Izrael - Palestina

javr

Guru
6. dec 2011
1.931
1.147
113
ob ustanovitvi Izraela 1948 je bilo Palestincev 700.000? Po 75 letih zatiranja jih je pa 4 milijone?
in kje je Izrael lociran , geografsko gledano, oz. zakaj v športih nastopa v evropskih prvenstvih?

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in optiplex

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
ja, ampak katerega leta bi še lahko šlo po drugi poti? Kdaj je imela Palestina nazadnje še kakšen vpliv v svetu? Kdo bo rekel Izraelu, da naj neha postavljat naselja? Židom itak paše, da so palestinci razcepljeni. Tako izpadejo v svetu kot še eni muslimanski teroristi, ki pobijajo žide.

Vglavnem, pod črto, tukaj je Izrael usran. Hamas in vse ostalo pa je le posledica njihovega stalnega drkanja.

Ker ima vsaka palca dva konca, bi rekel, da je problem tudi s palestinci, ne samo izraelci. To kar pa zadnje čase dogaja in delajo palestinci, pa je že onkraj meje sprejemljivega obnašanja. Pa ne da bi zagovarajal sedaj izraelce, ampak so poalestinci tudi sami krivi za svoje stanje.

• Všeč mi je
Reactions: optiplex in Pepe

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.115
10.968
113
kod Džej-Zija
Žal ne prihajajo samo tako, ampak tudi "v miru".
Saj veš, postaviš nekaj ilegalnih naselji, čez čas pa si prisvojiš ozemlje, izženeš palestince in zadevo legaliziraš.
Absolutno drži. In je popolna svinjarija, kar Izrael počne. Ampak z akcijami, kot je tale Hamasova, pa Hamas dejansko legitimizira izraelsko obnašanje. V smislu, to so živali brez vseh zadržkov, to bi naredili vsem (ker tudi so na trance festivalu), nočete, da kaj takega doleti tudi vas. Torej ni izbire, kot da jih potamanimo. Kot je opti napisal, najebala bo pa raja, vodstvo Hamasa bo že spizdilo v prijateljske države.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.732
113
In kdo po ulicah skače in se dere alah akbar?
Jaz jih ne vidim, sem pa pred dvemi meseci sredi Francoskih alp videl res velike skupine ortodoksnih francoskih židov, ki jih z lahkoto primerjam z alah akbarovci.

Kakorkoli, jaz sem srečen če ne srečujem ne enih ne drugih - na "domačem dvorišču".

PS: živim zraven enega od nastanitvenih centrov za begunce, pa nimam prav nobenih težav z njimi. Ko se štihajo se med sabo zaradi bab in to je to.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
problem je, da STALNO izgubljajo ozemlje. Vsak dan, mesec, leto. Pa ni bilo nobene vojne. Kdo jih je spravil v bedo? Tole kar sedaj gledamo je samo posledica več desetletne okupacije. Pač se jim je spimpal. Upravičeno.

Poglej si kakšen film kako jih Izrael drka in jim odvzema ozemlje... jih je kar nekaj. Ampak svet pač gleda stran, ker se to dogaja muslimanom in ker so židi revčki in bogi že od leta 45'. Skor jim je Hitler naredil uslugo, da jih je spremenil v mučenike. Sami so pa postali on.

Da pa kamelarji napadajo, ves čas, in to izključno civilne cilje pa nočeš videt?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Ker ima vsaka palca dva konca, bi rekel, da je problem tudi s palestinci, ne samo izraelci. To kar pa zadnje čase dogaja in delajo palestinci, pa je že onkraj meje sprejemljivega obnašanja. Pa ne da bi zagovarajal sedaj izraelce, ampak so poalestinci tudi sami krivi za svoje stanje.
Jest bi težko rekel, da je tam ves folk kriv, kriv pa je Hamas in Iran! Obični folk žre najprej od Hamsa pol pa še Izraela posledično.
Sam drgač se ne da....

Če Iran tako sovraži Izrael kot pravijo, pa naj ga napade, ne pa da svojo bolano ideologijo uresničujejo na Palestinskem ljudstvu.
Brezveze vse skupaj.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.115
10.968
113
kod Džej-Zija
BTW, ena največjih svinjarij je, da Hamas navadno ljudstvo, najraje ženske in otroke, uporablja kot človeški ščit. Jih Izraelci zraketirajo, potem pa hamasovska propaganda joka o civilnih žrtvah. Ki jih ne bi bilo, če ne bi ti prasci zlorabljali lastnega ljudstva. Hamasu gre izključno za lastno rit in za lasten obstoj, za Palestino in folk jim popolnoma dol visi. Ko jim začne padati podpora, naredijo svinjarijo tipa tega vikenda, Izraelci udarijo nazaj, propaganda zalaufa in podpora oboroženemu boju je spet krepko na 50 %. Enostavno, ne? To je tisti začaran krog, iz katerega Palestinci ne morejo in ki jih drži v bedi.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
ja, ampak katerega leta bi še lahko šlo po drugi poti? Kdaj je imela Palestina nazadnje še kakšen vpliv v svetu? Kdo bo rekel Izraelu, da naj neha postavljat naselja? Židom itak paše, da so palestinci razcepljeni. Tako izpadejo v svetu kot še eni muslimanski teroristi, ki pobijajo žide.

Vglavnem, pod črto, tukaj je Izrael usran. Hamas in vse ostalo pa je le posledica njihovega stalnega drkanja.
Vpliva nimajo zaradi obnašanja in Hamasa ter bolane ideologije... Vpliva ne morš imeti če nimaš notranjega skupnega stališča, če imaš dve frakciji, ki sta v vojni...........

Kaj židom paše je nepomembno..
So pa Hamas teroristi in uporabljajo vso taktiko, so jo pokazali vsem svetu še enkrat.

Izrael ima samo zeleno luč.. .in čisto nič drugega ni. Tisti, pravi plejerji pa bi morali biti sedaj v Gazi....
Ampak tukaj se pa hec neha.... iz naslonjača bodo gledali.

Izrael se je u bistvu opral, lejte ves čas vam govorimo s'čim imamo opravka. To so živali...
jebiga tko je izpadl....

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
BTW, ena največjih svinjarij je, da Hamas navadno ljudstvo, najraje ženske in otroke, uporablja kot človeški ščit. Jih Izraelci zraketirajo, potem pa hamasovska propaganda joka o civilnih žrtvah. Ki jih ne bi bilo, če ne bi ti prasci zlorabljali lastnega ljudstva. Hamasu gre izključno za lastno rit in za lasten obstoj, za Palestino in folk jim popolnoma dol visi. Ko jim začne padati podpora, naredijo svinjarijo tipa tega vikenda, Izraelci udarijo nazaj, propaganda zalaufa in podpora oboroženemu boju je spet krepko na 50 %. Enostavno, ne? To je tisti začaran krog, iz katerega Palestinci ne morejo in ki jih drži v bedi.
Pa to govorim ves čas.
Še enkrat glavni krivec pa je Iran. V tej in drugih regijah dela pizdarije. Rezultat pa je veliko pobitih muslimanov...

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
problem je, da STALNO izgubljajo ozemlje. Vsak dan, mesec, leto. Pa ni bilo nobene vojne. Kdo jih je spravil v bedo? Tole kar sedaj gledamo je samo posledica več desetletne okupacije. Pač se jim je spimpal. Upravičeno.
Nič ni upravičeno. Ozemlje so zgubili, ko so iskali napačne zaveznike. Izrael je država, Palestinci pa živijo še v plemenski ureditvi. Zato so lahko tukaj v bistvu naredili novo državo. Ker pač nikjer na svetu ni trajne države, ki bi bila sestavljena iz bolj ali manj nepovezanih plemen. Žal so, ko so se stvari sprejemale, politično in še kako zaostali za nekaj stoletij. Od takrat pa tudi niso bistveno napredovali, sploh pa ne s pomočjo svojih "zaveznikov", ki sami nimajo jajc, da bi se spravili na Izrael, čeprav bi ga radi porinili v sredozemsko morje. Napredovali so kvečjemu s pomočjo Izraela, čeprav ga ne marajo. Ne more pa jim Izrael dati ne vem kake avtonomije in jih pustiti pri miru, ker enostavno niso sposobni imeti nacionalne države.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Izrael je največ ozemlja pridobil ravno zaradi palestinskih zaveznikov. Vse vojne z Izraelom so izgubili in zavozili. Račun je pa okupacija.

• Všeč mi je
Reactions: optiplex in Gavran

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Nič ni upravičeno. Ozemlje so zgubili, ko so iskali napačne zaveznike. Izrael je država, Palestinci pa živijo še v plemenski ureditvi. Zato so lahko tukaj v bistvu naredili novo državo. Ker pač nikjer na svetu ni trajne države, ki bi bila sestavljena iz bolj ali manj nepovezanih plemen. Žal so, ko so se stvari sprejemale, politično in še kako zaostali za nekaj stoletij. Od takrat pa tudi niso bistveno napredovali, sploh pa ne s pomočjo svojih "zaveznikov", ki sami nimajo jajc, da bi se spravili na Izrael, čeprav bi ga radi porinili v sredozemsko morje. Napredovali so kvečjemu s pomočjo Izraela, čeprav ga ne marajo. Ne more pa jim Izrael dati ne vem kake avtonomije in jih pustiti pri miru, ker enostavno niso sposobni imeti nacionalne države.

ja, vse je res. Ampak to je vse posledica.

Od kje sploh izraelu pravica, da jim oni dajejo kakršnokoli avtonomijo? Ja, pohodili jih bojo, tako kot so drugi Indijance, Aborigine, pa še koga.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113

Another video of an IDF veteran appeared online, telling about his experience of serving in the Israeli army and about the massacre in a Palestinian village:
- One of the soldiers raped a 16-year-old girl *laughs*.
"He put the Palestinians in a cage and killed them.
- If I saw schoolchildren with their hands up, I killed them.
- We did not take prisoners and shot the surrendered Palestinians.
Some animals have made other animals out of people, so there is nothing surprising in the atrocities of the Arabs. At one time, the Jews staged a genocide of the population of Palestine.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Jaz jih ne vidim, sem pa pred dvemi meseci sredi Francoskih alp videl res velike skupine ortodoksnih francoskih židov, ki jih z lahkoto primerjam z alah akbarovci.
Sploh ne rabiš ortodoksnih.
S povprečnim arabcem se lažje kaj zmeniš(čeprav so kar fejst posebni), kot s povprečnim židom.(ortodoksni so pa oboji totalni kreteni, o tem sploh ni debate)
Ok, palestince težko vtaknem v primerjavo, ker nekako ni kaj dosti palestinskih turistov.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.115
10.968
113
kod Džej-Zija
Sploh ne rabiš ortodoksnih.
S povprečnim arabcem se lažje kaj zmeniš(čeprav so kar fejst posebni), kot s povprečnim židom.(ortodoksni so pa oboji totalni kreteni, o tem sploh ni debate)
Ok, palestince težko vtaknem v primerjavo, ker nekako ni kaj dosti palestinskih turistov.
Ena znanka je pravila, ko je delala na Brniku v rentacarju, da ko je bil napovedan avion Židov, so poslovalnico najraje zaprli. Če ni bilo rezervacij vnaprej.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.115
10.968
113
kod Džej-Zija
Ta znanka je pravila, da je enkrat od njih dobila nazaj tako usran avto znotraj, kot bi ga načrtno nalašč osvinjali. Se ni hotela notri vsest, so ga morali najprej fantje na globinsko čiščenje odpeljat.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj