Izbrisani !!!!!!

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Seveda, domoljub, narodnostno ozaveščen, slovenske gore list;

Cigani pa kradejo
evil.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Večina izbrisanih je iæev, ki do zadnjega trenutka niso skrili svojih treh prstov. Ponos je pač ponos, zdaj pa bi kljub mržnji Slovenije želeli pridobit ta klinčev papir, da bi začeli vsi po vrsti izkoriščat pravice, denarne pomoči, ipd. ki bi jih bili deležni.

Evo vam, prst v rit.

jep... tem jaz rečem zgrešenci.
Dopuščam pa možnost določenega odstotka, ki v to skupino ne spadajo temveč so bili morda nepoučeni. Zato naj se zadeve obravnava individualno.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
jaz pa mislim, da je fajn, ce vas je res premal,

kajti posplosevalcev, ki na tisoce ljudi mecejo v isti kos res ne rabimo

priporocam branje mojega podpisa,
veckrat, ce je potrebno

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
jaz pa mislim, da je fajn, ce vas je res premal,

kajti posplosevalcev, ki na tisoce ljudi mecejo v isti kos res ne rabimo

priporocam branje mojega podpisa,
veckrat, ce je potrebno

Treba je najti uravnoteženost.
Ogromno je tudi takih posploševalcev, ki pravijo, da so res vsi "izbrisani" bogi in, da se jim godi krivica...

Največ je pa (upam) takih kot si ti ali jaz, ki pač podpiramo individualno obravnavo in zavračamo posploševanje. A če je ekstrem v eno smer naj bo tudi v drugo smer. Tvoj podpis mora veljati tudi za to.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Slovenija ze nekaj casa potrrebuje diktaturo in z vsakim dnem bolj. Nazalost je ne bo oz. imamo demokraticno diktaturo EU. Skoda, pa tako smo bili fajn.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Ne reve, ampak hoteli so biti na strani agresorja, ko bi zmagal. Pa so se zaj***.
Smola, ce je bla takrat Slovenija fuj, naj bo se zdaj.
wink-1.gif

V Italiji bojo teh lenuhov zelo veseli, Berlusconni ravno prenavlja socialno reformo: dosti dinar za vsak lenuh.
grin1.gif

Najbolj jih je v bistvu zafrknil todoroviæ, ko je krical miljarde, miljarde... Mars delat, ne pa zajedat davkoplacevalce...

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Zakaj ga niso vzeli takrat?
Saj so vzeli. Status prebivalca so jim vzeli.

Citat:

In tim naj damo državljanstvo!?? Tudi, če ga dobijo, Sloveneci ne bodo nikoli. Pa wtf, kaj sploh delajo tukaj?
Ah, še en iz vrtca, ki mu osnove niso jasne.
rolleyes-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Torej naj zadeve namesto masovno rešijo individualno. Vsak od t.i. izbrisanih (jaz jih imenujem zgrešenci) naj na novo odda vlogo v kateri naj natančno objasni (in predloži dokaze) zakaj ni v ustreznem trenutku uredil lastnega statusa in kje se je nahajal in kaj je delal v vmesnem času.
OK, vmes pa ti pokaži zakon, ki pravi kdaj in kako se lahko komu vzame status prebivalca.

Saj je bil izbris zakonit, ne ?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
gdaj ti je blo fajn?

kerga oz. do kerga leta?

Do 1914. Takrat smo bili tudi uradno v (srednji) Evropi, najmanj od Baltika do Jadrana smo ravno tako kot danes lahko potovali brez potnih listov...
cheer.gif
Dokler se ni pojavil en srbski terorist in fental prestolonaslednika. Potem se je zdruzevanje Evrope prestavilo za ene 90 let...

Drugace pa ja - izbrisane se mora resevati na case-by-case osnovi. Mislim, da so to vrli politiki ali sodniki dognali ze pred letom ali vec, pa ne vem, kaj spet pogrevajo (volitve ja...). Tisti, ki so takrat cakali, da Slovenijo porusijo in ohranijo "jugoslovansko drzavljanstvo", pa nekako niso upraviceni do slovenskega drzavljanstva, kaj sele kaksnih odskodnin, mar ne?
wink-1.gif
Ocitno je bilo cajta za ureditev vseh papirjev dovolj, ce imajo se moje necakinje, ki stanujejo 1600 km stran v (takrat ze EU) drugi drzavi, hkrati tudi slovensko drzavljanstvo.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Torej naj zadeve namesto masovno rešijo individualno. Vsak od t.i. izbrisanih (jaz jih imenujem zgrešenci) naj na novo odda vlogo v kateri naj natančno objasni (in predloži dokaze) zakaj ni v ustreznem trenutku uredil lastnega statusa in kje se je nahajal in kaj je delal v vmesnem času.
OK, vmes pa ti pokaži zakon, ki pravi kdaj in kako se lahko komu vzame status prebivalca.

Saj je bil izbris zakonit, ne ?

Ja... izbris je bil čisto zakonit.... saj je njegovo izvedbo opredeljeval zakon.
In, če se še delaš pametnega... status prebivalca ne obstaja. Človek pač mora imeti prijavljeno stalno bivališče ali začasno bivališče in tisti, ki nimajo slovenskega državljanstva pač potrebujejo dovoljenje za bivanje katerega so na osnovi enostavne vloge lahko pridobili vsi, ki so na območju slovenije (takrat še jugoslaviji) imeli prijavljeno stalno ali začasno bivališče.

Tako da mi ni jasno, kaj ti ni jasno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sorry , "status prebivalca" == "biti vpisan v register stalnega prebivalstva"

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Izbris iz registra stalnega bivališča je bil nezakonit za tiste, ki so takrat dejansko živeli v Sloveniji.
Ampak, da bi vračali status stalnega bivanja vsem špekulantom, je pa malo preveč. Sem za individualno obravnavo, od primera do primera. Nekateri bi bili zares upravičeni do odškodnine, ampak takih je zelo malo.

Že to, da Aksentijeviču pokojnino doplačuje slovenska pokojninska blagajna je traparija brez primere.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.461
3.784
113
Od znanca oče - "vojno lice" je pobegnil v Srbijo (po njihovih besedah je bil v kritičnih dneh organiziran na jug prevoz z več avtobusi), imeli so namen da se k njemu potem preselita še sin in žena, česar noben sploh ne skriva... potem, ko so se zadeve umirile se je on vrnil v Slovenijo k sinu in ženi (v Srbiji se pač za "begunce" nista cedila med in mleko). Že od takrat se vsa družina na vse kriplje bori da bi se mu priznal status tujca in kadar se le da javno nastopajo v boju za pravice izbrisanih, saj mu samo tisti izbrisan status danes manjka do državljanstva. Kot rečeno sploh ne skrivajo svojega špekulativnega namena v tistih dneh, pa se vseeno z vsem srcem nekritično borijo za pravice.

Podobno je bilo z edinim drugim primerom ki ga poznam... doktor, kirurg v eni od ljubljanskih bolnišnic, mirno prizna da je bil prepričan da bo zgodba s samostojno Slovenijo kratke sape in je špekuliral s tem da ni vzel državljanstva... čez čas pa je bilo že prepozno in je bil izbrisan. Pri njemu se je zadeva rešila brez vseh težav, saj ga je država kot odličnega kirurga potrebovala, v začetku tega desetletja je postal kljub prej izbrisanem statusu državljan Slovenije. Vedno trdi da se Todoroviæ in podobni blamirajo, ker vsi vedo kako je bilo takrat in priznava da se je sam pač "zajb.", edino veliki sreči in poklicu se lahko zahvali da je danes miren.

Ustavna odločba gor ali dol... osebno poznam pač samo take primere kjer definitivno ni vse čisto.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.032
10.789
113
kod Džej-Zija
Zakon je takrat res poskrbel, da je bil izbris zakonit. Edina stvar, pri kateri ga je kolosalno posralo notranje ministrstvo, je pa, da celoten postopek izbrisa ni bil do konca izveden. Prišlo je do proceduralnega zapleta, ker odločbe niso bile pravilno vročene. In na tej podlagi se zdaj izbrisani bunijo. Če bi bil postopek izveden do črke, ne bi imeli nobene pravne osnove. Tako pa imamo zdaj eno veliko sranje, zanj pa se imamo za zahvaliti Bavčarju, ki je bil takrat notranji minister, in ki je vsaj objektivno, če ne celo subjektivno odgovoren za takšno stanje.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Taki kot sta ti dva ki si jih navajal, so večinoma bili vsi, ki se sedaj slinijo in blatijo Slovenijo. Tako kot si napisal, v času vojne so šli "dol", ker so pxxčke, srbija jih je posredno zavrnila in sedaj naj mi to zdraho "posvojimo" in jim damo državljanstvo. Zakaj že? Zato, da bodo lahko "uradno" srali po Sloveniji??
13.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
gdaj ti je blo fajn?

kerga oz. do kerga leta?

Do 1914. Takrat smo bili tudi uradno v (srednji) Evropi, najmanj od Baltika do Jadrana smo ravno tako kot danes lahko potovali brez potnih listov...
cheer.gif
Dokler se ni pojavil en srbski terorist in fental prestolonaslednika. Potem se je zdruzevanje Evrope prestavilo za ene 90 let...

Drugace pa ja - izbrisane se mora resevati na case-by-case osnovi. Mislim, da so to vrli politiki ali sodniki dognali ze pred letom ali vec, pa ne vem, kaj spet pogrevajo (volitve ja...). Tisti, ki so takrat cakali, da Slovenijo porusijo in ohranijo "jugoslovansko drzavljanstvo", pa nekako niso upraviceni do slovenskega drzavljanstva, kaj sele kaksnih odskodnin, mar ne?
wink-1.gif
Ocitno je bilo cajta za ureditev vseh papirjev dovolj, ce imajo se moje necakinje, ki stanujejo 1600 km stran v (takrat ze EU) drugi drzavi, hkrati tudi slovensko drzavljanstvo.

Če ne bi blo unga enga srbskega "terorista" tebe danes niti v jajcih ne bi bilo, kaj šele kje drgje...