Izbrisani !!!!!!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
http://24ur.com/novice/slovenija/moznost-drzavljanstva-dana-vsem.html
cheer.gif

1.) Uf, sem se že bal, da na predvolilnem programu ne bo izbrisanih...

2.) "predlagajo, da se status tujca podeli za nazaj, "a ne avtomatično, ampak od takrat, ko so vložili prošnjo"."
A za status tujca je treba po novem zaprosit ?

3.) "dodal, da je tako pridobilo državljanstvo 171.132 oseb. Po njegovih besedah so ti ohranili državljanstvo, ki so ga imeli prej." Kaj zdaj ? So si pridobili državljanstvo, ali so ga ohranili ???

Nazadnje urejeno:

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Pa dajmo vsem državljanstvo ali stalno prebivališče ali karkoli že hočejo da bodo že enkrat tiho. Odškodnine pa so verjetno itak nemogoče ker bi bilo preveč denarja in potem bi vsi trpeli denar pa bi večini itak zmanjkal po par letih.

Vsa ta panika z izbrisanimi samo škoduje Sloveniji tako v očeh sveta (v resnici se jim jebe ampak besede bodo izgovorjene) in tudi interno, ker se uporablja za politične igrice.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ustavno sodišče je svoje povedalo. Višje inštance v tej državi ni!
In sodbo bi morali politiki upoštevati. To, da je ne upoštevajo, je nesprejemljivo!
Pa da ne bo to le kritika Janševe vlade. Izvirni greh je zakuhala prejšnja super duper oblast, ki se sedaj zopet iz opozicije slini po volilcih in upa na novo prihvatizacijo, kolikor je še ostalo.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Če je predlagani zakon neustaven , se ga popravit tako da bo ustaven. Sam res je bedno, da so to potegl ven spet 2 mesca pred volitvam, glede na to da so mel 4 leta časa pa niso nič nardil.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Res je. Pa ne samo Janša. Tudi Drnovšek in Rop nosijo enako odgovornost. Vse skupaj pa se je zakuhalo v času Bavčarja.
Da ne bo kdo pel hvalospevov opoziciji v tem primeru. Vsi so lahko sramotno tiho, od levih do desnih. Balkanci pač.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Zakaj že tile izbrisanci niso hoteli državljanstva v času osamosvojitve, zdaj bi ga pa kar naenkrat imeli?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Poglej. Izbris kot dejanje je bil nezakonit. Pika. Torej se morajo posledice sanirati, popolnoma se itak ne morejo. Boš človeku kupil nazaj leta in mu za toliko podaljšal življenje? Verjetno se med temi ljudmi najdejo špekulanti, ki bi najraje sedeli na več stolčkih. Ampak tako je povsod in zaradi par primerov, ki si morda res ne zaslužijo državljanstva, ne moreš potunkati 95% ostalih, ki niso absolutno nič krivi.
Slovenija ima zaradi izbrisanih velik črn madež v količkaj civiliziranem mednarodnem okolju, le malce manjši je Ljubljanska banka v Zagrebu. Tudi tam ni kriv le eden, ogromno so krive razmere tedanjega časa (federacija - denar je končal v BG in nekega dne tam...ostal) ter hinavščina Hrvatov, ki bi lahko dolge dobili povrnjene tako, da bi LJ banki dovolili poslovati na Hrvaškem.

Seveda pa Tudžmanova banda tega ni dovolila ker bi to pomenilo izterjavo dolgov mnogih hrvaških podjetij, ki so imela kredite pri Ljubljanski banki. Na ta način je hrvaška oblast financirala svoje tajkune, krivdo pa prenesla na Slovenijo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hočejo ga enako kot takrat.
Razen če imaš drugačne podatke. Jih imaš ?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Zakaj že tile izbrisanci niso hoteli državljanstva v času osamosvojitve, zdaj bi ga pa kar naenkrat imeli?

Koliko preprisanih pa je dejansko bilo v Sloveniji v času odvzema osebne? Zadevo bi z individualno obravnavo lahko rešili že zdavnaj.

@coolpower: kdo je že rekel: "Ni Boga, da bi me prisili" - šlo je za glasovanje o neki uredbi ustavnega sodišča

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Zakaj jim ga niso odobrili? Meni vse skupaj smrdi po dejstvu 'ne priznavamo osamosvojitve države, v kateri živimo, mi smo še vedno Jugoslovani in nihče nam ne more vsilit drugega državljanstva.' Drugače pa ne spremljam te izbrisane zgodbe kaj zelo, ker me ponižani in razžaljeni ne zanimajo kaj preveč, zato tudi dopuščam možnost, da sem brcnila mimo. Verjamem pa tudi da se vse zgodi z razlogom. In če je lahko dobilo državljanstvo nekaj tisočev ostalega prebivalstva, ne vem, zakaj peščica ne oz. kdaj so ugotovili, da niso več registrirani. Kakšni 2 leti kasneje al kako. Gimme a break.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Izbrisani naj kar ostanejo izbrisani. Naj se pa v Beograd vrnejo. Zakaj ga niso vzeli takrat? Zato ker je bil napad na Slovenijo iz strani Srbije, Beograda, katere so si bili bolj blizu , kot s Slovenijo? Kaj so bili? Bili so navadne usrane reve!
In tim naj damo državljanstvo!?? Tudi, če ga dobijo, Sloveneci ne bodo nikoli. Pa wtf, kaj sploh delajo tukaj?

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Najboljš je blo, ko se je Aksentijeviæ bunu, kaka krivica se mu godi.
10.gif

sammetekvčelo.press
crazy1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Posplošujete in mečete več tisoč ljudi v isti koš ter jim pripisujete enake razloge, zakaj do državljanstva niso prišli.
Med njimi so tudi ljudje, ki so po narodnosti Slovenci.
Dokler Janša ignorira ustavno sodišče naj kar pozabi na verodostojnost napadov njegove pozicije na odločbo preiskovalnega sodnika v primeru Penko.
Jaz verjamem, da so trenutku, ko se človek vpraša o smislu pravne države in o tem, zakaj jo sploh potrebujemo. Dokler si velik, močan in bogat ti je vseeno, mogoče bi bil kakšen drug režim celo boljši. Ko si na strani šibkih pa ti je lahko ena redkih opor prav pravna država, ki omejuje bogate, vplivne ali zgolj arogantno-agresivne pri teptanju ljudskih množic. Problem pa je, da nekateri iz te klike zlorabljajo prvine slabo zastavljene pravne države za zaščito svojih interesov. Kje je izvirni greh? Pri tajkunih ali oblasti, ki je od nekdaj sparjena z njimi? Večina v parlamentu sprejema zakone, mi smo jo izvolili, oni pa požegnajo zakon z luknjami. So bile namerne ali ne? Lahko le ugibamo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Počasi, počasi...

Kdo posplošuje? Tisti, ki je vsa pretekla leta želel podeliti status za nazaj vsakomur, ki se je oklical za izbrisanega, ali tisti, ki se je zavzemal za obravnavo vsakega primera posebej!

Pa ne vem, česa je sedaj JJ kriv? Kdo je bil takrat (in še nadaljnjih 10 let predsednik vlade) in kdo notranji minister?

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Zakaj bi kdo onemogočil človeku, da pride do državljanstva? Je nekaj tisočev ljudi šlo v nos oblasti in so jih dali izbrisat? To bi bila res 'nevidna' poteza.

Mi lahko nekdo pove, kdaj so se izbrisani prebudili?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Se strinjam, da se vseh ne sme metati v isti koš.
Torej naj zadeve namesto masovno rešijo individualno. Vsak od t.i. izbrisanih (jaz jih imenujem zgrešenci) naj na novo odda vlogo v kateri naj natančno objasni (in predloži dokaze) zakaj ni v ustreznem trenutku uredil lastnega statusa in kje se je nahajal in kaj je delal v vmesnem času.

Tistim par %, ki bodo dokazali, da niso bili dovolj obveščeni naj dajo odškodnine; tisti, ki so zgrešeno predvidevali kakšen bo rezultat naše osamosvojitve pa naj si status kupijo.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Večina izbrisanih je iæev, ki do zadnjega trenutka niso skrili svojih treh prstov. Ponos je pač ponos, zdaj pa bi kljub mržnji Slovenije želeli pridobit ta klinčev papir, da bi začeli vsi po vrsti izkoriščat pravice, denarne pomoči, ipd. ki bi jih bili deležni.

Evo vam, prst v rit.