Enkratna kazen. V primerjavi s kako odškodnino zanemarljivo nizka. Sicer pa lahko rečeš, da ti je ob pogledu na nesrečo ratalo slabo in nisi bil sposoben pomagat.Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Sej jo baje tud če mu ne pomagaš?
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Izpit lahko delaš tudi pri Rdečem križu Ljubljana:
Izpit prve pomoči za voznike motornih vozil
Naslednji termin je v sredo (24. januar 2008).
Tukaj sem jaz delal prvo pomoc, in je taka bedarija za crknit. 6 komadov sedi za eno mizo itak vsi prepisujemo. Potem pa nas vseh 50 dobi isti poseg za pokazat.Uglavnem, naredis z lahkoto.
LP
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Poznam človeka ki je dobesedno konstantno na cesti, že več kot desetletje ker je njegov poklic in služba tako specifična da se pač mora vozakat naokoli, tako po slo kot po celi evropi po dogem in počez.
Ker je dobra duša se ustavi ob vsaki prometni nesreči in pomaga, v 10 letih je bil 7 krat na sodišču, 3x pa celo skasiral neko kazen, kljub temu da je bil ključni faktor za pomoč ravno on.
Zdaj pa si misli.
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Tukaj sem jaz delal prvo pomoc, in je taka bedarija za crknit. 6 komadov sedi za eno mizo itak vsi prepisujemo. Potem pa nas vseh 50 dobi isti poseg za pokazat.Uglavnem, naredis z lahkoto.
LP
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ja moras imeti koncano solo da se ti prizna.
JAz sem bil konec 3jega pomojem.
Če pomagaš in zaj..., kazensko sicer ne odgovarjaš, ampak civilno te pa lahko veselo tožijo ...Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Poznam človeka ki je dobesedno konstantno na cesti, že več kot desetletje ker je njegov poklic in služba tako specifična da se pač mora vozakat naokoli, tako po slo kot po celi evropi po dogem in počez.
Ker je dobra duša se ustavi ob vsaki prometni nesreči in pomaga, v 10 letih je bil 7 krat na sodišču, 3x pa celo skasiral neko kazen, kljub temu da je bil ključni faktor za pomoč ravno on.
Zdaj pa si misli.
Jaz pa tega skoraj ne verjamem. No ja, ne da skoraj ne verjamem, ampak sploh ne verjamem.
A to ti je on osebno povedal a je slo cez 20 ust pred teboj?
LP
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz pa tega skoraj ne verjamem. No ja, ne da skoraj ne verjamem, ampak sploh ne verjamem.
LP
Citat:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
LP
prva in edina usta, starejši možakar, oče moje prijateljice.
Sicer se niti ne čudim, čudim se njemu da ob svojem delu sploh še sposoben vsega in ne popusti.
Po drugi strani pa se čudim "rulji" kako je posrana ko gre zares. O primerih raje nebi pisal ker mi je slabo ko pomislim na "slovensko" sebičnost.
PS: ni bil 7x tožen na sodišcu, ampak je bil 7x pozvan in zaslišan, večinoma kot glavni kriminalec kljub temu da je reševal življenja.