izkušnje z Oplovimi motorji

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
V kratkem bomo kupili Opla. Po vsej verjetnosti Zafiro, tam med 00 in 04. Bencin, dizel, vseeno.

Ker ne najdem nekih konkretnih izkušenj Oplovih voznikov, sprašujem tukaj: kakšni so kaj Oplovi motorji? Renaultovi dci so zelo velik rizik, sploh če kupuješ rabljen avto. Kaj pa Opel? A kaj crkuje (več kot bi bilo za pričakovati, glede na to, da kupujem rabljeno zadevo).

Kakršna koli izkušnja dobrodošla.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Z zafiro A, 2.0 diesel imam dokaj dobre izušnje. Je nabrala 300.000 km brez nekih večjih težav in kar je za poznavalce oplov posebej impresivno, tudi brez rje. Imam na leto gotovo eno izredno popravilo, ki ni del rednega vzdrževanja, ki pride med 100€ in 200€. Imam stalnega mehanika, ki mi jo je rabljeno tudi priskrbel in prodal.
Avto ima še prvi akumulator, sklopko, turbino, visokotlačno črpalko...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
zmaga.gif
uf, tole je pa dobro slišati!

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Nimam glih zafire ma imam pa astro (1,6 bencinc (G))letnik 2000.......vse redno servisirano....motor dela brez težav.......zdaj skoraj 200 000 kilometrov..........................je pa ena težavica.....na glavi motorja mi pušča olje v cilinder.....in sem slišal da je pri tem motorju to pogosta napaka.....izredno kar je bilo menjano lani je blo katalizator,zadnji lonec,bobina,amortizerji in egr.....prej pa samo redni servisi.

Aja..tisto z oljem je bilo enkrat odpravljeno že v garanciji.....ma zgleda da je spet ista težava.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
V teh letnikih boš najdu dizelska motorja DTI 2.0 in 2.2.

Na tvojem mestu bi raje vzel 2.2 dti, 125KM. Oba motorja imata ketno, zato velik servis odpade.

2.2dti sm mel v Vectri pa bil zadovoljen, olja motor ni nič pil, največja težava naj bi bila z bosch pumpami (tako usaj strašijo na Avtoelektroniki).

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Sosed je imel z Zafiro dizel same probleme z motorjem. Po ne vem koliko časa in težavah so mu zamenjali motor.

S tem, da jo je kupil en teden pred akcijo oz. popustom za takratnih milion SIT ali nekaj podobnega.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Večinoma bom delal kratke razdalje, tako da bi po eni strani raje bencinarja. Po drugi mi je pa všeč vožnja dizla (do zdaj imel zato večino dizlov). Trenutno si ogledujem Zafire 2.0 16V DTI.

2.2 je prevelik motor za to, kar ga bom(o) rabili.
1.8 preveč porabi .. koliko sem gledal na porabi.com
1.6 16V pa kao preslab

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.161
113
Na mojem 1,6 bencinarju letnik 05 še dela vse tako kot mora. Prevoženik pa še samo 90k km.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Važno je, da tebi avto dobro dela ne glede na znamko... Jaz sem z avtom zadovoljen, kadar dela dobro. Sicer bom menjal počasi, ker je pač svoje dal skozi. Ampak ko pride kako izredno sranje za popravljati, pa bi ga najraje na odpad zapeljal.
Moraš vedeti, da danes avto ni samo motor. Če ti crkne klima, bo tudi nek strošek. Menda ne boš brez klime poleti, če jo avto ima. Če ti crkne centralno zaklepanje na enih vratih, te bo tudi jezilo... Meni je denimo v obdobju 6-ih let crknil hladilnik klime, ena ključavnica, en pogonski zglob (homokinetični), stikalo za zavore, vzratne luči trenutno ne delajo (še nisem urejal), zadnji izpušni lonec (dobro, bil tudi udarjen), zaščito motorja sem vrgel vstran, ker je bila cela potrgana (dobro, vzrok slaba cesta), LMM bil enkrat menjan (sedaj drži že preko 120.000 km) in gotovo še kaj, kar sem pozabil.
Ni da nič ne crkne. Za kako reč poišče mehanik tudi rabljen del (denimo ključavnica) in je relativno poceni popravilo.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Če imaš namen kupiti OPLA Dizla je najboljša izbira z JTD-M (multijet) motorjem recimo 88kw in ste zmagal
zmaga.gif

Astra, Vectra poraba 5-6L in Zafira pa KLIK povp.5,8
grims-1.gif

pa redni servisi.

LP,S

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Res ima nizko porabo, samo vidim tudi, da je letnik 2008. Jaz kupujem do 2004.

Ne mislim dajati več kot 5.000€. Pa prej 4k kot 5k.

V glavnem, veseli me, da je res malo tistih, ki imajo kakšno negativno izkušnjo s temi motorji. Vidim, da bo res pravi nakup.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Moja zafira kuri med 6.5 in 8 litri dizla. V problematičnih zimskih razmerah še mogoče kak deci več. Novejši motorji so kar konkretno varčnejši,
Tisti, ki imajo slabe izkušnje, so mogoče tako besni, da se jim še pisati ne ljubi
grin1.gif
.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Vectra l.98 2.0 DTI - avto je šel od hiše z 280 kkm, kupljen pri magičnih 100. Redni servisi in vozi miško. Poraba okrog 6.5, čez 7 nisem spravil nikoli.

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.808
113
Bencinarji (vsaj 1.6) daje občutek, kot da je pol konjev mrtvih. Kolikor vem so dizli loterija. Kolega na 2.0 dti 16v menjal bosch pumpo in injektorje pri nekje 200.000 km. O ceni se ni hotel pogovarjat, jaz ga pa tudi nisem matral naprej, ker je takoj živčnega fasal...
aplauz.gif

Ampak ni bilo poceni. Sam bi se temeljito pozanimal prej. No, vsekakor je bolje kot 1.9dci tistega letnika.
Aja, za Zafiro pozabi na 2.0 dti 82KM. Totalno prešvoh.

Aja, kolega imel čipanega na cca. 130 KM, razlika je bila očitna, vendar sem ga jaz z gajbo s 105KM vseeno pustil zadaj pri štartu z nule.
grin1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Imam zafiro A, letnik 2003, 2.0 dti, oprema elegance. Imam jo dobro leto in pol. En mesec po nakupu je bila sicer menjana bosch črpalka (vgrajena je bila nova, ker se je kao ni dalo popravit, ampak je šlo na prodajalčev strošek). Pozimi sem menjal baterijo in grelne sveče. Redni servis ni nič posebnega, kot omenjeno ima motor ketno, tako da veliki servis odpade.
Letos me čaka še zamenjava vseh diskov. Če ne bo kakšnih večjih težav, jo računam kar zvozit, trenutno pride prav velik prtljažnik - voziček za malega enostavno dvignem noter in je. Tudi pomična zadnja klop je fajn, če še dvigneš sedežni del in vse skupaj pomakneš do konca naprej dobiš kar impresiven prtljažnik z ravnim dnom.
Če potrebuješ še kakšne informacije piši, sam se trenutno ne spomnim vsega kar bi bilo vredno zapisat.

Aja, glede motorja - malo mi je žal, da nisem takrat dobil 2.2 dti. 2.0 se sicer kar solidno pelje (upoštevajoč, da se vozi normalno), le za prehitevanja je bolje it na sigurno. Jaz imam tudi priključek za prikolico in tudi naložena ne povzroča težav, gledam da vozim nad 2k obrati, tako da je navor in da se motor ne muči.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Bencinarji (vsaj 1.6) daje občutek, kot da je pol konjev mrtvih. Kolikor vem so dizli loterija. Kolega na 2.0 dti 16v menjal bosch pumpo in injektorje pri nekje 200.000 km. O ceni se ni hotel pogovarjat, jaz ga pa tudi nisem matral naprej, ker je takoj živčnega fasal...
aplauz.gif

Ampak ni bilo poceni. Sam bi se temeljito pozanimal prej. No, vsekakor je bolje kot 1.9dci tistega letnika.
Aja, za Zafiro pozabi na 2.0 dti 82KM. Totalno prešvoh.

Aja, kolega imel čipanega na cca. 130 KM, razlika je bila očitna, vendar sem ga jaz z gajbo s 105KM vseeno pustil zadaj pri štartu z nule.
grin1.gif

2.0 dti ima 100 konjev.

Nova bosch pumpa (baje) stane okrog 2k€. Glede na to, da so mi za ceno povedali na opel servisu, se jo sigurno da dobiti na pol ceneje.
Lep primer je egr ventil. Na uradnem servisu hočejo zanj okrog 700€ + delo. Iz anglije sem ga dobil za (skupaj s poštnino) okrog 280, 290€. Menjava je bila sitnica, človek ni imel 10 minut dela.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jst imam 2.0 DTI mašino, brez problemov, pila je ful olja 10w40, potem sem nalil 5w40 in ga ne pokuri nič. Imam 95% mestno vožnjo, poraba je 6.5 skozi celo leto (poleti nonstop klima laufa). Skratka brez problemov, lahko bi ga tudi menjal za kaj boljšega ampak mi je žal vsakega evra za avto, mislim za tega dam 30 eur na leto za olje pa filtre
smile-1.gif

Aja no pozimi sem po 5 letih menjal grelne svečke (pred tem nevem koliko časa so bile stare notri) 50 eur strošek.

Je pa vse odvisno kakšen avto boš kupil, več ali manj je vse uvoženo, sodelavec ima 2.2 DTI opel signum, nonstop crkuje nekaj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.808
113
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
2.0 dti ima 100 konjev.
A ni ta 2.0 DTI 16v? 2.0 DTI pa 82 KM. Vsaj pri Vectrah je tako.
Citat:
Nova bosch pumpa (baje) stane okrog 2k€. Glede na to, da so mi za ceno povedali na opel servisu, se jo sigurno da dobiti na pol ceneje.
No, tudi če vzameš jurja je to pri avtu vrednem 3 jurje kar zajeb.ano. Da niti ne pomislimo na turbino, injektorje, itd... Če zadeneš tombolo si hitro na vrednosti celotnega avta.
crazy1.gif