Tole, kombinacijo trde žile in mehke žile bi jaz za potrebe napeljave skupaj "zlotal", ker če si to "ftrga" nekje v cevi bo veselica.Kombinacijo mehkožilnega in trdožilnega bo malo težje trdno zvezat. Ma ok, bom že nekaj
Tole, kombinacijo trde žile in mehke žile bi jaz za potrebe napeljave skupaj "zlotal", ker če si to "ftrga" nekje v cevi bo veselica.Kombinacijo mehkožilnega in trdožilnega bo malo težje trdno zvezat. Ma ok, bom že nekaj
Še enkrat samo zate: kabel olupiš izolacije recimo 30cm, da ostanejo žile. Te vse skupaj oviješ okoli drugega kabla in dobiš spiralo isto kot zajla. Ne ovijaš samo en konec ampak oba enega v drugega. Potem poviješ tesno z izolircem. Bolj kot boš vlekel, bolj se bodo žile prijemale na drug kabel. Tega ziher ne boš strgal.Kombinacijo mehkožilnega in trdožilnega bo malo težje trdno zvezat. Ma ok, bom že nekaj
A to so ti na predavanjih povedal?Topla voda je že odkrita drgač.
Narediš kljuke na obeh koncih, zahaklaš žile stisneš sz kombinirkami in poviješ ..ni boga da bi odtrgal.
Seveda, pravijo, da baje ni dost, če štromarja gledaš na malci, potem si pa že tudi ti štromar..A to so ti na predavanjih povedal?
Kot so večinoma nasveti na Alterju - evo še en za tvojo težavo: z vodo napolniš cev in malo počakaš da se cet/milo raztopi.Samo to bom povedal: ne uporabljat milnice ali ceta za mazanje, ker se vrag zasuši v cevi in ne moreš čez leta več potegnit starega kabla ven. Za to se uporablja namenski lubrikant, ki ga dobiš v elektro trgovinah.
Meni je fid ven metalo zato ker sem en odsekan kabel priklopil na zbiralkoSamo, če so vključeni porabniki in je 30mA verzija, sicer ne bi smel.
Ta je pa kruta. Zastopim da zmeckas elektro cev, zdrobis kanalizacijo (sivo) , ampak da alkatenko stisnes? S cim ze? Ce bi valjar direkt na njo zapeljal (na betonski podlagi) ne pa zasuto v zemljiMogoče so alkatenko s kablom stisnili, ko so polagali asfalt.