izolacija odprtin za okna

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.068
11.168
113
jah cena z delom kakšno uro več, pa nekaj material, pa država poleg, je to to, 115 e po oknu, jaz bi se še malo zdilal.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Ne sračkaj ga. Ta denar raje kam drugam nameni.

Dva jurja in pol za par trakov? Glej da bojo dobro zapurpenali pa je to to.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Zastopil bi, če bi ral montaža stala 2 jurja. Tako pa kot jaz razumem je to doplačilo (razlika) od navadne purpen montaže.
A so na glavo padli?
Poleg tega me zanima če sploh vejo (delavci ki jo bodo izvajali, ker kot vidim večina niti purpen montaže ne obvlada) kako izgleda pravilna ral montaža.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Ja bom kar naredil normalno montažo, ki me pride tisočaka. okstalo razliko bom dal v žaluzije
smile-1.gif

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
Jaz sem tudi pred enim tednom iskal ponudbe za 3 okna (ostala so bila menjana pred 4 leti), ker si rihtava stanovanje v prizidku in sem naredil par dodatnih oken. Problem je bil, ker je tista stena kjer bodo okna je na močnem udaru vetra (vipavska dolina). Odločil sem se za klasično montažo z purpen peno. Okorog odprtine, kjer se bo okno montiralo bom dal 2cm stirodurja in to bo to. Ponudb za okna sem dobil ene 5, cene za 1 kos okna pa so se gibale od 300€ do 500€, vsa okna pa so PVC znotraj bela zunaj zlati hrast, trojna zasteklitev mere 130x140.

Lp

@Karakala Kaj so zate velika okna? To pri AJM je 115€ / kos...kar je relativno poceni.

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
misliš, da je 2 cm stirodurja dovolj? jaz sem razmišljal o 3 cm....kar so predlagali tudi tu na alterju.

Hmmm, meni je ta, ki mi bo montiral rekel da je dovolj, kolega ki dela na kurivu pravi, da ponavadi kupuje folk to za taka dela...glede nato, da na ostalih oknih ni nic je 2cm ok. Eno okno bom samo predelal, tako da tam bo stirodur samo ob straneh (ker ne bom razbijal betonske preklade), na ostalih pa lahko dam tudi 3cm. Bom videl se, danes se ustavim na kurivu pa se odlocim.

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Če gre daj 3 cm...konec koncev je to 50% razlike. Začetni centimetri so najpomembnejši...ne gkede na če gre za preprečevanje toplotnih mostov...konec koncev to delaš da bo kak efekt...ne zato ker je nekdo to rekel.