Izpis iz univerze zaradi neopravljenega izpita

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
To ni neka piflarija definicij ampak računanje fiktivnih mehanskih problemov. Glede na to, da pa sem vedno nekje malenkost pod pragom, mislim da imam nekaj pojma o čem se gre. Drugi pišejo po 5 ali 10%, da narediš izpit pa moraš zbrat 66% pa še to za 6. Nikoli pa nisem šel na izpit probavat sreče, ker se mi tako zgubljanje rokov zdi nesmisleno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Jst sm mela pri nas ful problemov recimo pri statistiki2, ki mi sploh ni bila težka in tut odgovore sem znala pisat in sem zastopila zadevo. Problem je bil izpit...sistem obkroževanja, kjer so se odgovori razlikovali minimalno in si mogu bit prov nadrkan, da si pravilno obkrožil. Ali pa matematika...na vajah si itak samo eno vzorčno nalogo naredil in to je to...tavžent izpitov od prej predelaš, pa na izpitu še vedno najde neki novga,da te drka...ali pa slavni integral pri javnih financah...na vajah ga nismo delali (vsaj mi ne), na izpitu ga moraš pa kar znat izpeljat...

To se mi zdi problem EF...ker ne iščejo znanja, ampak neznanje in te drkajo. In padaš izpite, kjer res ne bi blo potrebe....

Sicer pa ja, ko greš 5ič pisat je potrebno kar dosti volje zbrat, ker ti počasi že vse dol pada (iz lastnih izkušenj)....ampak vztrajnost je tut lastnost, ki se jo ceni :D

mi smo imeli izpite z 30 vprašanji za obkroževat - 5 možnosti (in pol tisto, da morš res natančno prebrat vprašanje, a iščeš pravilne, nepravilne ali nepravilno pravilne
bonk.gif
)

lahko so vse prav, lahko so vse narobe, šteje pravilna in samo cela pravilna kombinacija, za nepravilno so minus točke...

drugače pa je tako kot je ynos napisal, problem je ker zapraviš roke v prazno...

jaz sem edino en izpit 6x delal (uradno 5x, ker sem bil ponovno vpisan v letnik), od tega se 3x nisem učil skoraj nič (recimo da sem si prebral 30 od 200 strani) pol 4tič mi je malo zmanjkalo na pisnem (pa me vseeno ni hotela vprašat na ustnem), petič je bla komisija, in je izpraševalka malo pogledala moje stare izpite in videla, da sem se zajebaval, ker nisem prišel pisat, al pa prazno oddal, 6ič sem šel pa k novi izpraševalki pa dobil celo dobro oceno
grin1.gif

pač od te izkušnje naprej zelo redko grem na izpit tako nepripravljen, že prvič grem sigurno vsaj 1x snov skoz

edino problem je, ko je zdaj vse prek eštudenta in recimo se mi je že zgodilo, da sem se hotel odjavit, pa je bilo prepozno, ker je bil kak praznik vmes ali kaj podobnega, in pol gre rok...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Stat2? Rovan?

Eden izmed najboljših in najbolj fer predavateljev na EF. Zaradi njega mi je stat še danes priljubljena veda.

Ni razlikoval med roki, imel je bazo nalog in vedno izbral naključen stratificiran
wink-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Uf ja ,ne spominjat
grin1.gif

Kaj je men z ang1 počela
bonk.gif

Glede tistih rokov. Odvisno od faksa in prfoksov, so ljudje delali tudi po ne vem kolkrat, pa jim rokov niso štel
smirk-1.gif
se pač zbriše.

Kolega recimo je na difu (jao
bonk.gif
Samo v njegovem primeru so se kao izpitni roki štel z 0le ko je ponavljal..

Da ne bluzim, obvezno na govorilne, pa magr večkrat in ne obupat
zmaga.gif
in takrat probaj z profesorjem se dogovorit za ustno oz ne vem kaj.

BTW: kera šola'' Čist tko uprašam..

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Jst sm mela pri nas ful problemov recimo pri statistiki2, ki mi sploh ni bila težka in tut odgovore sem znala pisat in sem zastopila zadevo. Problem je bil izpit...sistem obkroževanja, kjer so se odgovori razlikovali minimalno in si mogu bit prov nadrkan, da si pravilno obkrožil. Ali pa matematika...na vajah si itak samo eno vzorčno nalogo naredil in to je to...tavžent izpitov od prej predelaš, pa na izpitu še vedno najde neki novga,da te drka...ali pa slavni integral pri javnih financah...na vajah ga nismo delali (vsaj mi ne), na izpitu ga moraš pa kar znat izpeljat...

To se mi zdi problem EF...ker ne iščejo znanja, ampak neznanje in te drkajo. In padaš izpite, kjer res ne bi blo potrebe....

Sicer pa ja, ko greš 5ič pisat je potrebno kar dosti volje zbrat, ker ti počasi že vse dol pada (iz lastnih izkušenj)....ampak vztrajnost je tut lastnost, ki se jo ceni :D

Problem (zate) je bil, ker so bile izpitne naloge takšne, da se snovi ni dalo napiflati, ampak si jo moral razumeti.
wink-1.gif
Zato pa je imelo toliko študentov težave s tem predmetom. Verjetno predmet s katerim je imelo težave največ študentov. Predvsem poznam kar nekaj piflark, ki jim ni in ni šel ta predmet.

Kar se tiče Rovana, pa najbolj objektiven profesor na EF + odlično je razlagal snov (prav tako Rogelj). Lahko povem samo hvale na njegov račun.

Učila pa si se verjetno iz dejanovih zapiskov? Ali pa iz kakih prosojnic. Je pač treba prijet učbenike v roke (odlično napisani!) in gre vse lažje. Pomaga pa tudi, če se hodi na predavanja in vaje...
wink-1.gif

Kako sem pa jaz na prvem roku pisal 10?
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
He he ... Ekonomika podjetja ... žal ali pa na srečo smo imeli na TF tudi da predmet iz EF in moram rečit, da lažjega izpita v življenju še nisem imel. Pisali smo izpit na EF, dobili isti naloge kot študenti EF.

Ko sem videl tisti test in ko sem videl študente EF, ki so popizdevali pri tem izpitu (ki je kao eden najtežjih) sem se držal samo za glavo, kako je sploh to mogoče. Rezultati izpita so bili na koncu katastrofalni (glede na to kako lahek predmet je to). Od 123 študentov je izpit naredilo 24 od tega 6 iz TF (bilo nas je skupaj 8).

Od takrat naprej imam priznam zelo negativno mnenje o študentih EF. Ne rečem, da ste vsi isti, ampak da od 115 študentov EF izpit naredi let 18 študentov je sramota.

Tudi na TF se najdejo podobne zadeve (tudi sem en izpit delal 3krat, tako da nisem "rožica", samo ne pri tako lahkem izpitu.

Ti pa kar lepo vztrajaj, če ne gre drugače greš do profesorja in poveš, da ti tukaj nekaj ne štima in da bi se rad pogovoril z njim.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.079
5.652
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
zakon je bil pa prof. Melavec Dane pri Ekonomiki podjetja v povprečju jih je naredilo 4-5 komadov pri 95-95 ljudeh prisotnih na izpitu. Sistem je bil tak 10 nalog 4 za obkrožit 6 za računat, zdaj pa pazi pri računskih je bil obvezen odgovor, pravopisna napaka v odgovoru naloga črtana, ker je vedno pravil natačnosti je pri takih ljudeh, kot ste Vi, najbolj pomembna in če ne znate vse pravilno narest je narobe!
evil.gif

jezen.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Sej prav kako bi pa zgledalo da na šihtu nekaj na pol narediš ali zračunaš.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Mene pa zanima kako je z roki če ponavljaš recimo 3 letnik pa ti ostane 1 izpit še iz drugega letnika. A tudi za ta izpit zbrišejo roki??

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
He he ... Ekonomika podjetja ... žal ali pa na srečo smo imeli na TF tudi da predmet iz EF in moram rečit, da lažjega izpita v življenju še nisem imel. Pisali smo izpit na EF, dobili isti naloge kot študenti EF.

Ko sem videl tisti test in ko sem videl študente EF, ki so popizdevali pri tem izpitu (ki je kao eden najtežjih) sem se držal samo za glavo, kako je sploh to mogoče. Rezultati izpita so bili na koncu katastrofalni (glede na to kako lahek predmet je to). Od 123 študentov je izpit naredilo 24 od tega 6 iz TF (bilo nas je skupaj 8).

Od takrat naprej imam priznam zelo negativno mnenje o študentih EF. Ne rečem, da ste vsi isti, ampak da od 115 študentov EF izpit naredi let 18 študentov je sramota.

Tudi na TF se najdejo podobne zadeve (tudi sem en izpit delal 3krat, tako da nisem "rožica", samo ne pri tako lahkem izpitu.

Ti pa kar lepo vztrajaj, če ne gre drugače greš do profesorja in poveš, da ti tukaj nekaj ne štima in da bi se rad pogovoril z njim.

Ok, sam ekonomika podjetja je res simpl
grin1.gif

Matematika od Bogataja je bla pa
uf-1.gif
Ne morš no...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

Ekonomika podjetja na EF je en najlažjih predmetov.
smile-1.gif

Matematika 1 sploh ni težka. Samo izpiti niso bili ustrezno sestavljeni. Bogataj ima 2,3 doktorate..., kakor mi je znano pa poleti počiva v za to primernih ustanovah. Pri naši generaciji so mu odvzeli dovoljenje za sestavljanje izpitov pri Matematiki 1, ker ni skoraj nihče naredil prvih dveh rokov. Predavana snov vaje in gradivo pač niso bili dovolj za opravit izpit. Snov si lahko znal in razumel pa ruknil.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ekonomika je bla tolk đabe da je za zjokat, ne vem če sm se za kaj za učil
bonk.gif
Tako da zgodbice da folku ni šlo, pomenijo samo da taki butli faksa ob bliz ne smejo vidt.

Matematika 1?? Ja un je kaliber, asistenti so se bunili njemu da je bil kolokvij nerešljiv
hysterical-1.gif

Zame je bilo dovolj da sm šel do tiste ženske ki je tudi imela predavanja in mi je samo na govorilnih naloge razložila (kaj hudiča on hoče
grin1.gif

EF, razn kkšnih izjem ni težko narest če vsaj min rit prmakneš
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Pri ekonomiki je Tekavčičeva na "old school" način narekovala vse naloge, vse risala, vso snov.... dost je bilo sedet na predavanjih in vajah, pred izpitom preleteti za 2 dni snov in si naredil.

Mejni stroški, povprečni stroški, celotni stroški... izi ko pasulj.
grin1.gif

Poslovodno računovodstvo pa monetarna ekonomija...to si se pa moral že bolj resno spravit za knjige. Sploh poslovodno če si pisal cel izpit, ne kolokvije. Ampak tudi to se da narest.

Najbolj glup izpit na EF. Strateško upravljanje. totalna piflarija, ampak res TOTALNA. Naštej to in to..., definiraj to in to... Obstajalo je 10 izpitov, ki so se ponavljali. Seveda se je našel kak gumbec, ki se je učil, ostali pa smo preplonkali zadevo. En od dveh predmetov, kjer sem plonkal. Drugi je organizacija proizvodnje, ki je računsko lahek izpit, drugi del pa je piflarija, ki si jo moral znati na pamet. bulet za buletom. Pa ne pomembne zadeve, ampak teoretične stvari.

Če se malo učiš, pa da nisi ravno glup, ni težko narest EF...če se malo več učiš, pa ni težko imeti nad 8 povprečje.

Nazadnje urejeno:

zverca

Fizikalc
26. avg 2007
1.280
0
36
42
stražišče
jst bom rekla, da zame najtezji izpit na EF definitivno Analiza in upravljanje poslovanja od Pučkota
cry12bpy.gif
(s tem mislim usti izpit, ne kolokvij)

k sedis not pri njem v kabinetu ti da 3 vprasanja

ne pove a si na pravi poti a ne, sedi not k en pogrebnik na konc pa sam eno oceno vrze

to je blo zame nocna mora

Stratesko je bil proti temu prov uzitek se naucit
wink-1.gif