Izpit, kaj je to ???????

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Kot sem ze parkrat na suxu napisal, pa zdaj se tu...ce se ze gremo omejevanje, naj bo na razmerje moc/masa vozila! V nasprotnem primeru padejo recimo kak Swift GTi in Vectra dti v isti razred.
smirk-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ksz

pred mesecem, sem stal v podobni koloni, na štajerskem delu AC. Spredaj se je spickalo 5 al 6 avtov, ksreči nic hujsega. Lepo smo stali na obeh pasovih... Kolona ze bila dolga, nakar vidim lucke zelo dalec, prihaja policaj. Bil je se zadaj ene 200 metrov (ocena), takoj sem zapeljal skrajno levo (bil sem na prehitevalnem) tik ob ograjo. In zanimivo, kljub mojemu očitnem manevru da se kao umikam in delam plac interventem vozilu, se ni noben postavil na skrajen robove. Ko pri butlih... Ko je policaj bil direktno za njimi, ko je skoraj zivcenga fasal, se je folk zacel umikat. Ne mors verjet, ce ne vidis.

Policaj bi se v takih primerih lahko zaletavali brez odškodniskih posledic, pa bi bilo več reda.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
ksz

pred mesecem, sem stal v podobni koloni, na štajerskem delu AC. Spredaj se je spickalo 5 al 6 avtov, ksreči nic hujsega. Lepo smo stali na obeh pasovih... Kolona ze bila dolga, nakar vidim lucke zelo dalec, prihaja policaj. Bil je se zadaj ene 200 metrov (ocena), takoj sem zapeljal skrajno levo (bil sem na prehitevalnem) tik ob ograjo. In zanimivo, kljub mojemu očitnem manevru da se kao umikam in delam plac interventem vozilu, se ni noben postavil na skrajen robove. Ko pri butlih... Ko je policaj bil direktno za njimi, ko je skoraj zivcenga fasal, se je folk zacel umikat. Ne mors verjet, ce ne vidis.

Policaj bi se v takih primerih lahko zaletavali brez odškodniskih posledic, pa bi bilo več reda.

šleparja z desko nabavit pa samo gremo, pa še škodo na deski kasirat od "junakov"

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Mah, to je totalno sranje s tem, da se v koloni kam prebije avtomobil (tudi policijski). Vsaj moje izkušnje so, da je folku važen samo avto, bog ne daj, da bi zapeljali s ceste in tako sprostili cesto.
[censored], najbolj na k... mi pa gre, ko ti to narediš, potem te pa slovenske svinje ne spustijo več v kolono
stupid-1.gif
Da jim je... vse po vrsti.

To bi morali s helikopterja policisti snemat, pa samo položnice domov pošiljat. Me zanima, kolikokrat bi potem to še naredili.

Da ne govorimo o AC, ko je odstavni pas prost. Najprej je dejansko prost, potem se pa najde [censored], ki ga seveda izkoristi in od takrat naprej smo zaključili. Se vsujejo za njim še ostali kurčiči. Nakar se nekje spredaj najde še en kurčič, ki mu gre to na jetra in zapre odstavni pas. Pa imamo kolono po vseh treh pasovih. Sedaj pa naj rešilci ali pa policisti pridejo do nesreče. Dejansko je potem edina in najhitrejša varijanta ta, da bi zaprli nasprotno smer in po tistem prišli. V ZDA sem to praktično doživel. Vsa čast organizaciji in policistom tam.

Včasih se mi zdi kot da je odstavni pas rezerviran za vozila s precej širokimi gumami....
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Ja in glih tebi ko si tako pameten ti bo kapnilo v glavo, da če si par km od nesreče, da boš raje šel okoli po 20km poti namesto 4, 5 km... sigurno ja.. poleg tega pa so cesto zaprli, ko je bilo dovolj patrulj v bližini, ampak so začeli voziti tudi avtomobili in tovornjaki iz postajališča sredi AC.
Spet zganjaš teorijo.
Tako teorija kot praksa iz tujine pravita, a se da te stvari tako porihtat, le vnaprej je treba o njih razmišljat. Tukaj očitno razmiljanja vnaprej ni bilo. Uam, da bo saj odslej, ko so dobili lekcijo. Ampak dvomim - za kaj takega bi rabili možgane, teh pa vodilnim pri možeh v modrem kronično primanjkuje.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

In tudi meni ni jasno, zakaj se ne.
Ker bi dejansko bilo več reda.
(da o onih ultra triperjih, ki mislijo, da si se na rob cestišča umaknil zato, da te lahko oni po gosposko prehitijo, niti ne govorim).

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

In tudi meni ni jasno, zakaj se ne.
Ker bi dejansko bilo več reda.
(da o onih ultra triperjih, ki mislijo, da si se na rob cestišča umaknil zato, da te lahko oni po gosposko prehitijo, niti ne govorim).
z razbitimi avtomobili bi se še bolj zašopali, saj to niso ameriške škatle na kolesih
smile-1.gif

Pa poleg tega avtomobilov ni glih dovolj. Mogoče je v LJ kaj drugače, ampak dvomim da bi si lahko privoščili kar tako razbijanje.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Danes sem končno dobil video, pa so mi dali napačnega.. vse je gor.. ko so rezali avto, prihod mrtvaškega... gasilci... reševalci.. .samo prebijanja ne... jao jao.. spet moram na lov
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Raje malo nehaj zagovarjat svoje pivske kolege. Ce nekako sumis, da bos tezko prisel skozi bos naredil kaj? Rinil saj imas na strehi lampe in nekoc se ti bodo ze umaknil? Je tezko poklicat drugo patruljo in ji sporocit naj gre naokoli? Predavas kot da ce bi sli tistih 17 km okol, da bi pa trajalo dve uri in pol. Bi ja, ce bi jim spotoma se kuhanc zadisal.

Enostavno ne rines tja kjer ne bos prisel skozi, ce se zaguzvas poklices druge. Je to res tako tezko razumet? Ste na vasem koncu ze kdaj videli sploh vozit urgentne sluzbe po nasprotnem pasu, ko drugace ne gre?