Izdelava spletnih strani

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Pozdravljeni....

kater program si naj umislim da bi si naredil eno simpl internetno stran ?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Programov je veliko. Dreamweaver je sicer plačljiv, vendar če ga veliko potrebuješ se splača.
Sicer pa sam še najraje uporabljam nvu .

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
ksz... ja neki takiga simpl rabim ker ne mislim svoje kode pisat, sam da lahka spremeniš ozadnje, kej napišeš pač karkoli želiš napisat...potem kak link dat notr, kak gumb dat notr, slike...pač kr neki ...

aja verejtno ker mam kišto prklopleno direktno na adsl router in nimam za wifi ruterjetm ag postavljenega , ni preveč pamento da si port 80 odprem na windows firewallu ?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Kaj je razlog, da želiš imeti stran na domači kišti?

Glede na to, da iščeš "simpl" rešitev se mi to na prvi pogled zdi overkill, res pa da nisi povedal, kakšna naj bi stran bila in čemu naj bi služila.

A si pogledal zgornji link? In strani, ki jih gostijo?

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
...ko sem lih vidla to temo... Ve mogoče kdo, koliko se računa izdelava neke spletne strani za podjetje recimo?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Je čist isti k*rac, če je za routerjem al ne, ker 80 je odprto v vsakem primeru
grin1.gif

Torej bo verjetno zate res wordpress. Blogging platforma, super za neznalce... edino vprašanje je, ali znaš postaviti server? Misliš kupit domeno, poddomeno,...?

@shai: od 50€ - več tisoč€, odvisno kaj hočeš, vizitko ali custom spletno trgovino
tongue-1.gif

Lp

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Shai pravi:
...ko sem lih vidla to temo... Ve mogoče kdo, koliko se računa izdelava neke spletne strani za podjetje recimo?

Čist odvisno kakšno stran želiš. Cene po malem od 500 € (to moraš imeti srečo) dalje če imaš stran izdelano z kakšnim CMSjem ( joomla ... ). Tudi po 1.500 € in več + še stroški gostovanje strani in vzdrževanja. Če pa greš delat stran iz nule, pa so cene dosti višje.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
na DynDNS sm se že prjavu, mam brezplačno poddomeno...sm že vse postavu vse naštelu v windowsih, se mi vsakič ko se na novo povežem z netom mi refresha ip z serverjem ker mam pač dinamičnega. Vse sm naštelu...zdej edino kar še morem nardit je da si nardim stran in potem prvo stran zamenjam v mapi "wwwroot" z "default.html" in stvar je rešena. Dejansko se že zdej vidi stran vsem sam da piše sam en stavek.

Fora ej ker sem pret ziljon leti že delal za sebe par internet strani in takrat je blo to vse bol simpl...pač si si zbral sliko za ozadnje si neki napisu, si dal sliko notr....si dal še majnšo slikco notr in si jo označu za hiperlink in takšne fore...sm postavu v 1 dnevu stran ki ni zgledala tak neprofesionalna kot je bilo moje znanje iz izdelave internetnih strani...Sm pa naredu takrat eno stran o ribolovu na slovenskem in Flyfishing varianto v mislim da 3 dneh je bla čsit končana (3ure dnevno) pa mela je vsega skupi z glavno stranjo ene 20 strani.

na dones sm pa sprobu že ene 4 programe, pa nobedn ni simpl...vse je tak zakompliciran ko takrat ko sm hotu azimut glave naštelat na igrci posneti iz radija
frown-1.gif

EDIT: ma to rabim jst neki tacga da si še ftp postavim da mi bo lahka gdo kej naložu al pa da postavim za igrco statistiko...al pa stran o tem kak je fajn ko ma človek fajsbook pa se vsake 20 min logira pa piše gdaj gre scat, gdaj gre sra* ....kr neki....

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
ja lej, ti si neki že naredu, ampak to kar imaš, ti verjetno poganja samo html? Ali zmoreš tudi php? sql baze? Odločit se moraš... ali boš na začetku zakompliciral pa ornk postavil stvari in boš imel potem en simpl interface za dodajanj vnosov (wordpress), lahko pa se ne matraš s tem, pa v nedogled pač tipkaš v beležnici...

Lp

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
hočem met simpl stvar če je mogoče, da postavim stran nevem v dveh dneh pa da bo videt kul pač da ma že vse v naprej pripravljeno , samo da si sam zbereš slikice, pa slike pa gumbeke pa nardiš povezavo do strani pa take stvari...

fora je da me bo hmal minil, in ne bom kompliciru na svari ki mi je kot hobi. to bo zanimiv pomoje tja nekje do konca zime potem pa spet več ne.

nočem tipkat v beležnici, želel bi si najbolj bumbass program kolker je možn. Madona pred 5imi al 7mimi leti je blo simpl nardit eno simpl internetno stran, pa ni mogoče da so se stvari otežile če cel vset sloni na tem da so stvari simpl.

kater program si nej izberem vsaj za začetek ....nočem pisat nobenih kod...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Sej ti piše... wordpress je najbolj simpl za upravljanje. Imaš na voljo ogrooooomno predlog, pluginov, kar hočeš praktično... Samo toliko se pobrigaj, da boš imel še sql server zadaj za bazo.
Ti pravim... ali se boš malo bolj jhebal zdej, al pa se boš poj ves čas.
tongue-1.gif

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
bom mnde probal kr z Dreamweaverjem pa z basic naprej določenimi temami....tak da se najprej osnove obnovim, če bom hotu več

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Hvala za hitre odgovore, fantje! Za začetek smo razmišljali nekaj čist simpl, predstavitev podjetja ipd...nobene spletne trgovine....narejeno preko siola-neke predloge spletnih strani majo al kaj...na to se ne spoznam kej dost, tak da ne vem točno
redface-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Swich pravi:
ksz... ja neki takiga simpl rabim ker ne mislim svoje kode pisat, sam da lahka spremeniš ozadnje, kej napišeš pač karkoli želiš napisat...potem kak link dat notr, kak gumb dat notr, slike...pač kr neki ...

aja verejtno ker mam kišto prklopleno direktno na adsl router in nimam za wifi ruterjetm ag postavljenega , ni preveč pamento da si port 80 odprem na windows firewallu ?

Za port je vseeno. Vsak, ki bo na tvojem IP poskeniral cel range, bo videl vse odprte, vse zaprte in vse filtrirane porte.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
ce se gre za podjetje, potem lahko dokaj neresno izpade, ce imas kar neki narejeno.
Jaz bi predlagal investirat kaksni 500 eur in se postavi cms, kjer si potem vsebinski del sami urejate. Lahko me na privat kontaktiras, ce te zanima kaj vec.

Lp

Citat:
Uporabnik Shai pravi:
Hvala za hitre odgovore, fantje! Za začetek smo razmišljali nekaj čist simpl, predstavitev podjetja ipd...nobene spletne trgovine....narejeno preko siola-neke predloge spletnih strani majo al kaj...na to se ne spoznam kej dost, tak da ne vem točno
redface-1.gif