Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zakaj ponoreli mladci ne odprejo svojih privat lokalov in služijo denar? Zakaj se mladi Poljaki vozijo delat v Anglijo, domačinom pa se ne ljubi / ne znajo / nočejo?
Kdo je po tvoje kriv, da vsi čakajo samo na to, kaj bodo drugi naredili za njih?![]()
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Mene so naprimer te izgredi zelo prizadeli samo z vidika odpovedanih premierligaških tekem.![]()
Sj kr ne morem verjetCitat:
Zal mladina nima vec neke kontrole in avtoritete - dokler se nihce ni upal zateziti nazaj ucitelju ali starsu (da ne omnejam tega, da bi, ce bi oblajal nekoga na ulici, naslednji dan tezko hodil, ker bi te fotr s pasom) je obstajala neka minimalna kultura druzbe. Danes pa, ko se mulce v soli pita s "pravicami", in je vzgoja prepuscena televiziji in obcasnemu ucitelju, ki se mu da imamo pa nesocializirane kriminalce pri 12 letih. Priva je pa pomehkuzenost danasnje druzbe - "mojegu revcku pa res nihce ne bo pravil da tega ne sme" - samo enkrat se sprehodi po kaksnem nakupovaljem centru, kako mulci izsiljujejo starse. Jaz bi - in verjamem da tudi ti - dobil tri okoli kepe, danes pa takoj priskoci na pomoc "prijazna dusa", ki ti zacne razlagati, medtem ko nabira Tofu, kako to skodi otroku, da te bo prijavila na CSD in da itak, ce nisi vegetarjanski vernik v "vijolicni zarek dobrote" te bo tako ali tako pobralo.
A ne me jebat.
V sole (za zacetek) je treba nazaj uvesti red. Ce to pomeni, da mulc dobi z ravnilom po prstih, takle mamo. Ce se ne solas in nimas redne zaposlitve bi te morala drzava usmeriti - brezpogojno do vsaj 22 leta - v javna dela. Pa ce je to kopanje jarkov, ciscenje ulic ali druzba starostnikom je popolnoma vseeno. To je se en razlog zakaj se meni zdi odprava obveznega sluzenja vojaskega roka tak samomor iz zasede, da ga ne znam opisat. Preprican sem, da ce bi ti mulci morali eno leto puzati po blatu pod strogo disciplino (tako kot so nasi starsi, pa tudi nekateri od nas), da bi trikrat premislili kaj je moski, kaj je pa [censored] v majcki s kapuco.
Ampak, seveda, v nasi "pussy-edition" druzbi so, denimo, se zapori v bistvu prav prijetni. Brevik bo 21 let bival v hotelu s 3*, kjer bo edina omejitev to, da ne bo smel it izven zidu na sprehod. REALLY?! To je zapor? Kjer se bodo "bogi recki" spreobrnili?! WTF?! Kruh, voda, vlazna luknja, vsak dan 12 ur lomljenja kamnov, stroga tisina, vsak prekrsek kaznovan z bicanjem, adijo - da ti ne bi na kraj pameti padlo, da bi se kdaj hotel iti v zapor.
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Mene so naprimer te izgredi zelo prizadeli samo z vidika odpovedanih premierligaških tekem.![]()
Mene so pa pacienti ameriški pred cca. mesecem razveselil s koncem lock outa v NFL-u in danes so že prve pre-season tekme.![]()
Citat:
Tiste vaške straže nimajo svastik na čeladi.
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
![]()
V londonu veliko policistov sploh ni oborozenih.
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Sj kr ne morem verjet![]()
....ce je kej res v zivljenju ,je to ,da se zarecenga kruha ,najvec poje..
...in se enkrat![]()
To si ti malo s partizani pobrkljal ...Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Tiste vaške straže nimajo svastik na čeladi.
tudi pri nas jih niso imele, pa tudi čelad bolj malo, kakšno starojugoslovansko narejeno po francoskem modelu adrian, drugeč pa so imeli na glavah prevsem klobuke in čepice...predstavljaj si skupino mladih vaščanov recimo v planinskih oblekah...ali pa čisto navadnih, sme pa tja kak kos raznoraznih uniform, od gasilskih, jugo, ...
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Hecno, ampak vsaj pol tvojih argumentov gre v podporo mojim trditvam in krivdo pripisuje sistemu in sodobni družbi.
Pa saj ne more biti drugače. 12-letnik pač ne more biti sam kriv za to da je popolnoma nesocializiran in da ga veseli demoliranje vsega kar mu pride pod roke.
Delat, da bi zaslužil za moped, pa pri teh letih tudi ne more, ane?
Ja, treba je potrpet in počakat na naslednje volitve, ko se vladajoči malce zarotirajo, potem pa spet zvišajo davke, omejijo še malo svobode, razširijo področje kaznovanja, še mal poostrijo nadzor, da nebi kdo pomislil na upor, .......si nabašejo žepe,.... potem pa je treba spet malo potrpet in počakat na naslednje volitve....Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Hecno, ampak vsaj pol tvojih argumentov gre v podporo mojim trditvam in krivdo pripisuje sistemu in sodobni družbi.
Pa saj ne more biti drugače. 12-letnik pač ne more biti sam kriv za to da je popolnoma nesocializiran in da ga veseli demoliranje vsega kar mu pride pod roke.
Delat, da bi zaslužil za moped, pa pri teh letih tudi ne more, ane?
Se popolnoma strinjam, da je kriva druzba (ne sistem!). Ampak na to so anglezi - pa tudi mi - vcasih imeli krasen odgovor: National Service .![]()
O revolucijah pa ne biceprav jih v Libiji, Siriji, etc., razumem se mi zdi popolnoma nepotrebna v demokraciji... Samo do naslednjih volitev je treba pocakat.![]()