Izbrisan pobrisal?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.759
6.530
113
Aleksandar Todoroviæ je bil izbrisan od leta 1993, ko je na občini želel pridobiti rojstni list za svojo komaj rojeno hčer. Todoroviæ je uradnici, ki je zahtevala njegove dokumente, dal osebno izkaznico, ona pa mu je dokumente uničila. Uradnica mu je sicer izdala rojstni list, vendar Todoroviæa ni želela vpisati v rubriko 'oče', temveč je zapisala 'neznan'. Todoroviæ je začel opozarjati na nesprejemljivo ravnanje državnih uradnikov z demonstracijami in gladovnimi stavkami.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

Ker tako radi pišete o tem, kaj veste in ste slišali, bom pa še jaz vprašal, če ste morda slišali za zgodbo človeka, ki je na plebiscitu glasoval za samostojnost (je bil ZA samostojnost), potem pa je bil izbrisan?
Možno da je glasoval za samostojnost. Sicer je pa to glasovanje potekalo kot volitve. Ni se videlo kdo kaj obkroži.
Druga pa je, zakaj si ta človek ni potem uredil pravi čas državljanstva. Ko je bil še čas.
Večina izbrisanih je oficirjev. Del je neoficirjev, ki so imeli pa njihovo miselnost. Del jih ni vedelo, kako zdaj... kje bodo, kako se bodo stvari odvijale, kje bodo živeli...itd. Prepričan sem, če bi se zadeva malo drugače obrnila in bi bil standard boljši v Srbiji. Ne bi se javil niti eden , oz. bi tožili SLO državo, naj jih izbrišejo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.957
113
Emona / Carnium
Kva pa. Teb je vse jasn. Grem mudelu rečt, da je izbrisan zato, ker nihče ni videl kaj je obkrožil.
bonk.gif

K mu bom pa razložil, da je v Srbiji res slab penzion, me bo pa lahko vprašal, zakaj mu to razlagam in me bo po možnosti poslal v 3pm.
crazy1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kolk jih je me ne zanima. (ok... verjetno še "družice", ki se niso odločile) Vem pa, da je imel vsak možnost se odločit. Pa se eni niso.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Nisem tega mislil. Zdaj lahko vsak reče, da je obkrožil DA na plebiscitu. Sej mogoče ga tud je. Povedati sem hotel, da bi si lahko ta človek še zmeraj uredil državljanstvo, ko je bil čas. Sploh pa če je bil za samostojno Slovenijo.

Tiso penzijonih, sem pa mislil na tiste, ki si niso hoteli namerno urediti državljanstva.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Aleksandar Todoroviæ je bil izbrisan od leta 1993, ko je na občini želel pridobiti rojstni list za svojo komaj rojeno hčer. Todoroviæ je uradnici, ki je zahtevala njegove dokumente, dal osebno izkaznico, ona pa mu je dokumente uničila. Uradnica mu je sicer izdala rojstni list, vendar Todoroviæa ni želela vpisati v rubriko 'oče', temveč je zapisala 'neznan'. Todoroviæ je začel opozarjati na nesprejemljivo ravnanje državnih uradnikov z demonstracijami in gladovnimi stavkami.

hysterical-1.gif

zajeta-slika.png

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
kolk jih je me ne zanima. (ok... verjetno še "družice", ki se niso odločile) Vem pa, da je imel vsak možnost se odločit. Pa se eni niso.

Še enkrat 100x prežvečena zadeva. Zakaj bi nekdo MORAL vzeti slovensko državljanstvo, če ga ni želel? In zaradi tega mu NE BI SMELI IZBRISATI stalnega bivališča, ker to nima zveze z državljanstvom.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Citat:
Pepe, izbris ni bil zakonito dejanje. Ljudje na terenu, s puškami v rokah, so pokazali več spoštovanja do tistih, ki so jih gledali skozi rašpetlin in na njih streljali. Tu se vidi, kdo je po kom "sral".

res spoštovanje na višku na Medvedjeku...

zajeta-slika.png

Ne vem kaj hočeš s tem povedat, problem izbrisanih nima veze z vojno. Sicer pa tukaj bi bilo treba sodit poveljnika lokalne TO, prvič ker si je prilastil privatno lastnino drugih, ki sigurno niso postavili kamijone v barikado prostovoljno, drugič ker ni poskrbel za zaščito in evakuacijo civilov. Vedel je da bo prišlo do konflikta. NO to se ne bo zgodilo da bi ga obsodili, ali vsaj sodili.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.671
2.412
113
Pomurje
Če prav vem, so to bili tuji soferji, ki so ostali v koloni, ker niso mogli naprej in niso bili barikada.

Verjetno tega dejstva ni vedel pilot, ki je napadel kolono.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83

[/QUOTE]
Še enkrat 100x prežvečena zadeva. Zakaj bi nekdo MORAL vzeti slovensko državljanstvo, če ga ni želel? In zaradi tega mu NE BI SMELI IZBRISATI stalnega bivališča, ker to nima zveze z državljanstvom.

[/QUOTE]

Govoriš o mirnodobski situaciji in bi se lahko z njo strinjal. Ampak veliko jih je takrat spakiralo kovčke in odšlo z armijo. Stanovanja prazna. In na teh naslovih bi še danes bili lahko prijavljeni, pa čeprav več ne bi živeli tukaj. In verjem, ne bi jim bil tudi interes se odjaviti. Posledično tudi ta stanovanja ne bi dobili drugi, ker je v njih že nekdo prijavljen. In lastnik stanovanj je bila Yugo vojska. TO je pa po osamosvojitvi prevzela stanovanja. A ne bi bilo malo čudno, da bi potem Slovenska vojska izdajala stanovanja Yu vojakom, ki so streljali po njih. Pa še to... tudi plačevali niso najem teh stanovanj, ker niso bili tu. Nova država in so se nekatere stvari morale urejati.

Nazadnje urejeno:

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
In če ne zaprosijo jih v civiliziranih državah ne izbrišejo z danes na jutri. A bo šlo?

Bo šlo, poznal sem soseda (sedaj žal že pokojni), ko je bil star eno leto so ga prinesli v Slovenijo,(ni bil rojen v Jugoslaviji) tu preživel drugo svetovno, kasneje je predaval na univerzi, napisal par strokovnjih knjig, postavil hišo, imel družino in otroka.... ko si je šel urejat papirje... puf izbrisan. V času osamosvojitve star skoraj 80 let. -sarkazem ON- ja definitivno je bil on tajni agent, petokolonaš, diverzant LJA - sarkazem OFF-

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Če prav vem, so to bili tuji soferji, ki so ostali v koloni, ker niso mogli naprej in niso bili barikada.

no no no no...nedaleč stran so domačina ubili.....

zdaj mi pa povej ..če ta pilot in tisti ki je dal nalogo temu pilotu ni slučajno med izbrisanimi...

To mi dokaži pa ti bom verjel...

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

Res je, o tem je veliko napisanega na internetu, ni bilo treba bit tam. TO bi jih lahko spustila, vendar so jih iskoristili za barikado. Pač en kamijon se lahko s tankom prestavi, 30 ne.

Pilot pa sigurno ni videl da so med kamijoni tudi civili. Če bi vedel, morda nebi streljal, ali pa bi ?????. Kaj čmo, kar se je zgodilo se je, za nazaj nihče ne more popravljat, dejstvo pa je da bi bilo treba umaknit civile.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.957
113
Emona / Carnium
Seveda, a teb zmer na pladnju mamica vse prinese? Daj si izmisli kaj bolj nedokazljivega prosim. Če imaš ti volilno pravico, bom jaz počasi začel dvomiti v obstoj države...

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Kar se tiče teh državljanstev. Jaz osebno bi raje bil izbrisan, da mi lastna država nebi srala po glavi. Kdor je hotel dobiti slovensko državljanstvo, ga je lahko dobil. Tisti, ki pa ni hotel pač ni hotel in se je čez desetletje repenčit. Slovenija, kot država je naredila napako samo v tem, da je talala državljanstva, samo zato da bi se ven metali da nas je več. Zato pa imamo sedaj to, da prideš na UE ali v kako javno ustanovo, pa poslušaš same čefurje. Se vedno vprašam, kdo je takim dal državljanstvo oz. ali se niso bili sposobni naučiti od 1991 leta naučiti jezika. Če živiš v tuji državi se moraš ti prilagajati ne pa nekdo ko je čisti državljan. Tisti, ko pa tega ni sposoben pa naj gre tja od koder je prišel. V Sloveniji je uradni jezik Slovenščina in takem jeziku se je treba pogovarjat na javnih mestih. Sedaj pa komaj čakam, da me bo kdo spet prijavil, da širim nestrpnost na tem forumu.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

no no no no...nedaleč stran so domačina ubili.....

zdaj mi pa povej ..če ta pilot in tisti ki je dal nalogo temu pilotu ni slučajno med izbrisanimi...

To mi dokaži pa ti bom verjel...

V tistih časih me to vse niti ni zanimalo, ampak sedaj z internetom prihajajo na dan mnoge informacije. Poglej komandno lestvico JLA, in to da so pač izvrševali naloge. Večina oficirjev JNA niti ni sodelovala pri ''napadu'' na Slovenijo. etalje o tem incidentu si sam zbrskaj po netu po raznih straneh, prebral boš zanimive stvari. Skorj suguren sem da ilot ni imel namen ubiti ravno tega civila, temveč...

Naprej raje nebi ker se nekaterim nič ne da dokazat. Avijon poletel iz XY letališča, par sto kilometrov od Slovenije, on je pa imel prebivališče v Sloveniji, po vojni se je pa vrnil v Slovenijo, in tako udi vsi izbrisani,
confused-1.gif
sicer pa brisali so predvsem razne druge ki z JLA niso imeli veze. Premisli kaj pišeš.