Citat:
Uporabnik kripo pravi:
No tudi jaz jo kupujem zaradi vozička
Glede tega je res fajn. Jaz našemu samo spustim ročaj in streho in ga lahko fliknem noter.
Citat:
Koliko je pa kaj okvirna številka prevoženih km Zafir 00 - 03? .. 120.000 km kot jih imajo, zagotovo ne more držati.
03 letnik je imela ob nakupu 127000. Trenutno jih ima nekaj čez 166k. Koliko realni so kilometri se mi itak ne sanja, po moje jih je že ob nakupu imela kakih slabih 200k. Ampak itak če boš nabavil pri avtohiši, drugega kot okrog 120k ne boš dobil. Kot je bilo že velikokrat omenjeno, je to pač "magična" cifra. Z realnimi kilometri dobiš kvečjemu direkt od prvega lastnika, ki ti lahko vrže na mizo vse račune oziroma svojo evidenco, če je sam opravljal servise oziroma pri fušarju.
Citat:
Kaj vam v notranjosti crkuje? Kaj je obribano? Po čem vse bi videl, da je avto ohranjen ali pa zdelan uiber in potem lepotno obdelan, da se proda?
Pri meni ne dela elektrika v zadnjih desnih vratih (si moram eno popoldne vzet čas in razdret, verjetno so kabli v pregibu med karoserijo in vrati) in brisalec zadnje šipe dela v čudnih intervalih - ko ga vklopim, namesto da bi enkrat obrisal celo šipo, jo obriše v kakšnih treh, štirih intervalih, enkrat gre čez celo... po moje je kakšna električna zadeva, enako kot v vratih.
Plastika je cheap, tu nimaš kaj. Je pa kar nekaj priročnih odlagalnih prostorov.
Priporočam, da si na sedeže (vsaj spredaj) daš prevleke, da se ti ne zguli tapicerija na sedežu. Volan je pri meni dokaj neobrabljen (usnje). Pedali so rahlo zguljeni (sklopka na levi strani, zavora na desni polovici). če bi me motilo, bi menjal. Pa me ne.
Na tla si daj kakšne gumijaste predpražnike, ker je neka magična tapicerija in se vsaka smet grozljivo prilepi gor. Jaz razmišljam tudi o nabavi gumijaste podloge za v prtljažnik, zaradi vozička da ne bo vse umazano, ko se bo pozimi stavilo voziček noter.
Če boš nabavljal pri avtohiši, si poskusi izboriti kak mesec garancije (na pogonski sklop), magari za nekaj € več. Meni se je krepko izplačalo.
Sicer pa je soliden avto za svoj denar. Kot omenjeno ni za dirkaške podvige, drugače pa se čisto normalno pelje. Za na AC bi prav prišla daljša 5 oziroma 6 prestava, ampak se kar da (120 km/h v peti prestavi je okrog 3k obratov). Jaz sem bil nekaj časa nezadovoljen (prej sem imel lancio kappo) - nič mi ni bilo prav. Ampak odkar imamo novega člana v družini se res izkaže uporabnost takšnega voza. Poleg tega mi pride prav tudi pri delu, čeprav je tudi v kappo šlo vse, kar sem imel za prepeljat. Kul je, ker imaš v bistvu ravno dno že od začetka, brez kakšnega roba, višina je tudi kar spodobna, tako da se da ogromno spravit noter. Kar ne gre v prtljažnik, pa v prikolico
Če boš za na morje pakiral res ogromno prtljage, si nabavi še krsto za na streho, pa si zmagal.