde sklati dol brez najmanjšega problema.
Zdaj pa se palestinci zapeljejo čez mejo kot da gredo na izlet, na izrael prileti nekaj tisoč raket, ki zadanejo svoje cilje. Wtf? False flag, da imajo opravičilo za final solution...zasesti vsa preostala ozemlja?
Seveda, ker je to pac najlazje.Jaz se niti ne čudim, da je to tako.