izkušnje z Oplovimi motorji

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Ne DTI je 100, DI pa 82. Torej X(Y)20DTH vs X(Y)20DTL. Vsi so 16V

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:Aja, kolega imel čipanega na cca. 130 KM, razlika je bila očitna, vendar sem ga jaz z gajbo s 105KM vseeno pustil zadaj pri štartu z nule.
grin1.gif
Če bo kdo zafiro kupil za dirke (no mogoče OPC), je hudo falil namen. Zafira je pol tovornjaka in pol avtobusa. Malo pa je podobna tudi osebnemu avtomobilu.
Ko sem bral ostale prispevke, sem videl, da sem grelne svečke tudi jaz že menjal. Tako da to tudi zna crkniti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.808
113
Kolega je imel Vectro karavan. Daleč da bi jo tiščal in dirkal z njo, ampak občutek po čipanju je bil bistveno boljši. In to za normalno vožnjo.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
No tudi jaz jo kupujem zaradi vozička
grin1.gif

Dirkanje odpade, gre zgolj za prostor.

Koliko je pa kaj okvirna številka prevoženih km Zafir 00 - 03? .. 120.000 km kot jih imajo, zagotovo ne more držati.

Kaj vam v notranjosti crkuje? Kaj je obribano? Po čem vse bi videl, da je avto ohranjen ali pa zdelan uiber in potem lepotno obdelan, da se proda?

A obstaja tudi kakšna mednarodna baza, v katero pogledajo na Opel servisu in vidijo, kdaj je ta avto kaj bil popravljan? Vem, da ne bom dobil cele vsebine servisov, mogoče bo pa eden zadostoval. Če piše, da je bil 1 leto star in je imel 50.000 km prevoženih, danes je pa 10 let star s 120.000 prevoženih vem, da dam roke stran...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Kaj vam v notranjosti crkuje? Kaj je obribano?
Težko reči. Gume pedalov so po 300.000 pri mojem še rebraste, naslon za roko je odstranjen, ker ni zdržal, ko je otrok plezal čez, volan je manj obrabljen kot na drugem avtu po 100.000 km, med sedeži ni neke razlike (da bi bil voznikov bolj obrabljen ali poseden...). Kjer je pa kaj poškodovano, kak ris na plastiki, pa bi se naredil tudi, če bi avto imel 10 km in bi peljal notri tisto, kar sem pač peljal.
Z očmi laika ne vidim nič takega, kar bi mi povedalo km na 100.000 natančno.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
A obstaja tudi kakšna mednarodna baza, v katero pogledajo na Opel servisu in vidijo, kdaj je ta avto kaj bil popravljan? Vem, da ne bom dobil cele vsebine servisov, mogoče bo pa eden zadostoval. Če piše, da je bil 1 leto star in je imel 50.000 km prevoženih, danes je pa 10 let star s 120.000 prevoženih vem, da dam roke stran...

Opel nima skupne baze servisov.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
No tudi jaz jo kupujem zaradi vozička
grin1.gif
Glede tega je res fajn. Jaz našemu samo spustim ročaj in streho in ga lahko fliknem noter.

Citat:

Koliko je pa kaj okvirna številka prevoženih km Zafir 00 - 03? .. 120.000 km kot jih imajo, zagotovo ne more držati.
03 letnik je imela ob nakupu 127000. Trenutno jih ima nekaj čez 166k. Koliko realni so kilometri se mi itak ne sanja, po moje jih je že ob nakupu imela kakih slabih 200k. Ampak itak če boš nabavil pri avtohiši, drugega kot okrog 120k ne boš dobil. Kot je bilo že velikokrat omenjeno, je to pač "magična" cifra. Z realnimi kilometri dobiš kvečjemu direkt od prvega lastnika, ki ti lahko vrže na mizo vse račune oziroma svojo evidenco, če je sam opravljal servise oziroma pri fušarju.

Citat:
Kaj vam v notranjosti crkuje? Kaj je obribano? Po čem vse bi videl, da je avto ohranjen ali pa zdelan uiber in potem lepotno obdelan, da se proda?
Pri meni ne dela elektrika v zadnjih desnih vratih (si moram eno popoldne vzet čas in razdret, verjetno so kabli v pregibu med karoserijo in vrati) in brisalec zadnje šipe dela v čudnih intervalih - ko ga vklopim, namesto da bi enkrat obrisal celo šipo, jo obriše v kakšnih treh, štirih intervalih, enkrat gre čez celo... po moje je kakšna električna zadeva, enako kot v vratih.
Plastika je cheap, tu nimaš kaj. Je pa kar nekaj priročnih odlagalnih prostorov.
Priporočam, da si na sedeže (vsaj spredaj) daš prevleke, da se ti ne zguli tapicerija na sedežu. Volan je pri meni dokaj neobrabljen (usnje). Pedali so rahlo zguljeni (sklopka na levi strani, zavora na desni polovici). če bi me motilo, bi menjal. Pa me ne.
Na tla si daj kakšne gumijaste predpražnike, ker je neka magična tapicerija in se vsaka smet grozljivo prilepi gor. Jaz razmišljam tudi o nabavi gumijaste podloge za v prtljažnik, zaradi vozička da ne bo vse umazano, ko se bo pozimi stavilo voziček noter.

Če boš nabavljal pri avtohiši, si poskusi izboriti kak mesec garancije (na pogonski sklop), magari za nekaj € več. Meni se je krepko izplačalo.
Sicer pa je soliden avto za svoj denar. Kot omenjeno ni za dirkaške podvige, drugače pa se čisto normalno pelje. Za na AC bi prav prišla daljša 5 oziroma 6 prestava, ampak se kar da (120 km/h v peti prestavi je okrog 3k obratov). Jaz sem bil nekaj časa nezadovoljen (prej sem imel lancio kappo) - nič mi ni bilo prav. Ampak odkar imamo novega člana v družini se res izkaže uporabnost takšnega voza. Poleg tega mi pride prav tudi pri delu, čeprav je tudi v kappo šlo vse, kar sem imel za prepeljat. Kul je, ker imaš v bistvu ravno dno že od začetka, brez kakšnega roba, višina je tudi kar spodobna, tako da se da ogromno spravit noter. Kar ne gre v prtljažnik, pa v prikolico
grin1.gif
Če boš za na morje pakiral res ogromno prtljage, si nabavi še krsto za na streho, pa si zmagal.

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Berem in sanjam Micko Sedana letnik 1991 kupljen leta 1994 pri 120Kkm, uničen 2004, sosedu se je pri vetru zvrnil gradbeni oder, zavarovalnica poklonila 85 K TOLARJEV, mojih prevoženih pa 265Kkm torej skupno 385Kkm.Moji problemi z njo, ja čep goriva, ostal je na pumpi v Švici in stransko ogledalo, ki je šlo z ruskim šleperjem na Madžarskem za Kavkaz.Servisi pa kao kot imaš denar.
Sicer je off, a malo v razmislek.
priden.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Tahudfirbc pravi:
Berem in sanjam Micko Sedana letnik 1991 kupljen leta 1994 pri 120Kkm, uničen 2004, sosedu se je pri vetru zvrnil gradbeni oder, zavarovalnica poklonila 85 K TOLARJEV, mojih prevoženih pa 265Kkm torej skupno 385Kkm.Moji problemi z njo, ja čep goriva, ostal je na pumpi v Švici in stransko ogledalo, ki je šlo z ruskim šleperjem na Madžarskem za Kavkaz.Servisi pa kao kot imaš denar.
Sicer je off, a malo v razmislek.
priden.gif

Danes imajo vozila veliko več elektronike, narejena so "najdražje za najmanj denarja", imako turbine, imajo elektroniko, manjšo porabo, večjo moč, manj izpustov.....

Vem da sem off, samo v razmislek
priden.gif

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
OK, meni je kurila konstanto 6.5l deci gor dol, ampak a ni fora avta v tem da prideš od A do B brez težav, elektroniko v avtomobilu pa razumem, da naj bi težave odpravljala, ne pa povzročala, pa vsi se hvalijo , da elektronika povzroča najmanj težav

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Smo v dobi MADE IN CHINA, nažalost je vse poceni narejeno, z avtomobili vred. Ni avta da nebi crkoval. Več elektronike pa pomeni da več stvari lahko crkne.

Naj me kdo popravi če se motim
d055.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Bencinarji (vsaj 1.6) daje občutek, kot da je pol konjev mrtvih. :
Se strinjam. Motor len ko pr.... Sej 1.8 v zafiri ni nič boljši. Maš občutek kot da ma 80 konjev in ne 140. Najbolj nevšeč pa mi je bla kombinacija avtomatskega menjalnika in 1.6 v merivi. Sem avto skoraj tam pustil pa šel z avtobusom dalje.
stupid-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:Mojmu kolegu je pa crknla Alfa brera. BAje je not oplov motor
smile-1.gif
Dvomim. Ima pa opel dieselske motorje od fiat-a. Torej je motor lahko isti ali podoben kot v kakem oplu.
Glede crkovanja, kar so se razpisali zgoraj: moje mnenje je, da osnovni sklop motor + menjalnik + školjka na večini avtomobilov zdrži kar konkretne kilometerske številke. Veliko bolj crkuje dodatna oprema. Ampak, če ti npr. klima crkne, ne boš menda brez nje. Boš jo popravil, ampak tako popravilo je hitro tako drago, kot da bi nekoč na jugotu delal generalko.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ljudje veliko govorijo....zadnjič mi je neki 18 letni mulc govoril, da jim je na domačem Meganu 1.6 16 vtec crknil....jaz pa v smeh, bolj sem ga zajebaval, bolj je verjel svoji zgodbi....

Drugače pa dvomim, da bi Opel (GM), delil motorje s Hondo, ali obratno.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.808
113
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Mojmu kolegu je pa crknla Alfa brera. BAje je not oplov motor
smile-1.gif
To govorimo o Breri 3.2, a ne? Kolikor vem je to Holdnov motor, katerega so Itlaijani ''dodelali''. V glavnem motor je pobral vse negativno od obojih. [censored] je tako žejna, da te kap zadane od 160 km/h naprej se pa tudi nikamor ne premakne. Namesto, da bi pobrali motor od 156-ke GTA. Ampak baje ima ekologija prednost
uf-1.gif
.
Nej rukne noter džejtidija bo bistveno bolje...

Sicer pa, a ni Holden v lasti GM-a? Torej ja, je crknil Oplov motor.
grin1.gif